IKEA Symfonisk boekenplankspeaker op tafel

Vernieuwde IKEA Symfonisk boekenplankspeaker heeft betere hardware

IKEA heeft de tweede generatie boekenplankspeaker uitgebracht. Deze heeft iets anders geplaatste knoppen en verbeterde hardware.

Tweede generatie IKEA Symfonisk boekenplankspeaker

Dat er een nieuwe variant aan zat te komen, was wel te verwachten: het eerdere model was eigenlijk al uitgefaseerd en de los verkrijgbare frontjes lagen in de aanbiedingenbak. Nu is er een nieuwe generatie. Een officiële aankondiging is er nog niet, maar de speaker is op de IKEA-website te zien in een witte en zwarte variant. De prijs is net als voorheen €99,- en dat is een redelijke prijs voor een ‘echte’ Sonos. Het verbruik in standby is bij deze modellen een stuk lager, namelijk 2,05 Watt. Eerder was dat 2,55 Watt. Er zit een snellere processor en meer geheugen in, twee aanpassingen die de speaker geschikter maken voor toekomstige updates.


Ook de stroomkabel is langer geworden: van 1,5 naar 2 meter lengte. De knoppen zijn iets anders geplaatst om de bediening eenvoudiger te maken. Net als voorheen kun je de boekenplankspeaker rechtop zetten in een Billy-kast of aan de muur bevestigen met een los verkrijgbare beugel. Je kunt de speakers als stereopaar koppelen, ook met een Symfonisk boekenplankspeaker van de vorige generatie. Qua audiokwaliteit lijkt er niets te zijn gewijzigd. Om zeker te weten dat je het nieuwste exemplaar hebt moet je op het modelnummer letten: E1922, tegenover E1801 uit 2019. Je vindt het nieuwe model hier.

IKEA Symfonisk boekenplankspeaker in boekenkast

Eerder deze week bespraken we de vernieuwde Symfonisk speakerlamp, een tafellamp met ingebouwde speaker. Deze heeft wél een verbeterd geluid en heeft bovendien verwisselbare lampenkappen, waarbij je nu keuze hebt uit glas of textiel. Het design van deze tafellamp is aangepast, waardoor het er wat conventioneler uit ziet. Op het uiterlijk van de boekenplankspeaker was weinig kritiek; vermoedelijk is dat ook de reden waarom het design gehandhaafd blijft.

Lees onze review van de boekenplankspeaker eerste generatie om te achterhalen wat we ervan vinden. Veel is er uiteindelijk niet veranderd.

IKEA Symfonisk boekenplankspeaker in vensterbank

Uiteraard werkt ook deze speaker met AirPlay 2 en kun je met de Sonos-app koppelen en alles aansturen. Dankzij Sonos werkt de speaker met honderden muziekdiensten, waaronder Spotify, Deezer en Apple Music. Als er updates komen voor nieuwe Sonos-diensten, doen deze Symfonisk-speakers in de meeste gevallen gewoon mee. Een microfoon zit er niet in, dus je kunt ‘m niet voor spraakopdrachten gebruiken.

IKEA Symfonisk boekenplankspeaker naast het bed

Bekijk ook

Review: IKEA Symfonisk boekenplank-speaker

IKEA heeft een boekenplankspeaker met Wi-Fi, die we de afgelopen weken uitgebreid getest hebben. De speaker is in samenwerking met Sonos gemaakt. Krijg je dezelfde Sonos-ervaring of is alles toch een beetje minder? Je leest het in deze review van de IKEA Symfonisk boekenplankspeaker!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.