iMac 2019

Gerucht: ‘Goedkopere 23-inch iMac en 11-inch iPad in tweede helft 2020’

Volgens geruchten werkt Apple aan een goedkopere 23-inch iMac die nog voor het einde van het jaar moet verschijnen. Daarnaast komt er een goedkope 11-inch iPad, maar het gaat daarbij niet om een Pro-versie. Dat beweert de China Times.

23-inch iMac vervangt 21,5-inch?

Het zou betekenen dat Apple een nieuw schermformaat gaat invoeren, mogelijk als vervanger van de 21,5-inch iMac. Het zou een van de goedkoper geprijsde producten zijn die Apple op de planning heeft staan. De iPhone SE 2020 is één ervan en er zou ook een goedkopere 11-inch iPad aan zitten te komen. Het gaat daarbij niet om een Pro-model. Ze staan volgens de geruchten gepland voor de tweede helft van dit jaar.


De meest recente update van de iMac vond plaats in maart 2019, dus meer dan een jaar geleden. Er werd doen een 8-core 9e generatie Intel-processor aan toegevoegd en je kon Radeon Pro Vega-graphics toevoegen. Je kunt kiezen uit 21,5-inch als instapmodel en een groter 27-inch model. Door de schermranden smaller te maken zou Apple het kleinste model kunnen opvoeren naar 23-inch.

iMac 2019 in twee formaten.

Een tweet van CoinX beweerde eerder dit jaar dat Apple van plan was om “binnenkort” een nieuwe iMac en Mac mini uit te brengen.

11-inch iPad op komst
Bij de 11-inch iPad waar nu over gesproken wordt is het onduidelijk of het gaat om de standaard iPad of de iPad Air, die nu 10,5-inch meet. Het anonieme Twitter-account L0vetodream beweerde onlangs nog dat Apple een 11-inch iPad Air met Touch ID onder het scherm wil maken. Dit zou het mogelijk maken om een vrijwel randloos scherm te maken zonder notch. De iPad Air zou volgens dit gerucht ook een Mini-LED-scherm krijgen, wat een dunner en lichter product mogelijk maakt. Apple zou dit jaar zes producten met Mini-LED willen uitbrengen, als het aan analist Ming-Chi Kuo ligt.

Bekijk ook

'iPads en MacBooks krijgen Mini-LED Display vanaf eind 2020'

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple tussen eind 2020 en midden 2021 twee producten met Mini-LED Display uitbrengen. Het gaat om duurdere uitvoeringen van de iPad en MacBook.

Mini-LED heeft veelal dezelfde voordelen als OLED, maar is goedkoper om te produceren. Het heeft een brede kleurweergave, hoog contrast en een hoog dynamisch bereik. Ook is het mogelijk om lokaal pixels te dimmen, zodat je echt zwart krijgt. De massaproductie van Mini-LED kan echter worden uitgesteld naar 2021, denkt de China Times.

iPad Pro 2020 render.

Het feit dat de 11-inch iPad (Air) zoveel vernieuwingen krijgt zou erop kunnen wijzen dat dit niet een goedkoop product wordt. Later dit jaar zou er ook nog een 16-inch MacBook Pro met Mini-LED aan kunnen komen. Alles over onze verwachtingen rond de nog resterende producten van 2020 lees je in onze round-up.

Bekijk ook

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2020 uitgebracht

Het einde van 2020 is in zicht en Apple heeft alle producten van dit jaar uitgebracht. In dit artikel vind je het vernieuwde overzicht van Apple-producten die dit jaar verschenen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.