iPhone 12 teardown

iPhone 12 teardown toont verwisselbare batterij en scherm

Maar je moet er wel handig voor zijn
Dat de iPhone 12 en iPhone 12 Pro veel op elkaar lijken, wisten we al. De toestellen lijken intern dan ook erg op elkaar. Wat wel nieuw is, is de toevoeging van 5G en dat heeft nogal wat invloed gehad op het interne design. Het is meer modulair van opzet en gemakkelijker te repareren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 12 teardown van iFixit

Update 25 oktober: Er is nog meer informatie uit de teardown gekomen. Na afloop van de livestream heeft iFixit nog meer foto’s en details bekendgemaakt. Daarbij bespreken ze alle componenten in de nieuwe toestellen. De schermen zijn verwisselbaar en blijken probleemloos te kunnen worden vervangen door een technicus. Ook de accu’s zijn verwisselbaar en hebben beide een capaciteit van 2815 mAh.

iPhone 12 teardown

Een röntgenfoto van Creative Electron onthult verder een identiek L-vorig printplaatje en de cirkelvormige plaatsing van magneten voor MagSafe.

Uit een röntgenfoto van iFixit iPhone 12 teardown

De iPhone 12 (Pro) krijgen een reparatiescore van 6 uit 10. Veel componenten blijken modulair en zijn gemakkelijk te vervangen door reparatiebedrijven. Apple gebruikt nog wel speciale schroefjes en de verbeterde waterbestendigheid kan reparaties moeilijker maken. Glas aan voor- en achterkant maakt de kans op glasbreuk groter, ook al heeft Apple deze keer gekozen voor een speciale glassoort met Ceramic Shield. Dat zit echter alleen aan de voorkant.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 oktober:


Het simkaartslot is nu van rechts naar links verplaatst en ook het openen van de behuizing moet nu vanaf de andere kant gebeuren: vanaf rechts. Beide toestellen hebben een groter moederbord, waarschijnlijk vanwege 5G. Dit heeft ook weer gevolgen voor de ruimte die overblijft voor de batterij, waardoor de batterijcapaciteit bij de modellen van dit jaar wat lager ligt. De iPhone 12-batterij in beide modellen heeft een capaciteit van 2815 mAh / 10,78 Wattuur batterij, kleiner dan de 11,91 en 11,67 Wattuur batterijen van vorig jaar. iFixit beschikt over Amerikaanse en Europese modellen, die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. De Amerikaanse iPhones hebben een gekleurd vlakje aan de zijkant, iets wat de ontwerpers van Apple waarschijnlijk vreselijk hebben gevonden. Maar het is nog niet zo erg als de CE-markeringen die aan de zijkant van de EU-toestellen zitten, vindt iFixit.

Waar de iPhone 12 Pro een LiDAR Sensor en telefotolens heeft zitten, heeft de gewone iPhone 12 een plastic opvulling gekregen. Beide smartphones hebben een L-vormig moederbord. De iFixit iPhone 12 teardown is inmiddels voorbij. Wie het leuk vindt kan 1,5 uur naar een demontage kijken – met toelichting wat je allemaal te zien krijgt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Eerder publiceerde iFixit al een MagSafe Charger teardown, waaruit bleek dat het accessoire er aan de binnenkant er simpel uit ziet. Toch zijn er wel verschillen met de oplaadpuck van de Apple Watch, onder andere omdat er meer magneten in zitten. De MagSafe Charger heeft bovendien een kussentje met zachte coating, terwijl die van de Apple Watch hard plastic is.

Bekijk ook

Teardown: dit zit er in de MagSafe Charger

De MagSafe Charger ligt inmiddels bij de eerste klanten en wat is er leuker dan het 45 euro kostende accessoire uit elkaar te halen? iFixit heeft dat gedaan en maakte er een teardown van, met interessante foto's.

iFixit teardown iPhone 12

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.