iPad Air 2020 kleuren

Gerucht: iPad Air 6 verschijnt in twee formaten

Apple is naar verluidt van plan om twee formaten uit te brengen van de nieuwe iPad Air. Er zou een groter model verschijnen naast de huidige 10,9-inch versie of een 'duurder model komen met betere specs'. Dat laatste klinkt het meest onwaarschijnlijk.
Sabine Schults - · Laatst bijgewerkt:

Twee versies van de iPad Air 6? Het klinkt onwaarschijnlijk

De bronnen van 9to5Mac stellen dat Apple experimenteert met twee versies van de iPad Air. De versies zouden de codenamen J507 en J508 hebben. Bloomberg meldde in juni alleen het J507-model als vervanging van het huidige model. De laatste iPad Air dateert uit maart 2022 en beschikt over een M1-chip. Een upgrade naar de M3-chip ligt voor de hand, maar een krachtiger model van de iPad Air lijkt onwaarschijnlijk. Daar is immers de iPad Pro voor.


Apple’s line-up bestaat naast de iPad Air ook uit de goedkopere standaard iPad, de iPad mini en de duurdere iPad Pro. De iPad Pro is momenteel de enige tablet van Apple met twee schermformaten en ook de enige iPad die in een grotere 12,9-inch versie te koop is. Het is mogelijk dat Apple van plan is om de volgende iPad Air ook in een groter formaat uit te brengen. Dat zou de iPad Air 6 geschikter maken om als laptop te gebruiken of als tweede scherm door middel van Sidecar. Ook dit gerucht lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat een groter formaat de prijs van de iPad Air zal opdrijven in de buurt van die van de iPad Pro.

iPad Air 2022 review met toegangsscherm.

Hoewel een upgrade naar een M3-chip niet verkeerd klinkt, is het volgens analist Ming-Chi Kuo in elk geval onwaarschijnlijk dat er dit jaar nog nieuwe iPads verschijnen.

https://www.iculture.nl/ipad/vergelijken/ipad-air-2022-vs-ipad-air-2020/

iPad Air 2024

De iPad Air 2024 is de aankomende nieuwe iPad Air. Voor het eerst zal de iPad Air verkrijgbaar zijn in twee formaten: 10,9- en 12,9-inch. Daarmee komt het grote formaat van de iPad Pro, ook in een goedkopere vorm beschikbaar voor de iPad Air. Verder verwachten we een nieuwe chip, verbeterde specs en een aangepast design. Lees meer over de mogelijke functies van de iPad Air 2024.

iPad Air 2024

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.