Nest Cam IQ review

Google vernieuwt Nest Aware: vaste prijs en dekking voor hele huis

Google gaat haar Nest Aware-dienst een update geven. De vernieuwde versie van Nest Aware dekt je complete huis in plaats van per camera. Ook breidt de dienst uit naar Google Home speakers en displays.

Het huidige Nest Aware is een abonnementsdienst voor je slimme Nest-camera’s. Met Nest Aware kun je extra lang beelden vastleggen en terugkijken en krijg je relevante meldingen als de camera bijvoorbeeld een persoon detecteert. Een huidig Nest Aware-bundel wordt gekoppeld aan één camera, waardoor dit prijzig kan worden als je meerdere camera’s hebt. In een uitgebreide blogpost laat Google weten dat veel gebruikers dit te duur en te ingewikkeld vonden. Het nieuwe Nest Aware, dat begin volgend jaar in gaat, moet alles een stuk overzichtelijker en goedkoper maken.

Nest Aware vernieuwd: één prijs voor het hele huis

Met de vernieuwde opzet betaal je één vaste prijs voor al je slimme Google-apparaten in huis. Voor extra camera’s ben je daardoor niet extra geld kwijt. Dit omvat niet alleen de Nest-camera’s, maar ook speakers en displays binnen de Google Home-lijn. Voor de camera’s komt er een nieuwe optie waardoor ze pas opnames maken als er beweging of geluid gesignaleerd wordt. Je krijgt daar dan ook een melding van, zodat je de clips kan bekijken. Daarnaast blijft de mogelijkheid om continu te filmen behouden.

De Google Home-apparaten kunnen zo ingesteld worden dat ze een melding geven zodra ze vreemde geluiden horen als je van huis bent. Een voorbeeld van dergelijke geluiden die Google noemt zijn sirenes van rookmelders. Via de app kan je het geluidsfragment terugluisteren of live mee luisteren met wat er in je huis gebeurt. Google laat weten dat de ondersteuning voor Google Home speakers en displays voorlopig alleen naar Amerika komt, maar op den duur wel uitgebreid wordt naar andere landen.

Google Nest Aware.

Google zegt dat ze rekening blijven houden met je privacy. Bovendien zal er altijd een lampje branden zodra er opnames gemaakt worden. Nog niet zo lang geleden waren Nest-gebruikers boos dat het lampje altijd aan is, omdat het voor inbrekers dan duidelijk is dat en waar er opnames gemaakt worden. Via de Home-app van Google kan ook automatisch met de nooddiensten gebeld worden als een speaker een sirene van een rookmelder signaleert. Deze functie komt voorlopig alleen in Amerika beschikbaar.

Vernieuwde Google Home-app
De Google Home-app wordt daarnaast volgend jaar uitgebreid met een nieuwe Home Feed. Dit is een tijdlijn waar alle gebeurtenissen en meldingen van je apparaten samen komen. Vanuit hier kan je door je opgenomen clips bladeren, events bekijken en nog veel meer. Amerikaanse gebruikers kunnen vanuit hier ook de audioclips van de Google Home-apparaten beluisteren.

Prijs en beschikbaarheid
Het nieuwe Nest Aware gaat begin volgend jaar van start in de negentien landen waar nu ook Nest Aware beschikbaar is, waaronder dus Nederland en België. Je hebt de keuze uit twee bundels. Met de standaard Nest Aware voor $6 per maand of $60 per jaar kan je events en clips van 30 dagen terugkijken. Met Nest Aware Plus ($12 per maand of $120 per jaar) wordt dit verlengd naar 60 dagen plus tien dagen continue videogeschiedenis. Wat de Nederlandse prijzen worden, is nog niet bekend. Of de prijs iets lager komt te liggen omdat we in Nederland niet van alle functies gebruik kunnen maken, is niet bekend.

Momenteel betaal je voor Nest Aware €5, €10 of €30 per maand voor respectievelijk 5 dagen, 10 dagen en 30 dagen videogeschiedenis. Deze prijzen gelden nu dus nog per camera, maar met de nieuwe Nest Aware betaal je één prijs voor het hele huishouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2019, 12:25
Bron Bron Google
Via Via Tweakers
Categorie Accessoires
Onderwerpen google, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.