Chrome experimentele functies

Chrome voor iOS loopt vast na laatste update

Gebruikers van Chrome merken dat de browser vastloopt sinds de nieuwste update is verschenen. Chrome voor iOS versie 97 blijkt je toestel te laten hangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Chrome voor iOS loopt vast

Op Reddit, op diverse forums en in onze mailbox zijn sinds de update al heel wat klachten te vinden. De app loopt helemaal vast en mensen zijn hun openstaande tabbladen kwijt. Het probleem speelt al meerdere dagen, zowel op toestellen met iOS 15.2 als iOS 15.3. De browser crasht bij het openen op het moment dat het welkomstscherm zou moeten verschijnen. Daarna lukt het sommige mensen niet meer om de app af te sluiten. Ook na opnieuw installeren van Chrome voor iOS blijkt de app nog steeds te crashen. De eerste meldingen kwamen binnen op 6 januari en sindsdien is er nog steeds geen opheldering vanuit Google gekomen. Een nieuwe update is er ook niet.


Bij sommige mensen wordt de iPhone onbruikbaar na het vastlopen van Chrome en zit er niets anders op dan het toestel volledig te herstarten. Mogelijk heeft het probleem te maken met de Google Discover-functie, die je persoonlijke nieuwsupdates toont.

Dit kun je doen
Wil je je Chrome-browser blijven gebruiken, dan is er voorlopig deze workaround:

  1. Zet de vliegtuigmodus aan.
  2. Open de Google Chrome-app in vliegtuigmodus.
  3. Tik rechtsonder op de drie puntjes en kies Instellingen.
  4. Schakel de Discover-functie uit.

Er zijn echter ook gebruikers die geen enkel probleem ervaren, ook als de Discover-functie gewoon aan staat. Op de test-iPhones op onze redactie werkt de browser gewoon. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is en of er binnen Google aan een oplossing wordt gewerkt.

Google Chrome als standaardbrowser op iPhone.

Een andere oplossing is om tijdelijk over te schakelen naar de Safari-browser. Je mist dan wel functies zoals synchroniseren tussen meerdere platformen. Verder zou je de cache van de app kunnen legen, maar dat is op de iPhone alleen mogelijk als je de app kunt opstarten. Naar de instellingen bladeren voor dat de app vastloopt, lukt vaak niet.

Met dank aan onze tipgevers.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.