HomePod mini in blauw

Aanwijzing voor nieuwe HomePod gevonden in iOS 16 broncode

In de broncode van iOS 16 is een aanwijzing gevonden voor een nieuw HomePod-model. Specificaties hebben we nog niet in handen.

Nieuwe HomePod op komst: ‘AudioAccessory6’

Zoals gebruikelijk duiken techneuten zo snel mogelijk in de broncode van de nieuwe iOS beta, in dit geval iOS 16. Bij 9to5Mac werd ontdekt dat Apple werkt aan een nieuwe HomePod, maar we weten nog niet veel meer dan dat.


In de broncode van de eerste iOS 16 beta wordt melding gemaakt van AudioAccessory6. Apple gebruikt deze aanduiding sinds de eerste HomePod. Deze heet AudioAccessory1. Ook de HomePod mini draagt een dergelijke naam: AudioAccessory5. Het zou daarom kunnen gaan om een heel nieuwe soort HomePod, of een opvolger van de al bestaande modellen. Apple leek eerder niet van plan om de grote HomePod een update te geven en wilde zich focussen op het kleinere model.

HomePod mini kleuren
Apple bracht vorig jaar nog nieuwe kleuren uit voor de HomePod mini.

Stiekem hopen wij op een nieuwe versie van de gewone HomePod, aangezien deze al een tijdje niet meer wordt geproduceerd. De aanwijzingen in de iOS 16 broncode zijn op dit punt niet erg duidelijk. Over een beoogde datum voor aankondiging is evenmin iets bekend, maar de vondst vergroot de kans dat er nog in 2022 iets wordt aangekondigd.

Wel waren er eerder al geruchten over een nieuwe HomePod in 2022 of 2023. Deze broncode sterkt het gerucht aan. Hier sprak analist Ming-Chi Kuo over “niet veel innovatie in het hardwaredesign” voor de nieuwe HomePod, dus het zou op een bestaand model kunnen lijken maar in een andere kleur.

Bekijk ook

Gerucht: 'Vernieuwde HomePod en HomePod mini in 2023'

Wat weten we al over de volgende generatie HomePod? Volgens Mark Gurman van Bloomberg komen er in 2023 nieuwe modellen. Eerder gaf analist Ming-Chi Kuo al de verwachting dat er eind 2022 of begin 2023 een nieuwe HomePod aan komt, waar intern hard aan wordt gewerkt.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.