HomePod instellen via iPhone.

Zo kun je de HomePod instellen: alles over in gebruik nemen en instellingen wijzigen

Het instellen van de HomePod is een fluitje van een cent. In deze tip lees je stap voor stap wat er nodig is om de HomePod te koppelen aan jouw account, zodat je direct aan de gang kan met het afspelen van muziek of het oproepen van Siri.

HomePod instellen

De HomePod is in een paar stappen heel eenvoudig in te stellen. Het enige wat je nodig hebt is de HomePod en een iPhone of iPad die voorzien is van iOS 11.2.5 of nieuwer. Via een pop-up op het scherm stel je de HomePod in slechts een paar minuten in.

We bespreken hieronder:

Hoe kan ik de HomePod instellen?

Om de HomePod in te stellen, ga je als volgt te werk:

 1. Sluit de HomePod aan op het stopcontact via de meegeleverde kabel.
 2. De HomePod gaat automatisch aan. Ontgrendel je iPhone en zorg ervoor dat Wi-Fi en Bluetooth ingeschakeld zijn.
 3. Hou je iPhone ongeveer 5 cm van de HomePod vandaan. Er verschijnt een pop-up scherm om de configuratie te starten. Tik op Configureer.

HomePod instellen en kamer kiezen.

 1. Geef aan waar de HomePod komt te staan. Standaard worden hier een aantal kamers aangegeven, zoals Eetkamer of Hoofdslaapkamer. Heb je al HomeKit geïnstalleerd, dan worden hier ook je reeds bestaande kamers weergegeven. Tik op Ga door.
 2. Kies vervolgens een Siri-taal. Op dit moment ondersteunt de HomePod alleen Engels in drie verschillende versies: Amerikaans, Brits of Australisch. Kies de gewenste Siri-stem en tik op Ga door. Wil je Siri niet gebruiken, kies dan voor Gebruik Siri niet.

HomePod instellen voor Siri en persoonlijke verzoeken.

 1. In het volgende scherm geef je aan of je gebruik wil maken van persoonlijke verzoeken. Hiermee kun je iMessage-berichten versturen of herinneringen en notities maken. Iedereen binnen je woning kan daardoor berichten versturen, mits jouw iPhone verbonden is met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de HomePod. Kies voor Activeer ‘Persoonlijke verzoeken’ om dit in te schakelen. Wil je dit niet, dan kies je voor Niet nu.
 2. Bekijk de voorwaarden voor het gebruik van de HomePod. Tik op Akkoord als je verder wil gaan.

HomePod instellen met account.

 1. In het volgende scherm koppel je de HomePod aan het iCloud-account van de desbetreffende iPhone. Controleer goed of het juiste account gebruikt wordt en tik op Zet instellingen over.
 2. De HomePod wordt nu juist ingesteld. Dit kan een minuutje duren.

HomePod instellen afronden.

 1. Zodra de HomePod ingesteld is, wordt je gevraagd om Hé Siri te gebruiken en te vragen wat Siri allemaal kan doen. Siri op de HomePod legt vervolgens uit wat er allemaal mogelijk is. Op het scherm van je iPhone wordt ook uitgelegd wat er mogelijk is. Tik op Gereed om het instellen af te ronden.
 2. Heb je een Apple Music-account, dan wordt je ook gevraagd om een muziekopdracht aan Siri te geven, waarna je persoonlijke afspeellijst afgespeeld wordt.

Vragen na HomePod instellen.

In de bijbehorende video laten we je zien hoe je dit stappenplan kunt doorlopen. Zoals je ziet is de HomePod in een paar minuten klaar voor gebruik.

Hoe kan ik de HomePod instellingen wijzigen?

Op een later moment kun je altijd nog de instellingen van je HomePod wijzigen. Je doet dat via de Woning-app:

 1. Open de Woning-app en hou de HomePod lang ingedrukt. Tik daarna op Details.
 2. Geef hier je HomePod eventueel een naam waarmee hij in de Woning-app verschijnt.
 3. Hieronder kun je allerlei overige instellingen aanpassen, zoals uitloggen van je account voor muziek en podcasts, de instellingen voor Siri of de opties voor Toegankelijkheid.

HomePod instellingen bekijken.

Meer over de instellingen voor Siri op de HomePod, lees je in onze aparte tip.

HomePod en WiFi-problemen

Je kunt bij het instellen van je HomePod tegen het probleem aanlopen dat je Wi-Fi-netwerk niet goed werkt of dat je geen verbinding met het netwerk kunt maken. De HomePod vereist een WPA/WPA 2 netwerk. Bij sommige mensen kan de HomePod het WPA-netwerk niet herkennen. Je kunt dit proberen op te lossen door de HomePod los te koppelen en de Wi-Fi-instellingen iets aan te passen, bijvoorbeeld het uitschakelen van automatisch verbinding maken en automatisch inloggen. De HomePod werkt ook niet met Enterprise Wi-Fi-netwerken, publieke hotspots en Wi-Fi-diensten waarbij je abonnee moet zijn of via een speciale website moet inloggen. Dat kan problemen opleveren als je je HomePod meeneemt naar een hotelkamer en gebruik wilt maken van de lokale Wi-Fi.

Wat als ik HomePod error 301003 krijg?

Krijg je tijdens het instellen van de HomePod de foutcode 301003 in beeld? Controleer dan eerst of je aan alle voorwaarden voldoet:

Vervolgens controleer je het volgende:

 • Heb je een goede Wi-Fi-verbinding? Maak opnieuw verbinding met je netwerk, test de snelheid en controleer of alles probleemloos functioneert.
 • Schakel Bluetooth uit en weer aan. De HomePod heeft een Bluetooth-verbinding nodig die goed werkt.
 • Reset de HomePod handmatig. Hiervoor trek je de stekker uit het stopcontact en steek je deze weer terug. Druk daarna bovenop de speaker totdat je drie piepjes hoort. Probeer nu opnieuw de stappen van het instellingsproces te doorlopen.

Lukt het echt niet om de HomePod werkend te krijgen? Neem dan contact op met Apple Support om te kijken of er sprake is van een hardwareprobleem.

Wat is HomePod foutmelding 6722?

Tijdens het instellen van je HomePod kun je ook te maken krijgen met de melding ‘Setup Failed -6722’. Deze foutmelding lijkt verband te houden met HomeKit en de Woning-app. Mogelijk heeft het ermee te maken dat je deze apps niet goed hebt ingesteld voordat je met de HomePod-installatie begon. Meldingen van deze bug zijn te vinden op Reddit en het Apple-supportforum.

De meest succesvolle oplossing blijkt de HomePod resetten of de Woning- of Apple Music-apps opnieuw installeren. Ook kan het geen kwaad om even te checken of je aan alle voorwaarden voldoet, zoals de laatste versie van iOS en zorgen dat je iCloud Sleutelhanger hebt ingeschakeld. Eén reviewer loste het probleem op door de iPhone van een huisgenoot te gebruiken voor het instellen an de HomePod. Apple Support kon geen uitkomst bieden. Zij adviseerden om de Woning-app opnieuw te installeren en de iPhone en de HomePod terug te zetten naar fabrieksinstellingen. De voorlopige conclusie van Apple Support was dat er geen fix beschikbaar is.

Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook ons HomePod review-overzicht en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!