iMac 2021 kleuren

Gerucht: ‘Grotere 32-inch iMac met mini-LED komt pas in 2025’

Apple is bezig grotere iMacs te testen, waaronder een 32-inch exemplaar. Erg snel hoef je deze modellen groter dan 30-inch niet te verwachten. Het kan wel tot 2025 duren voordat we er eentje zien.

Update 18 oktober 2023: Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt in een post op X (Twitter) dat een grotere 32-inch iMac met mini-LED display pas in 2025 op de markt komt. Afgelopen zomer zei Mark Gurman al dat Apple met zo’n model experimenteert en nog vroeg in de ontwikkelingsfase zit. De voorspelling van Ming-Chi Kuo komt dan ook overeen met de eerdere berichten van Mark Gurman.

Er gaan al veel langer geruchten over een tweede grotere iMac. Voorheen had Apple altijd al twee formaten iMac in de line-up (21,5- en 27-inch), maar sinds de komst van de 24-inch iMac in 2021 is dit teruggebracht naar één formaat. Eerdere bronnen stelden dat Apple daarom ook nog zou werken aan een nieuwe grotere iMac Pro met Apple Silicon-chip. Of Apple uiteindelijk kiest voor 27- of 32-inch, is dus nog even afwachten. Op dit moment lijkt 32-inch het meest waarschijnlijk, simpelweg omdat 27-inch niet veel verschilt van de huidige 24-inch.

De nieuwe 32-inch iMac zou dus een mini-LED display krijgen en lijkt zich daarmee vooral te richten op professionele gebruikers. Apple gebruikt momenteel mini-LED alleen in de iPad Pro en de 14- en 16-inch MacBook Pro. Deze aankomende 32-inch iMac krijgt dan ook wellicht de naam iMac Pro, zoals Apple die in 2017 ook gebruikte voor een krachtiger model. Welke chip erin komt, is nog even de vraag. Het zou dan waarschijnlijk om een M3 Pro- of wellicht zelfs M4 Pro-chip kunnen gaan, afhankelijk van hoe snel Apple de nieuwe generaties elkaar laat opvolgen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 9 juli 2023

Mark Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief dat Apple aan het experimenteren is met een 32-inch iMac. De bekende desktops waarbij alles achter het scherm is ingebouwd zal ook de komende jaren nog blijven voortbestaan, maar voorlopig zullen we het moeten doen met de 24-inch iMac uit 2020. Die draait nog op een M1-chip, maar ook daarover heeft Gurman iets te melden: hij heeft zijn voorspellingen bijgesteld. Een 24-inch iMac met M3-chip verwacht hij niet meer dit jaar, maar begin 2024. De grotere iMac van 32-inch zal waarschijnlijk nog veel later verschijnen, op z’n vroegst in 2025.

Geruchten over release 32-inch iMac

Na het verschijnen van de Mac Studio vroegen veel mensen zich af of Apple nog wel zou werken aan een grotere iMac. De 27-inch iMacs werden van de markt gehaald en met de 24-inch iMac maakt Apple ook geen haast om ‘m te vernieuwen. Bij sommige mensen bestond het vermoeden dat 24-inch moest worden gezien als een compromis tussen de voormalige modellen van 21,5-inch en 27-inch. En met een Mac Studio (of een krachtige Mac mini) kun je zelf bepalen hoe groot het externe scherm wordt.

iMac mod spacegrijs

Toch zou Apple de iMac nog niet helemaal zijn vergeten. We moeten alleen wat meer geduld hebben tot er weer nieuwe modellen uitkomen. Apple heeft momenteel zoveel productlijnen om aan te werken, dat het niet zo vreemd is dat er een paar jaar tussen de generaties zit.

Bekijk ook

Apple: Geen nieuwe 27-inch iMac gepland

Apple maakt vandaag zelf een einde aan de speculatie: er komt geen nieuwe 27-inch iMac meer aan. Maar daarmee wordt een nog groter model niet uitgesloten, zo lijkt het.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 18 oktober: Artikel aangevuld met nieuw gerucht over komst van 32-inch iMac.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.