Kuo: ‘Alle drie iPhones in 2020 krijgen 5G, ook het instapmodel’

Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple drie nieuwe iPhones in 2020 uitbrengt. Dat is op zich geen verrassende voorspelling, maar Kuo heeft zijn verwachtingen over 5G-ondersteuning bijgesteld: alledrie zijn ze voorzien van 5G.

Voorheen dacht Kuo dat slechts twee van de drie nieuwe iPhones voorzien zouden zijn van de snelle draadloze technologie. Nu denkt hij dat ze alledrie met 5G werken. Het lijkt misschien wat voorbarig om nu al na te denken over een iPhone met 5G, aangezien de netwerken nog nauwelijks beschikbaar zijn, maar in de meeste landen wordt er al druk aan gewerkt. Bovendien gaat een iPhone met gemak vijf jaar mee en in 2025 zal 5G-technologie inmiddels gemeengoed zijn. In een onderzoeksnotitie bespreekt Ming-Chi Kuo van TF Securities nog een ander argument: Apple krijgt concurrentie van high-end Android-toestellen die er al wel over beschikken en zou daarom besloten hebben om de eigen plannen te versnellen.


Bovendien worden consumenten zo overspoeld met berichten over 5G-netwerken, dat ze van Apple verwachten dat het ook in de nieuwste iPhones zit. Kuo verwacht dat het sentiment onder consumenten op dit punt zal omslaan: nu is er nog weinig interesse voor, maar als de buurman het heeft, wil jij het ook.

De vraag is nog wel welke frequenties Apple in de 2020 iPhones gaat ondersteunen en of er daarbij regionale verschillen zijn. Zo zou Apple een 5G-telefoon zonder mmWave-technologieën kunnen uitbrengen voor landen als China. Frequenties voor 5G bevinden zich vaak in de lagere frequentiebanden (sub-6GHz) en de hogere 6GHz-band, ook wel mmWave genoemd. Die laatste levert de hoogste snelheid. Lagere frequenties worden veelal al gebruikt voor mobiel dataverkeer. Sommige analisten verwachten dat er veel vraag naar 5G-modellen komt, waardoor de verkoop van iPhones een boost krijgt.

iPhone 2020

Over het algemeen wordt aangenomen dat Apple in 2020 ook weer drie (of zelfs vier) nieuwe iPhones gaat uitbrengen, dit keer allemaal voorzien van OLED en in formaten van 5.4, 6.1 en 6.7 inch. Het middelste model zou als opvolger van de huidige iPhone XR aanvankelijk geen 5G-ondersteuning krijgen, maar volgens de bijgestelde verwachtingen van Kuo dus wel. Verder zou Apple een kleinere TrueDepth-camera willen gebruiken, waardoor de notch kleiner wordt. De Taptic Engine zou ook worden vernieuwd, maar dat kan al bij de 2019 iPhones gaan gebeuren.

Bekijk ook

Gerucht - Kuo over 2020 iPhones: nieuwe formaten, 5G en OLED-schermen

Analist Ming-Chi Kuo heeft nieuwe voorspellingen gegeven over de iPhones van 2020. Volgend jaar krijgen alle modellen een OLED-scherm. Er komen twee toestellen met 5G-functie, terwijl het instapmodel nog steeds voorzien is van 4G.

Actuele iPhone 2020 deals

5G

5G zorgt voor de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook sommige iPads is zijn al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou al een tijdje werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.