iMessage-berichten met emoji's en teksten.

iMessage in de Cloud wordt uitgesteld tot na iOS 11 Final

Met de nieuwe iOS 11-functie Berichten in iCloud staan al je iMessage-berichten direct in iCloud, zodat ze meteen gesynchroniseerd worden op al je devices. Apple heeft nu laten weten dat deze functie uitgesteld is en pas later in iOS 11 beschikbaar komt.

iMessage-berichten met emoji's en teksten.
Apple lijkt te hebben besloten om de directe synchronisatie van iMessage-berichten via iCloud uit te stellen. In de vijfde beta is Berichten in iCloud verwijderd en Apple laat in de iOS 11 Beta 5 releasenotes weten dat de functie in een latere versie van iOS 11 beschikbaar komt. In de eerste vier beta’s was de functie wel beschikbaar.

Berichten in iCloud uitgesteld

Tijdens de onthulling van iOS 11 demonstreerde Apple enkele verbeteringen voor iMessage in iOS 11. Zo is de onderste balk voor het selecteren van iMessage-apps opnieuw ontworpen en zijn er twee nieuwe iMessage-effecten toegevoegd, namelijk Schijnwerper en Echo. Een andere belangrijke functie is de komst van Berichten in iCloud. Hiermee zorg je ervoor dat alle berichten via iCloud (met end-to-end-encryptie) gesynchroniseerd worden op al je apparaten. Apple liet ook weten dat iMessage daardoor veel minder opslagruimte inneemt, met als resultaat kleinere iCloud-backups.

In de vijfde beta van iOS 11 heeft Apple de functie Berichten in iCloud verwijderd en is daardoor niet meer beschikbaar voor ontwikkelaars. In de releasenotes laat Apple weten dat de functie expres verwijderd is en dat deze in een toekomstige versie van iOS 11 weer toegevoegd wordt. Apple meldt het volgende:

The “Messages in iCloud” feature has been removed in iOS 11 beta 5 and will ship in a future software update to iOS 11. Users can continue to receive and store messages on each device, and they can continue to backup and restore messages using iCloud Backup.

iMessage iCloud-synchroniseren

Wat de exacte reden is dat Apple deze functie verwijderd heeft, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er in ieder geval op dat de nieuwe functie Berichten in iCloud uitgesteld is. Mogelijk heeft Apple meer tijd nodig om dit te testen, waardoor de functie bijvoorbeeld met ingang van iOS 11.1 beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2017, 20:43
Categorie iOS
Onderwerpen imessage, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.