Apple-Maps-toekomst-flyover

In de iOS 11 Kaarten-app kun je rondwandelen in Virtual Reality

In de iOS 11 Apple Kaarten-app zit een speciale Virtual Reality-modus, waarmee je kunt rondkijken op allerlei plekken zoals Cupertino en San Francisco.

In de Apple Kaarten-app van iOS 11 is een bijzondere functie ontdekt. Je kunt rondwandelen op allerlei plekken en in vogelvlucht rondkijken in plaatsen als Cupertino en San Francisco. De functie is te vinden in de nieuwste beta en maakt gebruik van Apple’s nieuwe ARKit-raamwerk.

iOS 11 Virtual Reality mode in Apple Kaarten

Rondwandelen in Virtual Reality met iOS 11 Kaarten-app

De functie werd ontdekt door ontwikkelaar Paul Haddad van Tapbots. Hij kwam erachter dat er een soort Virtual Reality-modus in de Apple Kaarten-app van iOS 11 eta zit. Je kunt in 3D rondkijken door te wandelen. De functie lijkt alleen beschikbaar in steden waar Flyover beschikbaar is, zoals Eindhoven, Gent en Antwerpen.

Hieronder is te zien hoe het werkt in Rotterdam:

Bij Flyover worden de satellietbeelden vervangen door een 3D-weergave van gebouwen, bezienswaardigheden en andere nuttige punten. Om het zelf te proberen open je de Apple Kaarten-app in iOS 11 beta 2 en schakel je over naar 3D-modus door op 3D te tikken. Gebruik de zoekfunctie om naar een plek te navigeren waar Flyover al beschikbaar is.

Tik op de Flyover-knop en beweeg je toestel om rond te kijken. Je kunt ook vooruit, achteruit en zijwaarts bewegen om de kaart in VR te bekijken. Mogelijk werkt alleen op nieuwere toestellen. Voor ARKit heb je minimaal een iPhone 6s Plus nodig, een iPad Pro of de nieuwe 9,7-inch iPad van voorjaar 2017.

Hier zie je twee video’s van @StijnDV, die het probeerde met beelden van Cupertino en San Francisco. Dat het gebruik maakt van ARKit is af te lezen uit een melding die je krijgt als je de camera bedekt. Net als bij andere ARKit-apps krijg je de instructie om je toestel op een ander object te richten omdat “meer contrast nodig is”. ARKit heeft livebeelden van de camera nodig om objecten te herkennen.

Overigens kun je altijd terug naar de oude Flyover-modus waarbij je met je vingers moet bewegen om rond te kijken. Dat Apple de functie niet noemde tijdens de keynote van WWDC heeft er misschien mee te maken dat Apple bij de aankondiging van de iPhone 8 ook flink wil uitpakken met Augmented Reality en Virtual Reality. Er is zelfs een (kleine) kans dat Apple een eigen augmented reality-bril gaat onthullen die in de wandelgangen de codenaam Mirrorshades heeft.

Via: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 17:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple kaarten, augmented reality, ios 11, virtual reality

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.