Apple Watch OrangeTheory hartslag sensor.

‘Apple werkt aan fitness-app voor iOS 14 met uitlegvideo’s’

Apple werkt aan een nieuwe workout-app met voorbeelden, waarmee je verschillende oefeningen kunt bekijken. Met de app kun je de workouts zelf veilig uitvoeren.

Workout-uitlegvideo’s in nieuwe app

Apple biedt al vanaf het begin de mogelijkheid om met je Apple Watch workouts vast te leggen, maar wat je precies moet doen is een raadsel. Moet je 25 squats per dag doen? En hoe voer je ze dan veilig uit, zonder dat het in je rug schiet? Wat is een goede houding op een roeimachine? Een nieuwe app moet dat gaan veranderen. De workout-app zou moeten verschijnen in watchOS, tvOS 14 en iOS 14, zo blijkt uit gelekte informatie. De app geeft uitleg bij de verschillende oefeningen en legt uit hoe je ze correct en veilig uitvoert.


De app heeft de codenaam Seymour gekregen. De uiteindelijke naam zou ‘Fit for Fitness’ kunnen worden. Je kunt er fitnessvideo’s mee downloaden, met uitleg hoe je de activiteit moet uitvoeren en op die manier de metingen met je Apple Watch zo nauwkeurig mogelijk kunt vastleggen. Voor het kijken van de video’s heb je een apparaat met een groter scherm nodig, namelijk een Apple TV, iPad of iPhone. Het staat los van de al bestaande Activiteit-app.

Deze icoontjes zijn td vinden in de app:

Fitness-app met oefeningen

De workouts die zijn meegeleverd zijn onder andere fietsen, krachttraining, dansen, yoga, binnen hardlopen en trainen van je core. De video’s zijn waarschijnlijk gratis te bekijken. De website MacRumors, die de app ontdekte, trof geen abonneemodel of in-app aankopen aan.

Mogelijk gaat Apple de nieuwe functies in juni aankondigen, tijdens een grotendeels virtuele variant van WWDC. In ieder geval lijkt het plan om de app in watchOS 7, tvOS 14 en iOS 14 mee te leveren.

Waar komt deze info vandaan?
De functies die we in dit artikel bespreken zijn veelal afkomstig uit een gelekte interne versie van iOS 14, die vermoedelijk dateert van december 2019. De websites 9to5Mac en MacRumors hebben deze versie in handen gekregen en zijn in de code gedoken. Daarnaast lijken beide websites te beschikken over interne bronnen binnen Apple, die vroegtijdig informatie over de nieuwe releases naar buiten hebben gebracht. In juni 2020 verwachten we dat Apple tijdens WWDC 2020 de genoemde functies officieel aankondigt. De nieuwe software is naar verwachting vanaf september 2020 beschikbaar voor iedereen met een geschikt toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.