iPhone 12 Pro blauw

Gerucht: ‘Geen 120Hz in iPhone 12 Pro vanwege gebrek aan cruciaal onderdeel’

Apple zou toch geen 120Hz naar de iPhone 12 brengen. Dat komt vooral doordat Apple geen geschikte drivers kan vinden. Aan schermen die 120Hz kunnen tonen heeft Apple geen gebrek.

Voor de iPhone 12 Pro gaan al lange tijd geruchten dat Apple bezig was met het implementeren van 120Hz-displays. Apple ondersteunt al een paar jaar het 120Hz ProMotion-display op de iPad Pro en gebruikers hopen al een paar jaar dat Apple dit ook naar de iPhones brengt. Nu beweert een specialist in displays dat het Apple wel lukt om geschikte schermen te krijgen, maar dat een cruciaal onderdeel ontbreekt.

‘Geen 120Hz in iPhone 12 Pro vanwege gebrek aan drivers’

Ross Young twittert de laatste tijd regelmatig over het wel of niet van 120Hz-displays in de iPhone. In zijn nieuwste tweet stelt hij dat Apple wel 120Hz Pro-panelen kan krijgen, maar niet de benodigde drivers. De drivers zijn het onderdeel die het signaal doorsturen naar het scherm, zeg maar het brein van de displays. De schermen die Apple gebruikt kunnen hardwarematig wel de 120Hz-resolutie aan, maar met de ontbrekende drivers heb je daar niet veel aan.

Apple zou dus naar een oplossing moeten zoeken, dat volgens de expert een lastige klus is. Een andere oplossing is om te wachten tot de 120Hz-drivers beschikbaar zijn en de launch mogelijk een behoorlijke tijd uitstellen of toch maar de iPhone 12 Pro met 60Hz-display uitbrengen. Die laatste optie is nu volgens de expert het meest waarschijnlijk.

Een 120Hz-display heeft als voordeel dat animaties een stuk soepeler zijn. Op de iPad Pro merk je direct het verschil bij scrollen, maar ook bij het tekenen met de Apple Pencil. De verversingsgraad is bovendien dynamisch, om zo voor de juiste toepassing te wisselen tussen 120Hz en 60Hz. Of Apple voor de iPhone 12 Pro nog speciale toepassingen in gedachte had met betrekking tot het ProMotion-scherm, is niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2020, 10:44
Bron Bron Twitter
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iphone 12 pro, iphone 12 pro max
Devices iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Actuele iPhone 12 Pro deals

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone van dit moment. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max. Dit nieuwe model voor professionals heeft een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G, een nieuw design met vlakke zijkanten en komt in vier nieuwe kleuren. Dit toestel heeft de beste camera van dit moment, inclusief een LiDAR Scanner. Lees hier alles over de iPhone 12 Pro Max kopen, prijzen, functies en meer.

iPhone 12 Pro Max
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.