Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
HomePod mini in blauw

Zo installeer je de publieke beta op een HomePod

Je kan met de HomePod mini of HomePod (2e generatie) meedoen aan de publieke beta van de HomePod-software. Zo kun je nieuwe functies testen voordat ze officieel worden uitgebracht. In deze tip lees je hoe dit werkt.

HomePod publieke beta installeren

Al geruime tijd kan iedereen die dat wil de publieke beta van iOS, iPadOS, tvOS, watchOS of macOS installeren. In 2022 heeft Apple een nieuwe softwarevariant toegevoegd aan dit rijtje: de HomePod software. Iedereen die dat graag wil, kan de HomePod-beta software installeren op zijn of haar HomePod, mits je een geschikt model hebt. Ook vertellen we je hoe je je kunt afmelden voor de HomePod beta.

Dit heb je nodig voor de HomePod beta

Voordat je de HomePod publieke beta kunt installeren, moet je over de juiste benodigdheden beschikken. De publieke beta kan alleen op een HomePod mini of tweede generatie HoemPod worden geïnstalleerd en dus niet op de eerste generatie grote HomePod. Om daar de beta op te installeren, heb je officieel een uitnodiging nodig. Voor de geschikte HomePods zijn dit de vereisten:

Als je aan de eisen voldoet, kun je de publieke beta voor de HomePod installeren. In onze aparte tip lees je hoe je een publieke iOS beta kunt installeren op jouw apparaat. Doe dit voordat je verdergaat met de HomePod beta.

Bekijk ook

Zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 17, iPadOS 17 en macOS 14

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

HomePod beta installeren: zo doe je dat

Het installeren van de HomePod beta kan pas als je je hebt aangemeld voor het betaprogramma. Daarna regel je de update vanuit de Woning-app op je iPhone of iPad. Aangezien je ook al de iOS 16 of iPadOS 16 beta moet hebben, gaan we ervan uit dat je al bent aangemeld bij het Apple Beta Software Program. Volg deze stappen:

  1. Open de Woning-app op je apparaat met iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer.
  2. Vanuit het Woning-tabblad tik je rechtsboven op de drie puntjes, gevolgd door Woninginstellingen.
  3. Ga naar Software-update en tik onderin op HomePod-bèta-updates.
  4. Zet de schakelaar aan bij alle HomePods die de beta moeten krijgen of tik op Schrijf alle in.

HomePod mini publieke beta installeren

Je hebt nu je HomePod(s) geactiveerd voor het betaprogramma. Heb je automatische updates ingeschakeld, dan wordt de update vanzelf erop gezet. Je kunt het ook handmatig doen door gewoon een scherm terug te gaan. Al snel zul je hier de update zien staan en wordt deze geïnstalleerd. Tijdens het installeren kun je de HomePod even niet gebruiken.

Afmelden voor de HomePod publieke beta

Toch geen interesse meer in de publieke beta voor de HomePod? Dan kun je je afmelden voor het betaprogramma. Je kunt echter niet terug naar de stabiele versie van de software. Na het afmelden blijf je op de software-versie zitten die op dat moment is geïnstalleerd. Pas wanneer Apple een nieuwe stabiele versie uitbrengt voor alle gebruikers, kun jij die installeren. Vanaf dat moment zit je niet meer aan de beta vast.

Wil je dat jouw HomePod niet meer de beta ontvangt? Volg dan stap 1 tot en met 3 zoals hierboven beschreven. Zet daarna de schakelaar uit bij de HomePod(s) die geen beta meer mag/mogen ontvangen. Meer hoef je niet te doen.

In een aparte tip leggen we uit hoe je je kunt afmelden van het Apple betaprogramma. Dan kun je dus ook niet meer meedoen met de iOS en iPadOS beta. Wil je dat nog wel, dan hoef je je niet af te melden.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod