watchOS 7 op Apple Watch met Sleep en wijzerplaten.

Zo installeer je de publieke beta van watchOS 7.4

En belangrijke informatie vooraf

Sinds watchOS 7 kun je op de Apple Watch een publieke beta installeren. Maar hoe installeer je een publieke beta van watchOS? Waar moet je rekening mee houden? We laten het je zien.

Met een publieke beta krijg je toegang tot nieuwe functies, nog voordat Apple deze voor iedereen uitgebracht heeft. Dat kan ook op de Apple Watch, met een publieke beta van watchOS. Dat betekent dat iedereen die het aandurft een watchOS-beta kan testen, zelfs als je geen ontwikkelaar bent. Maar je moet daarbij wel met een aantal zaken rekening houden. In deze tip lees je hoe je je moet voorbereiden op een publieke beta van watchOS, wat je nodig hebt en hoe je deze installeert.

Waarschuwing vooraf voor publieke beta watchOS

Zoals voor elke betaversie geldt, kan het installeren van een (publieke) watchOS-beta problemen geven. Functies werken nog niet altijd even goed, apps kunnen vastlopen of niet werken en er kunnen batterijproblemen optreden. Voordat je een beta installeert, moet je dus eerst altijd de afweging maken of dit geen probleem voor jou is. We adviseren dan ook altijd om een beta alleen te installeren op een toestel dat je niet elke dag nodig hebt. Dat geldt ook voor de Apple Watch, al heb je mogelijk geen oudere Apple Watch liggen die je als testtoestel kunt gebruiken.

watchOS 7 horloges.

Een andere belangrijke waarschuwing voor het testen van watchOS-beta’s, is dat je niet kan downgraden naar een vorige officiële versie. Nadat je de beta op je Apple Watch geïnstalleerd hebt, kun je dus alleen de eerstvolgende beta’s en de daarop volgende officiële versies installeren. Heb je spijt van de beta en wil je terug naar de huidige officiële versie, dan kan dat dus niet. Hou daar rekening mee voordat je een watchOS beta gaat installeren. In een beta kunnen nog fouten zitten, dus mogelijk werkt de Apple Watch niet helemaal zoals je gewend bent.

Hoewel je geen backup kan terugzetten van de Apple Watch, raden we je wel altijd aan om een backup van je Apple Watch te maken.

Dit heb je nodig voor de watchOS beta

Om de watchOS (publieke) beta te installeren, heb je het volgende nodig:

Hou er dus rekening mee dat jouw iPhone ook de gelijktijdige beta van iOS moet hebben. Dat betekent ook dat als je je iPhone wil downgraden naar de huidige officiële versie (omdat je bijvoorbeeld niet tevreden bent over de prestaties), je Apple Watch mogelijk niet meer kan gebruiken. Zo werkt de beta van watchOS 7 werkt niet samen met een officiële versie van iOS 13.

watchOS beta installeren: stappenplan voor (publieke) beta

De watchOS 7 beta is sinds februari 2021 beschikbaar voor publieke testers. Het installeren van de publieke beta werkt als volgt:

 1. Zorg ervoor dat je iPhone bijgewerkt is naar de meest recente publieke beta van iOS. In het geval van watchOS 7.4 is dat de publieke beta van iOS 14.5.
 2. Ga op je iPhone met de iOS 14 beta en de gekoppelde Apple Watch naar de betawebsite van Apple via deze link. Hieronder vind je ook de volledige link die je kan kopiëren:
  https://beta.apple.com/sp/betaprogram/enroll#watchos
 3. Log in met je Apple ID.
 4. Selecteer in het rijtje besturingssystemen watchOS, helemaal rechts.

watchOS 7 publieke beta installeren.

 1. Klik onder de eerste stap op de knop om het watchOS 7-betaprofiel te downloaden. Volg de stappen om het profiel te installeren.
 2. Als het niet automatisch gebeurt, open de Watch-app en ga naar Algemeen > Profielen om het gedownloade profiel te installeren. Herstart de Apple Watch en eventueel ook de iPhone.
 3. Ga op de iPhone opnieuw naar de Watch-app en tik op Algemeen > Software-update.
 4. De meest recente beta verschijnt op het scherm. Tik op Download en installeer om de beta te installeren.

Ben je ontwikkelaar en wil je de beta van watchOS installeren? Dan doe je dat zo:

 1. Zorg ervoor dat de iPhone bijgewerkt is naar de meest recente beta, in dit geval de beta van iOS 14.5.
 2. Ga naar de ontwikkelaarswebsite van Apple en log in met je account.
 3. Klik op Account > Downloads en klik op Install profile bij de beta van watchOS 7.4.
 4. Doe je dit op je iPhone, dan wordt het profiel meteen geïnstalleerd. Doe je dit op je Mac, verstuur het gedownloade profiel dan naar je iPhone (bijvoorbeeld via AirDrop).
 5. Herstart de iPhone nadat je het profiel geïnstalleerd hebt en ga in de Watch-app naar Algemeen > Software-update. De meest recente beta wordt op de Apple Wach geïnstalleerd.

Hou er in alle gevallen dus rekening mee dat het niet mogelijk is om je Apple Watch te downgraden. Zodra de definitieve publieke versie van de watchOS-beta beschikbaar is, kun je die downloaden via de gebruikelijke manier. Wil je dan niet meer verder testen? Verwijder dan simpelweg het profiel van je iPhone via Instellingen > Algemeen > Profiel.

Meer over het installeren van andere beta’s lees je in onze overige artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2021
Categorie Apple Watch
Onderwerpen watchos, watchOS-beta
Software watchOS

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple Watch haalt!

watchOS