Nieuw in iOS 11 beta 7.

Dit is er nieuw in iOS 11 beta 7: EU-waarschuwing bij luide muziek en meer

In de nieuwste zevende beta van iOS 11 heeft Apple weer enkele wijzigingen aangebracht. Wat is er nieuw in deze zevende beta voor ontwikkelaars en zesde beta voor publieke testers? Je leest het hier.

Nieuw in iOS 11 beta 7.
Gisteravond verscheen alweer de zevende beta van iOS 11 voor ontwikkelaars en aan die nieuwste beta is duidelijk te merken dat we steeds dichterbij de definitieve versie van iOS 11 komen. Wij lopen de drie grootste vernieuwingen met je langs, waaronder twee aanpassingen die te maken hebben met het Bedieningspaneel in iOS 11.

#1 Gele geluidsregelaar in Bedieningspaneel

In de EU geldt er een bepaald maximaal aanbevolen geluidsniveau als je bijvoorbeeld muziek afspeelt via een koptelefoon. iOS heeft al jaren een aparte instelling, waardoor je het maximale volume kunt beperken tot dit aanbevolen niveau. Als je deze instelling uit hebt staan, en je geluid dus harder kunt zetten dan door de EU aanbevolen wordt, wordt dit aangegeven in de geluidsregelaar in het Bedieningspaneel. Als je het volume boven het aanbevolen niveau instelt, kleurt deze regelaar geel. Dit komt overeen met de al bestaande melding voor het instellen van het geluid op een koptelefoon. Hieronder zie je de al bestaande melding (links) en de nieuwe aanduiding in de zevende beta (rechts).

Bedieningspaneel in iOS 11 met hoog volume.

#2 Muziek-icoon in Bedieningspaneel

De tweede wijziging in de nieuwste beta heeft ook te maken met het Bedieningspaneel. Om precies te zijn gaat het om de Muziek-widget die je vanuit het Bedieningspaneel opent. Zodra je het Muziek-deel in het Bedieningspaneel opent, zie je in de nieuwste beta een icoontje van de standaard Muziek-app. Voorheen werd hier alleen een plaatje van een iPhone afgebeeld. In de linker iPhone zie je hoe dit in de vorige beta weergegeven wordt, terwijl het nieuw icoontje uit de nieuwste beta zichtbaar is in de rechter iPhone.

iOS 11 met Bedieningspaneel en icoontje voor muziek.

#3 Aangepaste klok en andere kleine bugfixes

Tot slot is de klok op het toegangsscherm iets aangepast. Met het blote oog is het nauwelijks te zien, maar de klok is in de nieuwste beta net een klein stukje kleiner dan in de vorige beta’s. Andere wijzigingen in beta 7 zijn voornamelijk heel subtiel en minimaal. Zo gaat het ophalen van de Cover Sheet (het nieuwe gecombineerde toegangsscherm en Berichtencentrum) met de afspeelwidget voor muziek wat soepeler dan voorheen. Ook wordt het toegangsscherm niet meer in het zwart weergegeven bij het activeren van het scherm. In de vorige beta gebeurde dit in bepaalde omstandigheden, maar dat is nu dus niet meer het geval. Ook werkt de nieuwste beta wat soepeler op oudere iOS-toestellen.

In iOS 11 beta 7 werden ook twee video’s ontdekt, die verklappen dat de appswitcher in iOS 11 waarschijnlijk anders gaat werken. Deze nieuwe bediening is nog niet in de beta te gebruiken.

Definitieve release komt dichterbij
In juni is Apple gestart met de allereerste beta van iOS 11 en na twee en een halve maand verscheen gisteren de zevende beta voor ontwikkelaars (en zesde beta voor publieke testers). Na de acht grote veranderingen in beta 6, zijn de aanpassingen in deze nieuwste beta een stuk subtieler. We hebben hieronder de wijzigingen van deze nieuwe beta voor je op een rij gezet.

Wat vooral te merken is, is dat de nieuwste beta vrij stabiel lijkt. Dat is niet verwonderlijk, aangezien september en dus de publieke release van iOS 11 steeds dichterbij komt. Goed om te weten is dat Apple vorig jaar met iOS 10 in totaal acht beta’s en de zogenaamde Golden Master uitgebracht heeft. De Golden Master verschijnt doorgaans vlak na de iPhone-keynote. Het zou ons gezien de timing niet verbazen dat deze zevende beta voor ontwikkelaars (en zesde beta voor publieke testers) de laatste beta van iOS 11 zal zijn. iOS 11 verschijnt uiteindelijk ergens midden september voor het grote publiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 12:54
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.