macOS Big Sur beta.

Apple brengt Release Candidate 2 van macOS Big Sur 11.0.1 uit

Apple heeft de Release Candidate 2 van macOS Big Sur 11.0.1 uitgebracht. Dit is zeer waarschijnlijk de versie die binnenkort voor iedereen te downloaden is.

macOS Big Sur 11.0.1 beta

We wachten nog altijd in spanning af totdat Apple macOS Big Sur uitbrengt, de grote update voor de Mac. Apple is al sinds juni bezig met de beta van macOS Big Sur en bracht onlangs nog de tiende beta uit. Tot een beta 11 lijkt het niet te komen, want Apple is nu overgestapt op macOS Big Sur 11.0.1 beta. De eerste beta verscheen op 28 oktober en nu is ook de Release Candidate beschikbaar. Dit is de laatste versie voor de publieke release.

Meest recente macOS Big Sur 11.0.1

macOS Big Sur 11.0.1 Release Candidate 2

10 november 2020 – De Release Candidate 2 van macOS Big Sur 11.0.1 is nu beschikbaar. Het is de tweede RC-versie van deze versie. Volgens de planning verschijnt macOS Big Sur op 12 november.

Er zitten in Big Sur 11.0.1 nieuwe wallpapers, die we in een apart artikel bespreken. Heb jij nog iets anders nieuws gezien in deze beta, laat het ons dan weten in de reacties.

macOS Big Sur 11.0.1 beta download

Voor de beta van macOS Big Sur 11.0.1 is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 11.0.1 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS. De publieke beta van deze nieuwe versie verwachten we binnenkort.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Wanneer komt macOS Big Sur?

Het is nog altijd de vraag wanneer macOS Big Sur verschijnt. Apple beloofde de update dit najaar. Voorgaande jaren verschenen de updates voor de Mac in oktober, maar mogelijk wacht Apple nu tot een event in november, waar naar verwachting nieuwe Macs aangekondigd worden.

Tijdlijn macOS 11.0.1 Big Sur beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 11 Big Sur-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 11.0.1 Release Candidate 2: 10 november 2020 (verschenen)
  • macOS 11.0.1 Release Candidate: 5 november 2020 (verschenen)
  • macOS 11.0.1 publieke beta 1: 29 oktober 2020 (verschenen)
  • macOS 11.0.1 beta 1: 28 oktober 2020 (verschenen)
  • macOS 11.0.1 definitief: 12 november 2020

Over macOS Big Sur
macOS Big Sur is een grote update voor de Mac. Het zit boordevol nieuwe functies, zoals een compleet nieuw design dat meer op iOS werkt, vernieuwingen voor alle standaardapps en meer opties om Catalyst-apps te maken. Safari krijgt een ‘privacy report’ en een aanpasbaar beginscherm. Ook is het Bedieningspaneel naar de Mac gehaald en lijkt de Finder meer op de Bestanden-app van iOS. Alles wat er nieuw is in macOS Big Sur lees je in een apart artikel.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 11 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 29 oktober: Nu als publieke beta 1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.