Daniel Craig als James Bond.

‘Apple in de race voor James Bond-filmrechten’

Gaat Apple de James Bond-serie kopen? Volgens bronnen zou Apple in de race zijn voor de rechten van de James Bond-serie, mogelijk voor meer dan alleen de films.

Dat Apple serieuzere plannen heeft met tv-series is geen geheim meer, maar vandaag verscheen er wel een heel opmerkelijk gerucht. Apple zou, samen met Amazon, in de race zijn om de rechten te bemachtigen voor de James Bond-serie, zo meldt The Hollywoord Reporter.

Daniel Craig als James Bond.

‘Apple wil rechten op James Bond’

De rechten van de hele James Bond-serie waren ten tijde van de laatste release, Spectre in 2015, in handen van Sony. Na het uitbrengen van deze film is de deal tussen Sony en filmstudio MGM verlopen, waarna er op zoek gegaan is naar nieuwe kandidaten. Warner Bros. zou de grootste kanshebber zijn om de rechten van de film te verkrijgen, maar volgens bronnen hebben zowel Apple als Amazon hier wel oren naar. Apple en Amazon zouden volgens de bronnen misschien nog wel meer geld over hebben om de rechten te bemachtigen dan Warner Bros. De James Bond-serie zou volgens de bronnen interessant zijn omdat er nog zoveel potentieel voor het merk James Bond is.

Van de Bond-serie worden de laatste tijd alleen maar films gemaakt, terwijl er voorheen ook nog games ontwikkeld werden. Van een tv-serie over James Bond is het nog nooit gekomen, maar daar zouden partijen als Apple en Amazon wel oren naar hebben. Bronnen die betrokken zijn bij de biedingen, stellen tegenover de The Hollywood Reporter dat het merk Bond in de wereld van Lucasfilm (Star Wars) en Marvel onderontwikkeld is. Bovendien behoort het Bond-merk niet tot een grote overkoepelend bedrijf en staat het merk nog redelijk op zichzelf. De huidige producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zouden betrokken blijven bij de nieuwe films en daar de focus op houden. In 2019 staat de volgende James Bond-film gepland, met wederom Daniel Craig in de hoofdrol.

Niet geheel toevallig zouden Jamie Erlicht en Zack Van Amburg namens Apple de gesprekken voeren. Beide topmannen, die in juni bij Apple aan de slag gingen, werkten voorheen bij Sony en waren daar verantwoordelijk voor veel populaire series, zoals Breaking Bad. Aangezien deze twee heren volgens bronnen namens Apple verantwoordelijk zijn voor de onderhandelingen, wordt gesuggereerd dat Apple meer van plan is dan alleen de rechten voor de films. Het merk zou tussen de $2 miljard en $5 miljard waard zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 16:28
Categorie Apple
Onderwerpen film, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.