Batterijgrafiek op de iPhone.

Met de batterijgrafiek op de iPhone krijg je inzicht in je accuduur

Ben je bang dat je iPhone-batterij sneller leegloopt dan de bedoeling is? Met de batterijgrafieken op de iPhone kun je precies zien hoe het verloop is.

De batterijgrafieken op de iPhone geven je meer inzicht in het werkelijke verloop van de accustatus. Zo kun je in de gaten houden hoe snel de batterij leeg gaat in de loop van de dag. Je vindt de batterijgrafieken via de Instellingen-app van je iPhone.

Hoe bekijk je de batterijgrafiek?

Je kunt de batterijgrafieken als volgt bekijken:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Tik op Batterij.
  3. Bekijk het accuverloop van de afgelopen 24 uur.
  4. Tik op 10 dagen om de ontwikkelingen over een langere periode te zien.

Batterijgrafiek op de iPhone

Bovenaan de lijst vind je twee grafieken: het batterijniveau in de loop van de dag en de activiteiten die je uitvoerde. Op momenten dat je je iPhone niet gebruikte zou de grafiek vrijwel vlak moeten lopen. Een plotselinge piek omhoog betekent dat je aan het opladen was. Wil je het verloop over een langere periode zien, dan kun je wisselen tussen weergave voor de afgelopen 24 uur of de afgelopen 10 dagen.

Batterijgrafiek iOS 12

Verderop kun je ook het batterijverbruik per app bekijken. Gaat je batterij snel leeg door onverwachte oorzaken, dan kun je misschien achterhalen wat de boosdoener is.

Batterijstatistieken

Apple heeft deze batterijgrafieken in iOS 12 toegevoegd, dus alle toestellen met iOS 12 of nieuwer hebben dit overzicht. De grafiek geeft precies aan wanneer de accu werd opgeladen en leeggetrokken. Je vindt deze grafieken ook op de iPad. Voorheen had je hiervoor speciale apps nodig.

Je moet je toestel wel een tijdje gebruikt hebben voordat de eerste grafieken beschikbaar zijn. Een rechte lijn omhoog geeft aan dat je aan het opladen was, terwijl een plotselinge daling kan duiden op een energieslurpende app. Je kunt dan in je geheugen (of in het lijstje onder de grafiek) de mogelijke veroorzaker opsporen.

Batterijgrafiek op de iPhone.

Groene balkjes geven het batterijniveau aan, terwijl daaronder twee blauwe balkjes een gedetailleerder inzicht geven in het gebruik van de iPhone-batterij. Middenblauw zijn activiteiten terwijl het scherm ingeschakeld was, terwijl lichtblauw bedoeld is voor momenten dat het scherm uit stond. In dat geval was er activiteit op de achtergrond.

Je kunt in de grafiek gemakkelijk zien of jouw smartphonegebruik gelijk op liep met het leeglopen van de iPhone-batterij. Zo kun je mogelijke problemen sneller op het spoor komen.

Gebruikte je de iPhone niet, maar liep de accu wel leeg? Dan is er blijkbaar een app of proces op de achtergrond actief en is het hoog tijd om je iPhone te resetten of op te ruimen.

Wat betekent de batterijgrafiek?

In de twee grafieken moet je erop letten of de lijnen ongeveer gelijk lopen. Gaat de accu sneller leeg dan normaal, dan is er iets vreemds aan de hand. Als je na verloop van tijd ziet dat de accu steeds sneller leeg loopt (de grafiek loopt steiler), dan zul je merken dat je steeds vaker moet opladen en moeite hebt om het einde van de dag te halen. Het is in zo’n geval tijd om de accu te laten vervangen. Bij de meeste toestellen kost de batterij vervangen een paar tientjes. Je kunt het bij de Apple Store laten doen, een erkende serviceprovider of bij een externe partij. Omdat de prijs bij Apple niet extreem hoog is, raden we aan om het liever door Apple te laten doen.

Batterijgrafiek IOS 12

Een andere manier om inzicht te krijgen in je accu is via de optie Batterijconditie. Je ziet dan de gezondheid van de iPhone-batterij.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kan hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!