Apple betaprogramma uitnodiging

Apple wil meer iOS 15 betatesters, maar is dit al het juiste moment? [poll]

Apple wil het aantal betatesters voor iOS 15 uitbreiden. Eerdere deelnemers aan het publieke betaprogramma krijgen een herinnering om het ook eens te proberen. Maar is het al tijd om de sprong te wagen?

Net als voorgaande jaren stuurt Apple mensen die zich eerder hebben aangemeld voor het publieke betaprogramma een uitnodiging. Hoe meer mensen meedoen, ook met oudere en minder gebruikelijke toestellen, hoe meer problemen er voor de officiële release kunnen worden opgelost. Blijkbaar vindt Apple de huidige beta-release stabiel genoeg om ook de minder fanatieke betatesters nu over de streep te trekken. Is dat ook zo? In onderstaande polls en in de reacties kun je laten weten wat jouw ervaringen zijn!


Afgelopen maand startte Apple met de publieke beta, voor iedereen die alvast iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 en tvOS 15 wil proberen. Nu er al een paar publieke beta’s zijn vrijgegeven mag de groep testers verder worden uitgebreid, vindt Apple. Een e-mailtje moet mensen die eerder meededen aanmoedigen om ook aan de beta’s mee te doen. Dat gebeurt elk jaar, maar elk jaar is het weer een persoonlijke afweging of dit wel het juiste moment is.

iOS 15 beta-uitnodiging

Zitten er genoeg nieuwe functies in om nu al de beta te installeren? En is de meest recente beta (iOS 15 beta 4) al stabiel genoeg? Dat is per jaar verschillend en het hangt er ook vanaf welke apps en features je het meest gaat gebruiken. In iOS 15 zitten eigenlijk geen nieuwe functies die je écht dringend nodig hebt. Focus is handig om je beter te concentreren, maar de vernieuwde Safari en Apple Kaarten zijn behoorlijk wennen. En de nieuwe notificaties werken niet altijd zoals je verwacht.

Dat zijn althans onze ervaringen, maar wat vind jij? Heb jij de beta al geïnstalleerd en zo ja, welke?

Er zitten in iOS 15, iPadOS 15 en macOS 12 Monterey veel functies die overeen komen, zoals de verbeterde FaceTime, de aangepaste Safari, SharePlay voor het delen van content en het nieuwe onderdeel ‘Gedeeld met jou‘ in iMessage. Je hoeft daarom maar één van de beta’s te installeren om een nieuwe functie te kunnen testen. Maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan en nu alvast de overstap maken op al je apparaten.

We zijn benieuwd wat tot nu toe jouw ervaringen zijn met de beta’s!

Wil je toch met de publieke beta’s aan de slag gaan? We hebben een uitleg hoe je ze installeert!

Bekijk ook

Zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 16, iPadOS 16, macOS 13? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's van deze softwareversies en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2021 om 10:41
Onderwerpen
,
Categorie
iOS

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.