iOS 11 beta

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft tijdens het iPhone-event de iOS 11 releasedatum bekendgemaakt. Ook van andere versies, zoals watchOS 4, is de releasedatum bekendgemaakt. In dit artikel lees je wanneer jij iOS 11, watchOS 4 en meer kunt downloaden.

iOS 11 releasedatum

De afgelopen maanden is iOS 11 door zowel ontwikkelaars als publieke testers uitgebreid getest. De publieke beta van iOS 11 is relatief eenvoudig te installeren, doordat je jezelf kunt aanmelden als publieke betatester. Als je geen risico wil lopen of dit te ingewikkeld vindt, dan zit er niks anders op dan wachten totdat de definitieve versie verschijnt. Dit is voor veruit het grootste deel van de gebruikers ook de meest verstandige keuze.

iOS 11 wordt door Apple op 19 september 2017 rond 19:00 uur uitgebracht voor iedere geschikte iPhone, iPad en iPod touch. Dit is enkele dagen voordat de iPhone X en iPhone 8 uitgebracht worden. Zit je meer te wachten op watchOS 4, dan is er ook goed nieuws. watchOS 4 verschijnt net als iOS 11 op 19 september 2017. Tot slot verschijnt ook tvOS 11 op 19 september 201. Ook die verschijnen beide rond 19:00 uur.

De enige uitzondering is macOS High Sierra. macOS High Sierra wordt door Apple op 25 september 2017 uitgebracht.

iOS 11 GM: doen of niet?

Er is dus een mogelijkheid om al eerder iOS 11 te kunnen proberen, door de iOS 11 Golden Master te installeren. De Golden Master is in de meeste gevallen identiek aan de definitieve versie van iOS 11, mochten er geen problemen meer optreden. De Golden Master is alleen te installeren als je ontwikkelaar of publieke tester bent.

Een andere optie is om te wachten op de release van de zogenaamde Golden Master-versie van iOS 11. De Golden Master-versie wordt verwacht op de avond van het iPhone-event, op 12 september dus. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master identiek aan de definitieve versie die een week later beschikbaar komt. Zodra de Golden Master van iOS 11 te downloaden is, lees je dat op iCulture.

iOS 11 releases en beta’s

Hieronder houden we bij welke betaversies van iOS 11 er zijn verschenen:

macOS 10.13 releases en beta’s

Hieronder zie je welke betaversies van macOS 10.13 er zijn verschenen:

watchOS 4 releases en beta’s

Er verschijnen geen publieke beta’s van watchOS:

tvOS 11 releases en beta’s

Surprise! Er zullen voor tvOS voor het eerst ook publieke betaversies uitkomen.

Let op: het is niet toegestaan naar ontwikkelaarsbeta’s te vragen en/of die aan te bieden. Dit kan leiden tot een reactieban.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 10 september: We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd omdat we de vraag regelmatig krijgen of iOS 11 ook op 12 september meteen beschikbaar komt voor iedereen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2017, 13:40
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, tvos, watchos
Software iOS 11

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.