iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 10 nu beschikbaar

De tiende ontwikkelaarsbeta van iOS 11 is nu beschikbaar! Geregistreerde ontwikkelaars voor iOS 11 beta kunnen aan de slag met de nieuwe versie van iOS 11, die in het najaar verschijnt.

iOS 11 beta 10 voor ontwikkelaars is nu beschikbaar om te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Apple heeft zojuist de tiende beta voor ontwikkelaars vrijgegeven. De volgende iOS 11 publieke beta volgt op een later moment.


iOS 11 beta voor ontwikkelaars

Tijdens de zomer van 2017 zal Apple intensief bezig zijn met het testen van iOS 11. De komende maanden zullen er dan ook regelmatig nieuwe beta’s verschijnen van iOS 11, waarmee ontwikkelaars en publieke betatesters aan de slag kunnen gaan. Met dit artikel houden we je op de hoogte van de nieuwste iOS 11 beta voor ontwikkelaars en de ontdekkingen die tot nu toe zijn gedaan.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 10

6 september 2017 – De tiende beta van iOS 11 is op 6 september uitgebracht voor ontwikkelaars, een paar dagen na de vorige beta. Mocht je in deze beta nog wijzigingen ontdekt hebben, laat het ons dan weten in de reacties.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 9

31 augustus 2017 – De negende beta van iOS 11 is op 31 augustus uitgebracht voor ontwikkelaars. Deze beta bevat geen nieuwe functies.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 8

28 augustus 2017 – De achtste beta van iOS 11 is op 28 augustus uitgebracht voor ontwikkelaars, wederom een week na de vorige beta. Deze beta bevat geen nieuwe functies.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 7

21 augustus 2017 – Apple heeft de zevende beta van iOS 11 voor ontwikkelaars uitgebracht, een week na de vorige beta. Deze beta bevat een aantal kleine wijzigingen:

 • De geluidsregelaar in het Bedieningspaneel laat nu met een gele aanduiding zien als het volume via een koptelefoon boven een bepaald niveau komt. Dit werkt alleen in toestellen die ingesteld staan op Europa.
 • De Muziek-widget in het Bedieningspaneel heeft nu een nieuw icoontje voor de Muziek-app. Voorheen werd hier een iPhone afgebeeld.

Bekijk ook

Dit is er nieuw in iOS 11 beta 7: EU-waarschuwing bij luide muziek en meer

In de nieuwste zevende beta van iOS 11 heeft Apple weer enkele wijzigingen aangebracht. Wat is er nieuw in deze zevende beta voor ontwikkelaars en zesde beta voor publieke testers? Je leest het hier.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 6

14 augustus 2017 – Op 14 augustus 2017 heeft Apple de zesde beta van iOS 11 voor ontwikkelaars uitgebracht.

Dit is er allemaal nieuw in de zesde beta van iOS 11:

 • Apple heeft weer nieuwe icoontjes toegevoegd. Er is een nieuw icoontje voor zowel de Kaarten-app als de App Store-app. Ook het icoontje van de Klok-app is iets aangepast (dikkere cijfertjes). Het icoontje van Apple Kaarten geeft nu het nieuwe hoofdkantoor Apple Park weer.

https://www.instagram.com/p/BXyNkc1h8Ek/

iOS 11 icoontjes van App Store, Kaarten en Klok.

 • De icoontjes van de Contacten- en Herinneringen-app zijn niet meer gespiegeld en staan nu weer goed weergegeven.
 • De instelling Pas automatisch aan bij de helderheid van je scherm, is verwijderd verplaatst. Je vindt de instelling nu bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave.
 • Er is een nieuwe animatie voor de AirPods zodra je de case opent en dichtbij een gekoppeld toestel bent.

https://twitter.com/msaifaslam/status/897154388418076672

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 5

7 augustus 2017 – De vijfde beta van iOS 11 verscheen op maandag 7 augustus 2017. Ontwikkelaars kunnen de update downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Bekijk ook

iOS 11 beta 5: dit zijn de 10 belangrijkste verbeteringen en aanpassingen

Apple heeft in de vijfde beta van iOS 11 weer een aantal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. Wij hebben deze voor je op een rij gezet, zodat je weet wat je kunt verwachten met de vierde publieke beta van iOS 11.

Dit is er allemaal nieuw in iOS 11 beta 5:

 • Het Camera-icoontje is in iOS 11 iets aangepast. De horizontale lijntjes boven en onder zijn verdwenen. Ook het icoontje van Instellingen is aangepast (donkerder dan voorheen).

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

 • In het Bedieningspaneel is bij de mediaspeler een knop toegevoegd om direct de speaker mee te selecteren.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

iMessage in de Cloud wordt uitgesteld tot na iOS 11 Final

Met de nieuwe iOS 11-functie Berichten in iCloud staan al je iMessage-berichten direct in iCloud, zodat ze meteen gesynchroniseerd worden op al je devices. Apple heeft nu laten weten dat deze functie uitgesteld is en pas later in iOS 11 beschikbaar komt.

