macOS 12 Final

macOS Monterey 12.6 is nu uit voor de Mac

Apple heeft een kleine update uitgebracht voor de Mac. Het gaat om macOS Monterey 12.6, mogelijk één van de laatste updates van macOS Monterey.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen juli verscheen nog macOS Monterey 12.5 en we vermoedden toen al dat het een van de laatste updates voor Monterey zou worden. Maar Apple heeft toch nóg wat bugs glad te strijken, door macOS Monterey 12.6 uit te brengen. Deze is als beta maar heel kort getest en we verwachten eigenlijk niet dat er nog echt belangrijke nieuwe functies in zitten. Mocht dat wel zo zijn, dan melden we dat natuurlijk meteen. De echt leuke functies heeft Apple bewaard voor macOS 13 Ventura, de update die in oktober verschijnt.

macOS Monterey 12.6 beschikbaar

Vermoedelijk heeft Apple vooral de beveiliging verbeterd met deze update. In de Release Candidate van macOS 12.6, die al eerder verscheen, zijn geen nieuwe functies aangetroffen. Deze Release Candidate verscheen op de avond van 7 september, dus we kunnen ons voorstellen dat het nieuws op dat moment wat is ondergesneeuwd.

macOS Monterey 12.6 releasenotes

Dit zijn de releasenotes van macOS Monterey 12.6:

macOS Monterey 12.6

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Monterey review: vrouw met MacBook

macOS Monterey 12.6 downloaden

Je downloadt macOS Monterey 12.6 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.