iOS 11 Publieke beta: Apple brengt negende publieke beta van iOS 11 uit

Apple heeft de negende publieke beta van iOS 11 vrijgegeven. In dit artikel praten we je bij over alle ontdekkingen en functies in de publieke beta's van iOS 11.

Apple heeft iOS 11 publieke beta 9 vrijgegeven. Mensen die zich aangemeld hebben voor Apple’s publieke betaprogramma, kunnen de nieuwe beta van iOS 11 nu op hun iPhone, iPad of iPod touch installeren.


iOS 11 Publieke beta

Naast geregistreerde ontwikkelaars, kunnen ook publieke testers weer aan de slag met de beta van iOS 11. De nieuwste publieke beta verschijnt meestal enkele dagen na de meest recente beta voor ontwikkelaars en geeft niet-ontwikkelaars de mogelijkheid om alvast aan de slag te gaan met iOS 11. In dit artikel houden we je op de hoogte van de nieuwste publieke beta’s van iOS 11. In een apart artikel lees je alles over de nieuwste iOS 11 ontwikkelaarsbeta.

Bekijk ook

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 10 nu beschikbaar

De tiende ontwikkelaarsbeta van iOS 11 is nu beschikbaar! Geregistreerde ontwikkelaars voor iOS 11 beta kunnen aan de slag met de nieuwe versie van iOS 11, die in het najaar verschijnt.

Wil je ook aan de slag gaan met een publieke beta van iOS 11, dan lees je in onze gids hoe je een publieke beta van iOS installeert. Hou ook rekening met eventuele batterijproblemen, foutmeldingen en andere ongemakken, dus installeer een beta niet op een toestel dat je dagelijks nodig hebt. Meer over de risico’s van het installeren van iOS beta’s, lees je onderaan dit artikel.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

iOS 11 publieke beta 9

6 september 2017 – Ook publieke testers kunnen weer aan de slag. Een paar minuten na iOS 11 beta 10 voor ontwikkelaars, is nu ook de negende publieke beta van iOS 11 beschikbaar. Deze negende beta van iOS 11 is alleen te downloaden als je je hebt aangemeld als publieke tester. Je downloadt de nieuwste update via Instellingen > Algemeen Software-update.

iOS 11 publieke beta 8

31 augustus 2017 – In iOS 11 Publieke beta 8 zijn geen nieuwe functies gevonden.

iOS 11 publieke beta 7

28 augustus 2017 – In iOS 11 Publieke beta 7 zijn geen nieuwe functies gevonden.

iOS 11 publieke beta 6

21 augustus 2017 – In iOS 11 Publieke beta 6 zijn geen nieuwe functies gevonden.

iOS 11 publieke beta 5

14 augustus 2017 – In iOS 11 Publieke beta 5 vind je onder andere de nieuwe app-icoontjes voor de App Store, Kaarten en de Klok-app. Ook is de instelling voor het automatisch aanpassen van de helderheid verplaatst. Deze vind je nu bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave. Voor de AirPods is er een nieuwe animatie zodra je deze opent in de buurt van een iPhone of iPad. Alle wijzigingen in deze update vind je in het artikel over de ontwikkelaarsbeta van iOS 11. In onderstaand artikel hebben we alle wijzigingen in iOS 11 publieke beta 5 (en ontwikkelaarsbeta 6) opgesomd.

Bekijk ook

Dit zijn de acht belangrijkste veranderingen in iOS 11 beta 6

Wat is er allemaal nieuw in de zesde beta van iOS 11? Wij hebben de acht grootste veranderingen in deze nieuwe beta voor je op een rij gezet, met duidelijke vergelijkingen en video's.

https://www.instagram.com/p/BXyNkc1h8Ek/

https://www.instagram.com/p/BXyfwZ5hCE2/

Bekijk ook

iOS 11 beta voor ontwikkelaars: iOS 11 beta 10 nu beschikbaar

De tiende ontwikkelaarsbeta van iOS 11 is nu beschikbaar! Geregistreerde ontwikkelaars voor iOS 11 beta kunnen aan de slag met de nieuwe versie van iOS 11, die in het najaar verschijnt.

iOS 11 publieke beta 4

8 augustus 2017 – Op 8 augustus heeft Apple de vierde publieke beta van iOS 11 vrijgegeven. Een overzicht van de 10 belangrijkste verbeteringen in ontwikkelaarsbeta 5 (waarop publieke beta 4 gebaseerd is), vind je hieronder.

