Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
HomePod mini in blauw

Zo installeer je de publieke beta op een HomePod

Je kan met de HomePod mini of HomePod (2e generatie) meedoen aan de publieke beta van de HomePod-software. Zo kun je nieuwe functies testen voordat ze officieel worden uitgebracht. In deze tip lees je hoe dit werkt.

HomePod publieke beta installeren

Al geruime tijd kan iedereen die dat wil de publieke beta van iOS, iPadOS, tvOS, watchOS of macOS installeren. In 2022 heeft Apple een nieuwe softwarevariant toegevoegd aan dit rijtje: de HomePod software. Iedereen die dat graag wil, kan de HomePod-beta software installeren op zijn of haar HomePod, mits je een geschikt model hebt. Momenteel is voor de HomePod de beta van software-update 17 te installeren. We vertellen je hoe je je kunt afmelden voor de HomePod beta en wat er in de huidige beta zit.

Dit heb je nodig voor de HomePod beta

Voordat je de HomePod publieke beta kunt installeren, moet je over de juiste benodigdheden beschikken. De publieke beta kan alleen op een HomePod mini of tweede generatie HomePod worden geïnstalleerd en dus niet op de eerste generatie grote HomePod. Om daar de beta op te installeren, heb je officieel een uitnodiging nodig. Voor de geschikte HomePods zijn dit de vereisten:

  • Je hebt een HomePod mini of HomePod (2e generatie).
  • Op je iPhone of iPad staat iOS 16 of iPadOS 17 of nieuwer.
  • Je vindt het oké als niet alles perfect werkt, want in een beta kunnen schoonheidsfoutjes zitten.

Als je aan de eisen voldoet, kun je de publieke beta voor de HomePod installeren. In onze aparte tip lees je hoe je een publieke iOS beta kunt installeren op jouw apparaat. Doe dit voordat je verdergaat met de HomePod beta.

Bekijk ook

Vanaf deze zomer: zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta's te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je nu alvast aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Dit zit er in HomePod software-update 17

Apple heeft tot nu toe twee nieuwe functies aangekondigd voor de HomePod (mini) met software-update 17. Dit zijn de twee vernieuwingen:

  • Siri activeren zonder “Hey”: In het Engels kun je ervoor kiezen om het Siri-commando zonder “Hey” te gebruiken, zodat je alleen “Siri” hoeft te zeggen. In het Nederlands werkt dit helaas niet en gebruik je dus nog steeds “Hé Siri”
  • Siri op HomePod werkt met iPhone-apps: Je kan Siri op de HomePod ook gebruiken om via AirPlay vanaf de iPhone muziek af te spelen, ook al heeft een dienst geen standaard ondersteuning voor de HomePod.

Met die laatste functie kun je dus ook Spotify gebruiken door tegen de HomePod te zeggen om muziek af te spelen via Spotify. Vervolgens gebruikt de HomePod AirPlay met de iPhone om muziek af te spelen. Voorheen was het vereist om handmatig AirPlay te gebruiken of om het aan Siri op de iPhone te vragen.

Bekijk ook

Siri op de HomePod werkt straks met veel meer apps (zoals Spotify) dankzij iOS 17

Siri op de HomePod krijgt een belangrijke verbetering met iOS 17 en HomePod software-update 17. Vanaf deze versies kun je aan Siri op de HomePod vragen om muziek af te spelen via een app op je iPhone, waarna de muziek via AirPlay op de HomePod gestreamd wordt.

HomePod beta installeren: zo doe je dat

Het installeren van de HomePod beta kan pas als je je hebt aangemeld voor het betaprogramma. Ga hiervoor naar Apple’s betawebsite en meld je aan. Als je dat eerder al voor de publieke beta’s van iOS of een ander besturingssysteem gedaan hebt, hoef je dat niet opnieuw te doen. Daarna regel je de update vanuit de Woning-app op je iPhone of iPad. Volg deze stappen:

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Vanuit het Woning-tabblad tik je rechtsboven op de drie puntjes, gevolgd door Woninginstellingen.
  3. Ga naar Software-update en tik onderin op HomePod-bèta-updates. Zie je deze optie niet, wacht dan even totdat het automatisch verschijnt.
  4. Zet de schakelaar aan bij alle HomePods die de beta moeten krijgen of tik op Schrijf alle in.
  5. Ga terug naar het vorige scherm om de beta te installeren.

HomePod beta installeren

Je hebt nu je HomePod(s) geactiveerd voor het betaprogramma. Heb je automatische updates ingeschakeld, dan wordt de update vanzelf erop gezet. Tijdens het installeren van de beta kun je de HomePod even niet gebruiken.

Afmelden voor de HomePod publieke beta

Toch geen interesse meer in de publieke beta voor de HomePod? Dan kun je je afmelden voor het betaprogramma. Je kunt echter niet terug naar de stabiele versie van de software. Na het afmelden blijf je op de software-versie zitten die op dat moment is geïnstalleerd. Pas wanneer Apple een nieuwe stabiele versie uitbrengt voor alle gebruikers, kun jij die installeren. Vanaf dat moment zit je niet meer aan de beta vast.

Wil je dat jouw HomePod niet meer de beta ontvangt? Volg dan stap 1 tot en met 3 zoals hierboven beschreven. Zet daarna de schakelaar uit bij de HomePod(s) die geen beta meer mag/mogen ontvangen. Meer hoef je niet te doen. Je krijgt dan uiteindelijk vanzelf de definitieve versie aangeboden zodra deze voor iedereen beschikbaar is.

In een aparte tip leggen we uit hoe je je kunt afmelden van het Apple betaprogramma. Dan kun je dus ook niet meer meedoen met de iOS en iPadOS beta. Wil je dat nog wel, dan hoef je je niet af te melden.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod