HomePod software-update 16 Final

HomePod software-update 16 staat klaar: prestatie- en beveiligingsverbeteringen

Apple heeft HomePod software-update 16 uitgebracht, een nieuwe update voor de HomePod en HomePod mini. Wat zit er in deze update en hoe kun je de HomePod software-update 16 downloaden op jouw modellen?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Naast iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16 is het ook tijd voor de nieuwste HomePod-update. Apple heeft tijdens de betaperiode niet aangekondigd wat er precies nieuw is, dus op dit moment is het nog gokken naar de verbeteringen. We verwachten dat de update er in ieder geval voor zorgt dat de HomePod goed samenwerkt met Apple-apparaten met de nieuwste software-updates.

HomePod software-update 16 beschikbaar

Later dit jaar komt de smart home-standaard Matter eindelijk uit. Daarmee kun je accessoires die geschikt zijn voor Matter ook gebruiken in de Woning-app. Er komt daardoor een breed scala aan smart home-producten uit. Apple zorgt er met de Apple TV en HomePod voor dat al deze producten ook op afstand te bedienen zijn, maar voordat ze met Matter werken moeten eerst de Apple TV en HomePod bijgewerkt worden. Mogelijk treft Apple met de HomePod software-update 16 alvast de eerste voorbereidingen hiervoor.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In de releasenotes van de update is in ieder geval het volgende te lezen:

Softwareversie 16 bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

De afgelopen tijd is er voor het eerst een publieke beta van de HomePod-software update verschenen. Had je die geinstalleerd, dan zie je mogelijk geen update voor de nieuwere versie. Je hebt de update immers al op je HomePod mini geïnstalleerd. Voor de oorspronkelijke HomePod was geen beta beschikbaar, maar de definitieve versie is ook daarop te downloaden.

HomePod software-update 16 Final

HomePod software-update 16 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.