Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft tijdens het iPhone-event de iOS 11 releasedatum bekendgemaakt. Ook van andere versies, zoals watchOS 4, is de releasedatum bekendgemaakt. In dit artikel lees je wanneer jij iOS 11, watchOS 4 en meer kunt downloaden.


iOS 11 releasedatum

De afgelopen maanden is iOS 11 door zowel ontwikkelaars als publieke testers uitgebreid getest. De publieke beta van iOS 11 is relatief eenvoudig te installeren, doordat je jezelf kunt aanmelden als publieke betatester. Als je geen risico wil lopen of dit te ingewikkeld vindt, dan zit er niks anders op dan wachten totdat de definitieve versie verschijnt. Dit is voor veruit het grootste deel van de gebruikers ook de meest verstandige keuze.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.
Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

iOS 11 wordt door Apple op 19 september 2017 rond 19:00 uur uitgebracht voor iedere geschikte iPhone, iPad en iPod touch. Dit is enkele dagen voordat de iPhone X en iPhone 8 uitgebracht worden. Zit je meer te wachten op watchOS 4, dan is er ook goed nieuws. watchOS 4 verschijnt net als iOS 11 op 19 september 2017. Tot slot verschijnt ook tvOS 11 op 19 september 201. Ook die verschijnen beide rond 19:00 uur.

De enige uitzondering is macOS High Sierra. macOS High Sierra wordt door Apple op 25 september 2017 uitgebracht.

iOS 11 GM: doen of niet?

Er is dus een mogelijkheid om al eerder iOS 11 te kunnen proberen, door de iOS 11 Golden Master te installeren. De Golden Master is in de meeste gevallen identiek aan de definitieve versie van iOS 11, mochten er geen problemen meer optreden. De Golden Master is alleen te installeren als je ontwikkelaar of publieke tester bent.

Bekijk ook

iOS 11 Golden Master: GM-versie iOS 11 nu beschikbaar

De iOS 11 Golden Master is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. In dit artikel praten we je bij over de GM-versie van iOS 11, de laatste versie voordat iOS 11 definitief beschikbaar komt.

Een andere optie is om te wachten op de release van de zogenaamde Golden Master-versie van iOS 11. De Golden Master-versie wordt verwacht op de avond van het iPhone-event, op 12 september dus. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master identiek aan de definitieve versie die een week later beschikbaar komt. Zodra de Golden Master van iOS 11 te downloaden is, lees je dat op iCulture.

iOS 11 releases en beta’s

Hieronder houden we bij welke betaversies van iOS 11 er zijn verschenen:

Bekijk ook

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 10 nu beschikbaar

De tiende ontwikkelaarsbeta van iOS 11 is nu beschikbaar! Geregistreerde ontwikkelaars voor iOS 11 beta kunnen aan de slag met de nieuwe versie van iOS 11, die in het najaar verschijnt.
Bekijk ook

iOS 11 Publieke beta: Apple brengt negende publieke beta van iOS 11 uit

Apple heeft de negende publieke beta van iOS 11 vrijgegeven. In dit artikel praten we je bij over alle ontdekkingen en functies in de publieke beta's van iOS 11.

macOS 10.13 releases en beta’s

Hieronder zie je welke betaversies van macOS 10.13 er zijn verschenen:

Bekijk ook

macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 9 nu beschikbaar

De negende beta van macOS High Sierra is nu beschikbaar voor ontwikkelaars om te downloaden. In dit artikel lees je alles over de beta's van macOS High Sierra.
Bekijk ook

macOS High Sierra Publieke beta 7 nu beschikbaar

De macOS High Sierra publieke beta 7 is nu beschikbaar. In dit artikel praten we je bij over alle publieke beta's van macOS High Sierra.

watchOS 4 releases en beta’s

Er verschijnen geen publieke beta’s van watchOS:

Bekijk ook

watchOS 4 beta 8 nu beschikbaar voor Apple Watch

De achtste beta van watchOS 4 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De nieuwe beta van watchOS 4 brengt weer enkele vernieuwingen en verbeteringen naar de Apple Watch.

tvOS 11 releases en beta’s

Surprise! Er zullen voor tvOS voor het eerst ook publieke betaversies uitkomen.

https://www.iculture.nl/nieuws/tvos-11-apple-tv-beta-ontwikkelaars/

Bekijk ook

tvOS 11 Publieke beta: Apple brengt zevende publieke beta voor Apple TV uit

Publieke betatesters met een Apple TV 4 opgelet: Apple heeft de zevende publieke beta van tvOS 11 vrijgegeven. In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies.

Let op: het is niet toegestaan naar ontwikkelaarsbeta’s te vragen en/of die aan te bieden. Dit kan leiden tot een reactieban.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 10 september: We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd omdat we de vraag regelmatig krijgen of iOS 11 ook op 12 september meteen beschikbaar komt voor iedereen.

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K en niet op oudere modellen. Het besturingssysteem regelt alle functies van de Apple TV, waaronder ook de ingebouwde apps en de App Store. Voor tvOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Deze verbeteren de beveiliging en lossen bugs op en bevatten soms ook nieuwe functies.

tvOS

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.