iPad Pro 2018 review met camera en behuizing.

Gerucht: ‘Apple werkt aan 5G iPad met hoge snelheid’

Apple brengt mogelijk ook al snel een iPad met 5G uit. Volgens bronnen uit China gebruikt Apple hier de zogenaamde mmWave-technologie voor.

Dat 2020 het jaar van 5G wordt, wordt langzamerhand steeds duidelijker. Niet alleen gaan in Nederland de eerste providers dit jaar van start met hun 5G-netwerk, ook Apple brengt naar verwachting de eerste geschikte toestellen op de markt. Zo krijgen volgens Ming-Chi Kuo alle 2020 iPhones 5G-ondersteuning. De focus ligt de laatste tijd vooral op iPhones, maar hoe zit het eigenlijk met de iPad? Digitimes beweert nu dat Apple ook al bezig is met een iPad met 5G.

‘iPad met 5G onderweg’

De iPad is altijd al beschikbaar geweest in twee modellen: eentje met alleen Wi-Fi en eentje met Wi-Fi en een mobiele dataverbinding. In de afgelopen jaren is dit, net als bij de iPhones, verbeterd van 3G naar het snellere 4G. Het is dus ook de verwachting dat 5G in aantocht is, al weten we nog niet precies wanneer. Nu meldt Digitimes dat Advanced Semiconductor Engineering uit Taiwan de antennetechnologie gaat leveren.

Bekijk ook

Kuo: 'Alle drie iPhones in 2020 krijgen 5G, ook het instapmodel'

Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple drie nieuwe iPhones in 2020 uitbrengt. Dat is op zich geen verrassende voorspelling, maar Kuo heeft zijn verwachtingen over 5G-ondersteuning bijgesteld: alledrie zijn ze voorzien van 5G.

Als dit bericht klopt en er inderdaad al een leverancier gepland staat, zou het zomaar kunnen dat we dit jaar ook al de iPad met 5G zien verschijnen. Om welk model iPad het gaat is niet duidelijk, maar het is niet ondenkbaar dat het om een nieuwe iPad Pro gaat. De verbinding zou gebruikmaken van de zogenaamde mmWave-techniek, dat werkt op 5G-frequenties op korte afstand. De snelheid van deze frequenties ligt erg hoog. Dat komt juist op een iPad Pro goed van pas, waar professionals hogere eisen stellen dan gebruikers van een standaard iPad.

Niet geheel toevallig kwam ondersteuning voor LTE/4G eerst naar de iPad, nadat het pas in september 2012 naar de iPhone kwam bij de introductie van de iPhone 5. Wellicht dat de geschiedenis zich dit jaar herhaalt. De volgende iPad Pro 2020 wordt mogelijk al in maart aangekondigd, maar of 5G daar al meteen bij zit is nog de vraag.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook de iPad Pro is er al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou ook zelf werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.