Zwarte MacBook

‘Productie van twee nieuwe MacBooks start in tweede helft 2021’

Apple zou plannen hebben om een 14-inch en 16-inch MacBook Pro met nieuw design uit te brengen in de tweede helft van 2021. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo, die daarbij wordt gesteund door soortgelijke geluiden van Nikkei Asia.

Massaproductie MacBooks in H2 2021

Nikkei Asia meldt bovendien dat Apple de productie van de iPhone 12 de komende maanden omlaag schroeft, maar dat is geen nieuws. In de aanloop naar een nieuw model in september verlaagt Apple altijd de productiecapaciteit, om ruimte te maken voor de nieuwe modellen. Interessanter is echter de bewering dat de massaproductie van twee nieuwe MacBooks is verschoven van mei of juni naar de tweede helft van het jaar. Dat kan dus ook juli zijn. Er wordt gesproken over MacBooks in het algemeen, maar het gaat waarschijnlijk over de MacBook Pro. De twee modellen zijn voorzien van Apple Silicon, waarschijnlijk een tweede generatie die Apple M1X of M2 zou kunnen noemen. Het zijn opvolgers van de M1-chip die in de huidige MacBooks zit.


Ming-Chi Kuo heeft zich ook over dit onderwerp gebogen en denkt dat de twee nieuwe MacBook Pro-modellen voorzien zijn van een helderder display met mini-LED achtergrondverlichting. Ze hebben een nieuw design met platte zijkanten en zijn voorzien van meer aansluitingen dan ooit. Kuo verwacht een HDMI-poort, een SD-kaartlezer, een magnetische MagSafe-aansluiting voor opladen en fysieke functietoetsen in plaats van de Touch Bar.

Tweestapsverificatie apps gebruiken op iPhone en MacBook.

Mark Gurman van Bloomberg sluit zich daar grotendeels bij aan, met name wat de SD-kaartlezer betreft. Kuo verwacht dat de nieuwe MacBooks in het derde kwartaal van 2021 komen, dus je hebt nog even tijd om over je aankoop na te denken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2021, 8:20
Bron Bron Nikkei Asia
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple silicon, macbook pro

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.