iPhone 12-gebruikers klagen over onverwacht hoog batterijverbruik

Ook als toestel standby staat
Sommige iPhone 12-bezitters blijken last te hebben van onverwacht hoog batterijverbruik, terwijl ze het toestel niet gebruiken. Ze melden zich op diverse fora.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 12 batterijprobleem

Klachten over onverwacht hoog batterijverbruik zijn er eigenlijk altijd wel. Meestal doen ze zich incidenteel voor als mensen een nieuwe iOS-update installeren, maar in dit geval gaat het om een specifiek type toestel. Voornamelijk mensen met een iPhone 12 Pro blijken last te hebben van onverwacht snel leeglopen van de batterij, terwijl ze niets aan het doen zijn. De eerste die zich meldde was Master26A, die op het Apple-supportforum klaagde dat de iPhone 12 Pro “met 4% zag leeglopen”. Dat ging sneller dan op het vorige toestel, een iPhone 11 Pro. Vervolgens bleken anderen er ook last van te hebben.


Het toestel in kwestie liep ook leeg toen het niet meer met 5G was verbonden, maar met WiFi. “Wat ik ook probeer, hij loopt snel leeg. Niet dat het toestel onbruikbaar is geworden of dat het einde van de wereld nabij is, maar ik vind het wel verdacht”, aldus Master26A. In de batterijgrafiek is geen boosdoener te vinden. Het loopt gewoon snel leeg. Meer dan 1.000 anderen reageerden op het Apple-supportforum, om steun te betuigen of om te melden dat ze het probleem ook hebben.

iPhone 12 batterijprobleem

Vermoedelijk een softwareprobleem
Sommigen denken dat de leegloop te maken heeft met dualsim op de iPhone 12, maar die theorie is nog niet bewezen. Mensen die ermee naar Apple-support gingen lieten diagnostische tests doen, maar daaruit bleek geen hardware-probleem. De oorzaak ligt dan ook waarschijnlijk in software.

Ben je bang dat jij het ook hebt? Dan moet je je iPhone ‘s nachts niet aan de lader leggen en de volgende ochtend kijken hoe steil de batterijgrafiek loopt. Je kunt je ervaringen melden op sociale media, op Reddit of in de reacties hieronder. Er zijn wel vaker bugs in software, waardoor sommige toestellen opeens snel leeg gaan. Afgelopen juli was het nog een probleem met Apple Music, dat werd opgelost.

Bekijk ook

Met de batterijgrafiek op de iPhone krijg je inzicht in je accuduur

Ben je bang dat je iPhone-batterij sneller leegloopt dan de bedoeling is? Met de batterijgrafieken op de iPhone kun je precies zien hoe het verloop is.

Heb je last van andere iPhone 12 problemen? Check dan eens ons overzicht.

Bekijk ook

Problemen met iPhone 12-serie? Klachten over lock screen iPhone 12 mini en meer

Een aantal gebruikers van de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max klagen over problemen met het toestel. In dit artikel verzamelen we alle problemen met de iPhone 12 serie.

Heb je een ouder type iPhone waarvan de batterij ook snel leeg gaat, dan is er sprake van een heel ander probleem: slijtage. Je kunt overstappen naar een nieuwe iPhone, maar het is vaak een goed idee om tussendoor je batterij te vervangen, als je van plan bent om je toestel nog heel lang te gebruiken.

Bekijk ook

iPhone-batterij vervangen: zoveel kost het bij Apple

Moet je de iPhone batterij vervangen, omdat de accu steeds slechter presteert? In deze tip lees je alles over de iPhone batterij vervangen door Apple, reparatiebedrijven en zelf de reparatie uitvoeren. Ook vertellen we hoe je de conditie van de iPhone-batterij controleert.

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zat tot en met september 2023 in het assortiment bij Apple als goedkoper instapmodel. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een (toentertijd) nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, waaronder blauw, groen, rood en paars. De iPhone 12 is nog steeds nieuw te koop bij winkeliers en ook als refurbished iPhone 12. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.