Livestreaming in iOS 11

‘iOS 11 bevat aanwijzing om te livestreamen’

In iOS 11 is een optie om te livestreamen ontdekt. Daarmee zou je live beelden kunnen uitzenden via de camera van je iPhone.

Apple bracht gisteren de derde beta van iOS 11 uit en op het eerste gezicht bevatte deze testversie niet zoveel nieuwe functies. Toch is er nu iets interessants ontdekt: een knop om te livestreamen. Dit is te herkennen aan een knopje met de tekst ‘Start Broadcast’.

Livestreaming in iOS 11

Livestreamen in iOS 11

Apple heeft zelf nog niet onthuld dat er een livestream-functie zal worden toegevoegd, ook niet in de sessies na de WWDC-keynote. De knop in de iOS 11 beta functioneert overigens nog niet. Als je erop tikt gebeurt er hetzelfde als wanneer je op de opnameknop drukt: je maakt een video die wordt bewaard in je camerarol. Mogelijk kan de functie bedoeld zijn voor AirPlay, maar dat is niet logisch omdat er in het Bedieningspaneel van iOS 11 al een optie zit om je scherm te streamen naar een extern scherm. Bovendien toont de knop geen AirPlay-logo.

The Next Web denkt dat de knop bedoeld is voor apps van derden die gebruik willen maken van de nieuwe functie op het scherm op te nemen. Maar als externe ontwikkelaars ermee aan de slag moeten gaan, had Apple het wel aangekondigd tijdens WWDC 2017. Ook zou Apple bezig kunnen zijn met een eigen livestreaming-functie die moet concurreren met Facebook Live en Periscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2017, 19:08
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.