Bekijk ook

iOS 11 beta 5: dit zijn de 10 belangrijkste verbeteringen en aanpassingen

Apple heeft in de vijfde beta van iOS 11 weer een aantal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. Wij hebben deze voor je op een rij gezet, zodat je weet wat je kunt verwachten met de vierde publieke beta van iOS 11.

iOS 11 publieke beta 3

25 juli 2017Apple heeft op 25 juli de derde publieke beta van iOS 11 vrijgegeven. Deze derde publieke beta bevat dezelfde vernieuwingen en verbeteringen die we in het iOS 11-beta artikel voor ontwikkelaars opgesomd hebben. Zo is Touch ID prominenter aanwezig in deze nieuwe publieke beta.

Bekijk ook

Nieuwe iOS 11-beta wijst op behoud van Touch ID

Gaat Touch ID verdwijnen of krijgt de iPhone 8 gewoon een vingerafdrukscanner? De nieuwste beta van iOS 11 wijst in ieder geval op het behoud van Touch ID. Touch ID is namelijk veel prominenter aanwezig.

iOS 11 publieke beta 2

12 juli 2017 – Publieke testers konden de tweede publieke beta van iOS 11 op 12 juli downloaden. Zo werd Niet Storen tijdens autorijden geactiveerd. Een volledige lijst van alle verbeteringen vind je in het artikel over de iOS 11 beta voor ontwikkelaars.

Bekijk ook

Niet Storen tijdens autorijden inschakelen met de Autorijden-focus

Met Niet storen tijdens het autorijden en de Autorijden-focus ga je veilig de weg op. De functie blokkeert meldingen, zodat je je ogen op de weg houdt. Lees hier hoe de functie werkt, hoe je het kunt in- en uitschakelen en welke mensen je nog wel kunnen bereiken.

iOS 11 publieke beta 1

26 juni – De publieke beta van iOS 11 is verschenen op maandag 26 juni en dat is binnen de beloofde tijdsperiode die Apple had gemeld. Tijdens de WWDC-keynote lieten ze weten dat de publieke beta nog voor het einde van juni zou verschijnen.

Om de publieke beta van iOS 11 te kunnen installeren is het belangrijk dat je eerdere betaprofielen van je iPhone of iPad verwijdert. Installeer daarna het betaprofiel van iOS 11.

Tijdlijn iOS 11 Publieke beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 11 Publieke beta’s:

  • iOS 11 publieke beta 9: 6 september 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 8: 31 augustus 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 7: 28 augustus 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 6: 21 augustus 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 5: 14 augustus 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 4: 8 augustus 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 3: 25 juli 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 2: 12 juli 2017 (verschenen)
  • iOS 11 publieke beta 1: 26 juni 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie iOS 11: herfst 2017 (verwacht)

Lees ook: Tijdlijn iOS 11 beta voor ontwikkelaars

Over iOS 11
iOS 11 is de eerstvolgende grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 voert Apple een hele hoop vernieuwingen door. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook gaat de App Store op de schop met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. Voor Siri in iOS 11 zijn er ook een hoop verbeteringen, zoals nieuwe stemmen. Voor de iPad zijn er veel multitaskingfuncties in iOS 11 toegevoegd. In onderstaande artikelen vind je meer over de 11 grote nieuwe functies in iOS 11. In een apart artikel vind je meer over de kleine vernieuwingen in iOS 11.

Bekijk ook

Deze 11 functies kun je meteen proberen in iOS 11

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. Welke moet je nu als eerste zelf proberen? We hebben de 11 meest interessante voor je uitgelicht, zodat je ze meteen kunt testen.
Bekijk ook

Ontdekkingen in iOS 11: kleine en verborgen vernieuwingen die Apple niet noemde

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. De grootste vernieuwingen hebben we al apart besproken, maar er zijn ook nog heel veel kleine aanpassingen. De verborgen en minder grote veranderingen lichten we in dit artikel uit.

iOS 11 beschikbaarheid

Ontwikkelaars en publieke testers kunnen nu aan de slag met de beta’s van iOS 11. De definitieve versie van iOS 11 verschijnt vervolgens ergens deze herfst, waarschijnlijk in september vlak na de aankondiging van de iPhone 8 en iPhone 7s. Meer over de releasedatum van iOS 11 en de beschikbaarheid lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Een ander aandachtspunt is dat je backups die in iOS 11 zijn gemaakt niet kunt gebruiken bij het downgraden naar iOS 10.x. Je kunt daarbij dus tegen het probleem aanlopen dat je bepaalde instellingen data kwijtraakt. Bewaar dus een recente backup van iOS 10.x als je plannen hebt om uiteindelijk vanuit de publieke beta van iOS 11 weer terug te gaan.

Meer over problemen door iOS 11 beta lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Is je batterij door de iOS 17 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Dit artikel zal bij nieuwe publieke beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 268 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.