Nest Cam IQ.

Lampje van Nest-camera’s voortaan altijd aan bij opnemen, gebruikers boos

Google zorgt er binnenkort voor dat het statuslampje van Nest-camera's altijd brandt als de camera aan staat. Voorheen had je de optie om dit uit te schakelen. Gebruikers zijn niet tevreden met deze plotselinge wijziging.

Google heeft een flinke reeks Nest-apparaten in het assortiment, waarbij camera’s een belangrijke rol spelen. Er is de binnencamera, maar ook een buitencamera in twee versies. Op al deze apparaten is een statuslampje aanwezig, die aangeeft wat de camera aan het doen is. Google heeft in een e-mail aan gebruikers laten weten dat er veranderingen gepland staan voor hoe dit statuslampje werkt.

Nest-camera lampje altijd aan bij opnames

Op dit moment vind je in de instellingen nog een optie om het statuslampje uit te schakelen bij het opnemen van videobeelden of bij het live meekijken van de camera. Veel gebruikers hebben deze opties uitgeschakeld, om veel verschillende redenen. Door het lampje uit te zetten, is vanaf de buitenkant niet te zien dat de camera opneemt. Vooral in het donker kan het lampje de aanwezigheid van de camera verklappen. Inbrekers kunnen daarom ook duidelijker zien waar de camera hangt. Andere Nest-bezitters hebben het lampje bewust uitgeschakeld, omdat de camera dienst doet als een soort babycamera.

Nest-camera met instellingen voor lampje.

Google beweert dat ze uit privacyoverwegingen besloten hebben om het lampje nu altijd te laten branden, zodat jij en de mensen in de buurt bewust zijn van het feit dat de camera aan het opnemen is. Wel heb je de mogelijkheid om het lampje te dimmen, maar als er daadwerkelijk gefilmd wordt brandt hij binnenkort altijd. De wijziging geldt voor alle Nest-camera’s, ook de oudere Dropcam. Wanneer de wijziging precies doorgevoerd wordt, is nog niet bekend. Volgens Google wordt de update vanaf vandaag uitgerold.

Zowel op Google’s supportpagina’s als op Reddit uiten gebruikers hun ongenoegen over deze verandering. Sommige bezitters geven aan bewust voor de Nest gekozen te hebben, omdat het lampje uit te schakelen is. Om de verandering tegen te gaan, kun je natuurlijk altijd een stukje tape gebruiken om het lampje te blokkeren.

Mocht je op zoek zijn naar een andere camera, dan vind je in ons overzicht van HomeKit-camera’s een aantal opties. De Logi Circle 2 (€154,99) heeft ook een statuslampje, maar is via de app uit te schakelen.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.