Batterijgrafiek IOS 12

Met de batterijgrafiek in iOS 12 krijg je meer inzicht in je accuduur

In iOS 12 heb je met batterijgrafieken meer mogelijkheden om je batterijverbruik in de gaten te houden. Bekijk in een interactieve grafiek hoe snel de batterij leeg ging in de loop van de dag.

Batterijgrafiek in iOS 12

Je vindt de nieuwe batterijgrafieken in Instellingen > Batterij. Boven de lijst met batterijverbruik per app kun je nu twee nieuwe grafieken bekijken. In de ene zie je het batterijpercentage in de loop van de tijd. Je kunt ook omschakelen naar de data van de afgelopen 10 dagen. Zo kun je meteen zien wanneer je batterij snel leeg ging en hopelijk ontdek je dan snel wat de boosdoener is.

iOS 12 batterijstatistieken

Apple geeft je in iOS 12 meer inzicht in de manier waarop jij de iPhone gebruikt. Bijvoorbeeld met de nieuwe Schermtijd-functie, maar ook met de batterijstatistieken, die gedetailleerder zijn dan ooit. Je krijgt een grafiek te zien die precies aangeeft wanneer de accu werd opgeladen en leeggetrokken.

Met de komst van de nieuwe batterijgrafieken in iOS 12 worden speciale apps hiervoor overbodig. Je moet je toestel wel een tijdje gebruikt hebben voordat de eerste grafieken beschikbaar zijn. Een rechte lijn omhoog geeft aan dat je aan het opladen was, terwijl een plotselinge daling kan duiden op een energieslurpende app. Je kunt dan in je geheugen (of in het lijstje onder de grafiek) de mogelijke veroorzaker van het toegenomen batterijverbruik gaan opsporen. Groene balkjes geven aan dat de iPhone-batterij leeg ging terwijl het scherm ingeschakeld was, terwijl de blauwe balkjes bedoeld zijn voor momenten dat het scherm uit stond. In dat geval was er activiteit op de achtergrond.

Batterijgrafiek iOS 12

Je kunt in de grafiek gemakkelijk zien of jouw smartphonegebruik gelijk op liep met het leeglopen van de iPhone-batterij. Zo kun je mogelijke problemen sneller op het spoor komen. Gebruikte je de iPhone niet, maar liep de accu wel leeg? Dan is er blijkbaar een app of proces op de achtergrond actief en is het hoog tijd om je iPhone te resetten of op te ruimen.

Hoe bekijk je de batterijgrafiek?

Je kunt de iOS 12 batterijgrafieken als volgt bekijken:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Tik op Batterij.
  3. Bekijk het accuverloop van de afgelopen 24 uur.
  4. Tik op 10 dagen om de ontwikkelingen over een langere periode te zien.

Wat betekent de batterijgrafiek?

In de twee grafieken moet je erop letten of de lijnen ongeveer gelijk lopen. Gaat de accu sneller leeg dan normaal, dan is er iets vreemds aan de hand. Als je na verloop van tijd ziet dat de accu steeds sneller leeg loopt (de grafiek loopt steiler), dan zul je merken dat je steeds vaker moet opladen en moeite hebt om het einde van de dag te halen. Het is in zo’n geval tijd om de accu te laten vervangen. Tot eind 2018 kost de accu vervangen maar €29 bij de Apple Store en geloof ons: dat is geen geld. Je hebt daarna veel langer plezier van je iPhone.

Batterijgrafiek IOS 12

Blader je naar beneden, dan zie je ook per app hoeveel energie er verbruikt is. Zie je een app die je niet actief gebruikt, dan kan dat reden zijn om de app te verwijderen. Blijkbaar is de app steeds op de achtergrond actief.

iOS 12 bevat ook nog steeds de Batterijconditie, die in iOS 12 niet meer in beta is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen accu, batterij, batterijduur