Instagram en Messenger samenvoeging

Facebook begint met samenvoeging Instagram- en Messenger-chats

Facebook is begonnen met het samenvoegen van de chatsystemen voor Instagram en Facebook Messenger. Je kunt dan onderling chatten met mensen op het andere platform, zonder dat je van app hoeft te wisselen.

Instagram en Messenger chatsystemen samengevoegd

Sinds afgelopen vrijdag zien gebruikers van Instagram een pop-up dat er een nieuwe manier is om te chatten op Instagram. Na het updaten zul je een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies krijgen, waaronder reageren met elk type emoji, wissen om op berichten te reageren en chatten met mensen die op Facebook zitten. Zelfs als je niet de update uitvoert, zul je berichten krijgen van Facebook-accounts. Je kunt er ook voor kiezen om de update uit te stellen of om meer te lezen over Facebook’s privacybeleid.


De samenvoeging is nu gestart bij Instagram, zowel op iOS als Android. Voer je de update uit, dan worden je chats kleurrijker, met de kleuren blauw en paars tijdens het bladeren. Ook zal het gebruikelijke chaticoon met pijl veranderen in een Facebook Messenger-logo.

Instagram en Messenger samenvoeging

Je kunt nog niet berichten sturen naar je Facebook-vrienden, maar dat verandert ongetwijfeld nog. Facebook zou al sinds januari 2019 bezig zijn geweest met het samenvoegen van de chatsystemen, ook die van WhatsApp. Facebook kocht beide bedrijven voor respectievelijk $1 miljard in 2012 (Instagram) en $19 miljard in 2014 (WhatsApp).

Instagram en Messenger samenvoeging
Afbeeldingen via The Verge

Als de samenvoeging eenmaal klaar is kun je direct met mensen chatten, ongeacht welk van de drie apps je gebruikt: Instagram, Facebook Messenger of WhatsApp. In de tussentijd is Facebook bezig geweest met het opnieuw bouwen van de onderliggende infrastructuur. Uiteindelijk moet het systeem end-to-end encryptie krijgen.

Bekijk ook

One chat to rule them all: 'Facebook wil WhatsApp, Messenger en Instagram Chat samenvoegen'

Volgens bronnen is Facebook van plan om chats van WhatsApp, Instagram én Facebook Messenger te combineren. Hierdoor kan je als WhatsApp gebruiker dus chatten met een contact op Facebook Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.