iOS 17 functies

Deze iOS 17-functies werken niet op oudere iPhones

iOS 17 bevat heel wat leuke vernieuwingen, maar je zult er niet op elk toestel van kunnen genieten. Vorig jaar legde Apple de grens nog bij toestellen met Bionic-processor, maar ook dat is niet genoeg. Je zult voor veel vernieuwingen een iPhone 12 of nieuwer moeten hebben.

Vorig jaar was de lijst met toestellen die niet alle functies kregen nog vrij lang. Dit jaar is de lijst korter, maar dat komt waarschijnlijk vooral omdat Apple de lat gewoon hoger heeft gelegd. Welke functies kun jij straks gaan gebruiken en welke niet? We doken in de kleine lettertjes op de preview-pagina en zetten ze hieronder voor je op een rijtje.


De lijst met iOS 17 toestellen begint bij de iPhone XS en iPhone XR, maar niet alle functies zijn beschikbaar. Met een iPhone 12 zit je beter en met een iPhone 14 Pro zit je helemáál goed. Bovendien zijn er diverse functies die voorlopig alleen in het Engels te gebruiken zijn.

Alleen op iPhone 14 Pro (Max):

  • Standby in always on-weergave: Om de iPhone als dashboard op je nachtkastje te gebruiken, waarbij het scherm altijd aan blijft, heb je een always on-display nodig. En dat betekent dat dit alleen werkt op de nieuwste Pro-modellen. Op andere modellen moet je op het scherm tappen.

Alleen op iPhone 12 Pro en nieuwer:

  • Point-and-Speak: Een nieuwe toegankelijkheidsfunctie, waarbij je uitgekozen delen van het camerabeeld kan aanwijzen om de tekst te laten voorlezen. Mensen die slechtziend zijn kunnen zo tekstlabels lezen die op fysieke objecten staan.
Voor de iPad gelden soortgelijke beperkingen. Je leest ze hier.

iPhone 12 en nieuwer:

  • FaceTime-reacties met je handen: Tijdens een gesprek kun je een leuk 3D-effect krijgen door je handen te gebruiken. Zo kun je met hartjes, confetti of vuurwerk strooien door twee duimen omhoog te steken. Lees meer over de nieuwe FaceTime-functies in iOS 17.
  • Woordaanvulling als je typt: Tik op de spatiebalk om woorden af te maken. Werkt overigens alleen in het Engels.
  • Verbeterde autocorrectie: Autocorrectie werkt nu nog beter. Voor Engels, Frans en Spaans is een iPhone 12 vereist, voor de overige talen (waaronder Nederlands) niet.

Werkt op alle iOS 17-toestellen, maar alleen in het Engels:

  • Hé Siri: Voor het activeren van Siri hoef je alleen nog maar ‘Siri’ te zeggen. Werkt op alle iOS 17-toestellen, maar alleen in het Engels.
  • Meerdere Siri-opdrachten achter elkaar: Je kunt meerdere verzoeken aan Siri geven, zonder dat je de assistent steeds hoeft te activeren. Werkt op alle iOS 17-toestellen, maar alleen in het Engels.
  • Live Voicemail: Je krijgt een realtime transcriptie als iemand bezig is een voicemailbericht in te spreken. Dit gebeurt lokaal op de iPhone, dus je hebt geen Visual Voicemail nodig. Klinkt het belangrijk genoeg om de beller te spreken, dan kun je meteen opnemen. Werkt op alle iOS 17-toestellen, maar alleen in het Engels.
  • Automatisch gegroepeerde boodschappenlijst: Dit is een nieuwe functie om automatische secties in de Herinneringen-app te maken, maar werkt voorlopig alleen in het Engels.

Er zijn ook diverse iOS 17-functies die later komen. Daarover lees je meer in het volgende artikel.

Bekijk ook

Deze iOS 17-functies komen pas later beschikbaar

Niet alle functies die Apple voor iOS 17 heeft gepland, komen meteen bij de release van de update beschikbaar. Een aantal verbeteringen en nieuwe mogelijkheden van iOS 17 komen pas later in een aanvullende software-update. Dit zijn de functies waar je nog langer op moet wachten.
Meer over iOS 17
iOS 17 is de grote update voor de iPhone in 2023. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 17, dan vind je in ons artikel de geschikte modellen. De belangrijkste verbeteringen zijn de interactieve widgets, een vernieuwde Telefoon-app met nieuw belscherm, uitgebreidere AirDrop, een nieuwe Stand-by stand als je telefoon horizontaal aan de oplader zit en meer. Lees ook onze artikelen met de beste iOS 17-functies en interessante iOS 17-details en ontdekkingen. De releasedatum van iOS 17 is 18 september 2023. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 17.0.2.

iOS 17

iOS 17 is de aankomende software-update voor de iPhone, die in juni 2023 aangekondigd is. De update wordt naar verwachting in september 2023 uitgebracht, met als belangrijkste verbeteringen de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.