 • De knop bij het maken van een schermopname om het microfoongeluid uit te zetten, is iets hoger geplaatst.
 • Het onderdeel Siri in de instellingen heet nu Siri en zoeken.
 • Meer onderdelen zijn nu vertaald, zoals instelbare knoppen in het Bedieningspaneel van Notities en Schermopname.
 • Als je de Portretstand voor het eerst opent, verschijnt er een nieuw uitlegscherm.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 4

24 juli 2017 – Apple heeft op 24 juli de vierde beta van iOS 11 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Je kunt de vierde beta downloaden door op je iPhone of iPad te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Dit zijn de nieuwe ontdekkingen in iOS 11 beta 4:

 • Er zijn nieuwe app-icoontjes voor Contacten, Herinneringen en Notities. De Contacten-app heeft nu een silhouet van twee personen en bij de Herinneringen-app staan de gekleurde bolletjes nu rechts. Bij de Notities-app zijn er minder lijntjes zichtbaar.

iOS 11 Contacten, Herinneringen en Notities.

 • Als er geen apps in de appkiezer staan, kun je deze ook niet meer openen.
 • Je kunt meldingen vanaf het toegangsscherm weer naar links schuiven om acties uit te voeren. Open je de app vanuit de melding, dan is er een nieuw scherm om Touch ID te gebruiken. Wil je de toegangscode gebruiken, dan moet je dit apart aantikken. Daarnaast kun je een app ook naar rechts schuiven om te openen, maar je kunt hem ook gewoon aantikken om te openen. Dit werkt ook vanaf het toegangsscherm.

iOS 11 beta 4 melding vegen en openen met Touch ID.

 • De tekst Start uitzenden bij de knop voor schermopname in het Bedieningspaneel is weer gewijzigd naar Start opname.
 • Schermopname toont nu een 3-2-1 terugtelklok zodat je tijd hebt het Bedieningspaneel te verbergen
 • Er zijn nieuwe animaties in het Bedieningspaneel voor de Energiebesparingsmodus en de optie voor Schermopname.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

 • Er is een nieuwe instelling voor AirDrop onder Instellingen > Algemeen > AirDrop. Hier kun je kiezen uit Ontvangen uit, Alleen contacten of Iedereen.
 • De pagina voor app-updates in de App Store is opgeschoond en verbeterd. Onbeslist (voor onvoltooide updates) is gewijzigd naar Onvoltooid.
 • Je kan nu een pull-to-refresh-actie uitvoeren bij de Updates-pagina in de App Store.

https://twitter.com/WSig/status/889565532843896834

 • Je kunt nu weer aankopen van gezinsleden bekijken. Tik hiervoor in de App Store op de Updates-pagina op het icoontje rechtsboven en kies voor Aankopen. Vervolgens kun je de aankopen van alle gezinsleden bekijken.
 • De optie Berichten in iCloud vind je nu alleen nog in de iCloud-instellingen, niet meer bij de instellingen voor Berichten.
 • Bij Instellingen > Algemeen > Info > Capaciteit wordt nu de standaard originele capaciteit van je iPhone of iPad weergegeven (32GB, 64GB, 128GB, etcetera).
 • Drag & Drop is nu beschikbaar op de iPhone in de Foto’s-app. Je kunt een foto slepen van het ene album naar het andere.

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 3

10 juli 2017 – De derde beta van iOS 11 is inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars. Dat betekent dat iedereen met de ontwikkelaarsbeta weer nieuwe functies en verbeteringen in iOS 11 kan testen.

Hieronder lees je de nieuwe functies in iOS 11 beta 3 voor ontwikkelaars:

 • Een app afsluiten op de iPad werkt weer door de app vanuit de appkiezer omhoog te vegen. In de eerdere beta’s moest je een app lang ingedrukt houden en op het kruisje tikken.
 • Dropbox is nu te gebruiken in de Bestanden-app.
 • Je kunt de nieuwe Siri-stemmen nu selecteren als VoiceOver-stemmen in de Toegankelijkheid-instellingen (dank @rolandvrut!).
 • De 3D Touch-actie op de knop voor de Camera- en Notities-app in het Bedieningspaneel bevat nu icoontjes.
 • In het nieuwe Berichtencentrum en Toegangsscherm is het niet meer nodig om twee keer omhoog te vegen om oudere notificaties te bekijken. Ook is het lettertype hier wat gewijzigd.
 • Het instellingen-scherm voor Siri is iets anders ingedeeld.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iOS 11 publieke beta
26 juni 2017 – De publieke beta van iOS 11 is verschenen op maandag 26 juni. In het eigen artikel lees je meer over de Publieke beta van iOS 11.

iOS 11 beta 2 aangepaste versie

26 juni 2017 – Apple heeft op 26 juni een aangepaste versie van iOS 11 beta 2 uitgebracht voor ontwikkelaars. Deze heeft een ander buildnummer (15A304j) dan de beta die op 21 juni verscheen. Mogelijk is de update alleen bedoeld voor specifieke iPhones en iPads.

iOS 11 beta 2

21 juni 2017 – De tweede beta van iOS 11 met buildnummer 15A304i verscheen 21 juni voor ontwikkelaars. Mocht je iOS 11 aan het testen zijn en vernieuwingen tegenkomen, laat dat dan weten in de reacties.

