Apple Watch Series 1.

Voor oudere toestellen: iOS 12.4.9, update voor Apple TV 3 en watchOS 5 en 6

Apple heeft iOS 12.4.9 uitgebracht voor oudere iPhones en iPads. Daarnaast verschenen er updates voor watchOS 5, watchOS 6 en een update voor de Apple TV 3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12.4.9 nu te downloaden

Het was vanavond één groot update-feest voor Apple-gebruikers. Naast iOS 14.2 en iPadOS 14.2 kwamen ook tvOS 14.2 en watchOS 7.1 uit. Software-update 14.2 voor de HomePod bracht eveneens iets nieuws, namelijk de Intercom-functie. En dan was er ook nog macOS Big Sur 11.0.1 Release Candidate voor de betagebruikers. Maar dat is niet alles, want ook mensen met een ouder apparaat kunnen nu updaten. Hiervoor heeft Apple iOS 12.4,9 uitgebracht voor de oudere iPhones en iPads.


Je kunt deze update over-the-air downloaden op toestellen zoals de iPhone 5s en iPhone 6 die zijn blijven steken op iOS 12. Alle toestellen die naar iOS 13 te updaten waren kunnen ook worden bijgewerkt naar iOS 14, dus voor die groep mensen is er nu iOS 12.4.9. In ons iOS update-overzicht kun je zien welke iOS-versie jij op je toestel kunt installeren en daarbij zie je ook meteen voor welke toestellen deze update geldt:

iPhones:

iPads:

iPods:

  • iPod touch 6e generatie (2015): oorspronkelijk iOS 8.4, nu iOS 12.4.9

Je kunt de update ook installeren door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. iOS 12.4.9 brengt een aantal belangrijke beveiligingsupdates, waar je hier meer over kunt lezen. Het is dus belangrijk om je toestel zo snel mogelijk bij te werken.

iphone 5s

watchOS 5.3.9 en watchOS 6.2.9 voor oudere modellen

Voor de Apple Watch Series 1 en later heeft Apple ook nog oudere updates met beveiligingsverbeteringen vrijgegeven. Welke update je ziet is afhankelijk van de iPhone waar de Apple Watch aan gekoppeld is.

De updates brengen geen nieuwe functies, want Apple lost alleen een drietal beveiligingsproblemen op. Het gaat om deze beveiligingslekken die gedicht zijn in watchOS 5.3.9 en deze beveiligingsverbeteringen in watchOS 6.2.9.

Update voor Apple TV derde generatie

Er is ook een update voor de derde generatie Apple TV, de variant waarop je nog geen apps kon installeren. Mensen die een dergelijke Apple TV hebben kunnen de update vinden in het Systeem-menu van de Instellingen-app. Het gaat om versie 7..6.1 van de Apple TV Software Update.

Alle updates zijn vrij klein van omvang en bevatten alleen beveiligingsverbeteringen. Apple brengt ook voor deze oudere apparaten nog regelmatig updates uit om bijvoorbeeld beveiligingslekken te dichten en bugs op te lossen. De laatste update voor de oudere iPhones was iOS 12.4.8 en die verscheen in juli 2020. Dus ook als bezitter van een ouder toestel hoef je je niet in de steek gelaten te voelen. Nieuwe functies krijg je echter niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 november 2020 om 9:03
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.