Archief voor '5g'

iPad Pro met 5G

Veiling van snellere 3,5 GHz-frequenties voor 5G gepland voor juni

De veiling van de 3,5GHz-frequentiebanden heeft meermaals vertraging opgelopen, vooral omdat Inmarsat de frequentie wilde blijven gebruiken voor noodoproepen op zee. Inmiddels is er een oplossing gevonden en is er ook een datum geprikt voor de veiling van deze snellere 5G-frequentie.

Vrouw met iPhone

Snelheid van je mobiele data en provider meten op de iPhone

Er zijn grote verschillen in snelheden bij de databundels voor mobiele abonnementen. Bij sommige providers ligt de snelheid van je mobiele data meer dan twee keer zo hoog dan bij andere. Hoe kun je zelf meten wat je datasnelheid is?

Apple 5G modem

Apple verlengt deal voor Qualcomm 5G-modems tot 2027

Apple gaat nog jarenlang gebruikmaken van de modemchips van Qualcomm. Eerder leek het erop dat Apple in de nabije toekomst overstapt op een eigen ontwikkelde 5G-chip, maar dat lijkt nu nog ver weg.

Apple 5G modem

'Eigen 5G-modem van Apple komt op zijn vroegst eind 2025'

Apple's eigen 5G-modem voor de iPhone laat nog even op zich wachten. Het bedrijf zit daardoor nog even vast aan de 5G-modems van Qualcomm, waarmee het eerder in de clinch lag. Apple verlengde de overeenkomst voor het afnemen van Qualcomms netwerkchips onlangs tot en met 2026. Wanneer verschijnt het eigen 5G-modem van Apple dan wel?

iPad Pro met 5G

Apple sluit miljardendeal met Broadcom

Apple heeft een deal gesloten met Broadcom, fabrikant van diverse modemonderdelen. Met de miljardendeal zorgt Apple ervoor dat belangrijke onderdelen in de VS geproduceerd worden.

5G testlab bij Apple

Apple ontwikkelt alles-in-1 chip voor wifi, Bluetooth en 5G

Al jarenlang gaan er geruchten over een eigen 5G-modem van Apple, om minder afhankelijk van Qualcomm te zijn. Maar Apple zou nog een stap verder willen gaan: ook de wifi- en Bluetooth-chips van Broadcom moeten in eigen huis geproduceerd worden, gecombineerd in een alles-in-een chip voor draadloze functies.