Deze functies zijn al ontdekt in de tweede beta:

Niet storen tijdens autorijden

 • De instelling om het Bedieningspaneel in apps te gebruiken is weer terug.
 • Op de iPad kun je de recent geopende apps in de Dock uitschakelen via Instellingen > Algemeen > Multitasking.
 • 3D Touch is verbeterd voor data detectors: telefoonnummers, data en nadere gegevens.
 • Android-migratie functioneert beter.

Bestanden in iOS 11 met Google Drive en in deelmenu.

 • De Bestanden-app werkt nu ook met Google Drive, zodat je direct vanuit de Bestanden-app iets kunt plaatsen in Google Drive.
 • Er is een nieuwe deeloptie om bestanden direct op te slaan in de Bestanden-app. Deze vervangt de optie om onderdelen in iCloud Drive op te slaan.
 • Bluetooth-communicatie is betrouwbaarder geworden.
 • Apps die groter dan 100MB zijn worden nu niet meer gedownload via 3G/4G, net als in iOS 10.
 • De Bluetooth-knop in het Bedieningspaneel werkt nu net als de Wi-Fi-knop: je verbreekt de verbinding met het gekoppelde apparaat. De knop zet dus niet je Bluetooth uit.
 • De Activiteit-app laat bij prestaties nu zien hoe ver je al gevorderd bent.
 • Diverse bugs in standaardapps opgelost.
 • In de releasenotes maakt Apple voor het eerst melding van bekende problemen die bij apps van derden kunnen optreden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Tweetbot en VSCO.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

In de iOS 11 Kaarten-app kun je rondwandelen in Virtual Reality

In de iOS 11 Apple Kaarten-app zit een speciale Virtual Reality-modus, waarmee je kunt rondkijken op allerlei plekken zoals Cupertino en San Francisco.

Tijdlijn iOS 11 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 11-beta’s:

 • iOS 11 beta 1: 5 juni 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 2: 21 juni 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 2 aangepaste versie: 26 juni 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 3: 10 juli 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 4: 24 juli 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 5: 7 augustus 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 6: 14 augustus 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 7: 21 augustus 2017 (verschenen)
 • iOS 11 publieke beta 4: 8 augustus 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 9: 31 augustus 2017 (verschenen)
 • iOS 11 beta 10: 6 september 2017 (verschenen)
 • Definitieve versie iOS 11: herfst 2017 (verwacht)

Over iOS 11
iOS 11 is de eerstvolgende grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 voert Apple een hele hoop vernieuwingen door. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook gaat de App Store op de schop met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. Voor Siri in iOS 11 zijn er ook een hoop verbeteringen, zoals nieuwe stemmen. Voor de iPad zijn er veel multitaskingfuncties in iOS 11 toegevoegd. In onderstaande artikelen vind je meer over de 11 grote nieuwe functies in iOS 11. In een apart artikel vind je meer over de kleine vernieuwingen in iOS 11.

Bekijk ook

Deze 11 functies kun je meteen proberen in iOS 11

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. Welke moet je nu als eerste zelf proberen? We hebben de 11 meest interessante voor je uitgelicht, zodat je ze meteen kunt testen.
Bekijk ook

Ontdekkingen in iOS 11: kleine en verborgen vernieuwingen die Apple niet noemde

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. De grootste vernieuwingen hebben we al apart besproken, maar er zijn ook nog heel veel kleine aanpassingen. De verborgen en minder grote veranderingen lichten we in dit artikel uit.

iOS 11 beschikbaarheid

Allereerst kunnen ontwikkelaars aan de slag met de beta van iOS 11. Eind juni volgt de beta voor publieke testers. De definitieve versie van iOS 11 verschijnt vervolgens ergens deze herfst, waarschijnlijk in september vlak na de aankondiging van de iPhone 8 en iPhone 7s. Meer over de releasedatum van iOS 11 en de beschikbaarheid lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door iOS 11 beta lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Is je batterij door de iOS 17 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Dit artikel zal bij nieuwe ontwikkelaarsbeta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

 • 2017 - 11 juli: De iOS 11 Publieke beta is afgesplitst naar een eigen artikel. Reacties over iOS 11 Public Beta zijn ook naar dat artikel verplaatst.
 • 2017 - 26 juni: Aangepast voor iOS 11 Publieke beta 1. Verkorte Instructie voor installatie toegevoegd.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 273 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.