Spotify op HomePod

Gerucht: ‘Apple wil HomePod openstellen voor Spotify en andere diensten’

Apple gaat de HomePod meer openstellen voor andere streamingdiensten. Momenteel werkt de HomePod nog alleen nauw samen met Apple Music, maar daar komt volgens bronnen verandering in.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De HomePod is Apple’s slimme speaker en een concurrent voor soortgelijke speakers van Google en Sonos. Maar waar de speakers van Google en Sonos samenwerken met een grote verscheidenheid aan verschillende diensten, is dat bij de HomePod niet het geval. De HomePod kan alleen direct muziek afspelen via Apple Music, waardoor je andere manieren moet gebruiken om muziek van andere diensten af te spelen. Bloomberg meldt nu dat Apple overweegt om dit te veranderen.

‘HomePod werkt binnenkort nauw samen met andere muziekdiensten’

Als je een HomePod in huis hebt staan maar geen lid bent van Apple Music, moet je gebruikmaken van AirPlay om muziek van bijvoorbeeld Spotify te streamen. Je hebt daardoor altijd je iPhone of iPad nodig om muziek te kiezen. Je kan niet aan Siri op de HomePod vragen om een bepaald nummer van je favoriete artiest via Spotify af te spelen.

Bekijk ook

HomePod en Spotify: dit kun je ermee

De HomePod werkt vooral samen met Apple Music en iTunes, maar je kan de speaker ook gebruiken voor het afspelen van muziek via Spotify. Wat kun je allemaal doen met Spotify op de HomePod? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

Volgens bronnen bij Bloomberg werkt Apple aan de mogelijkheid om een andere standaard streamingdienst voor de HomePod in te stellen. Dat zou dus betekenen dat het een stuk makkelijker wordt om muziek op de HomePod af te spelen als je geen Apple Music-luisteraar bent. Momenteel werkt Spotify wel met Siri, maar alleen nog op de iPhone en iPad. Met een uitbreiding naar de HomePod is er straks dus veel meer mogelijk.

Het is nog niet bekend welke streamingdiensten hier al mee bezig zijn en wanneer de functie beschikbaar komt. Bloomberg houdt nog een slag om de arm, want de mogelijkheden worden nu alleen nog onderzocht. Mogelijk wordt dit onderdeel van iOS 14, de grote software-update die later dit jaar verwacht wordt.

Apple is volgens bronnen ook van plan gebruikers te laten kiezen welke apps van derden als standaard gebruikt worden. Hierdoor zit je dus niet per se vast aan Safari of de standaard Mail-app.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple laat gebruikers zelf standaardapps kiezen'

Apple zou plannen hebben om apps van concurrenten een prominentere plek op de iPhone en iPad te geven. Ook de Homepod zou verder opengezet kunnen worden, bijvoorbeeld voor muziekdiensten zoals Spotify. Apple reageert daarmee op kritiek dat de eigen diensten worden voorgetrokken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.