Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Zwarte MacBook

‘Massaproductie van twee nieuwe MacBook Pro’s gestart’

De massaproductie van de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro zou gestart zijn. Al eerder gingen er geruchten dat de productie van de nieuwe MacBook Pro in de tweede helft van 2021 zou beginnen.

Update 9 augustus 2021: Volgens Digitimes is de massaproductie van de nieuwe 14- en 16-inch gestart. De nieuwe modellen zouden een nieuw design krijgen met een mini-LED display. Bronnen bij de productieketen zeggen dat er in de periode van augustus tot november er zo’n 600.000 tot 800.000 maandelijks verscheept worden.

De release van de nieuwe MacBook Pro 2021 staat gepland voor dit najaar, mogelijk ergens in november. De kans is groot dat Apple de modellen tijdens een apart Mac-event aankondigt. Volgens de laatste geruchten is de release in ieder geval tussen september en november 2021.

Bekijk ook

'Vernieuwde 14-inch en 16-inch MacBook Pro verschijnen in komende weken'

Apple gaat de nieuwe high-end modellen van de MacBook Pro met Apple Silicon-chip binnenkort uitbrengen. Het gaat om twee varianten, in 14- en 16-inch. Meerdere geruchten voorspellen een release tussen september en november.

Oorspronkelijk artikel 10 maart 2021
Nikkei Asia meldt bovendien dat Apple de productie van de iPhone 12 de komende maanden omlaag schroeft, maar dat is geen nieuws. In de aanloop naar een nieuw model in september verlaagt Apple altijd de productiecapaciteit, om ruimte te maken voor de nieuwe modellen. Interessanter is echter de bewering dat de massaproductie van twee nieuwe MacBooks is verschoven van mei of juni naar de tweede helft van het jaar. Dat kan dus ook juli zijn. Er wordt gesproken over MacBooks in het algemeen, maar het gaat waarschijnlijk over de MacBook Pro. De twee modellen zijn voorzien van Apple Silicon, waarschijnlijk een tweede generatie die Apple M1X of M2 zou kunnen noemen. Het zijn opvolgers van de M1-chip die in de huidige MacBooks zit.

Massaproductie MacBooks in H2 2021

Ming-Chi Kuo heeft zich ook over dit onderwerp gebogen en denkt dat de twee nieuwe MacBook Pro-modellen voorzien zijn van een helderder display met mini-LED achtergrondverlichting. Ze hebben een nieuw design met platte zijkanten en zijn voorzien van meer aansluitingen dan ooit. Kuo verwacht een HDMI-poort, een SD-kaartlezer, een magnetische MagSafe-aansluiting voor opladen en fysieke functietoetsen in plaats van de Touch Bar.

Tweestapsverificatie apps gebruiken op iPhone en MacBook.

Mark Gurman van Bloomberg sluit zich daar grotendeels bij aan, met name wat de SD-kaartlezer betreft. Kuo verwacht dat de nieuwe MacBooks in het derde kwartaal van 2021 komen, dus je hebt nog even tijd om over je aankoop na te denken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 09 augustus: Artikel bijgewerkt na vermoedelijke start van de massaproductie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. De nieuwste versie is de M2-chip. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.