iFixit iPhone 13 teardown

Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij gebruik van niet-origineel display

Gaat het scherm van je iPhone 13 kapot en laat je deze vervangen bij een niet-erkende reparateur? Dan werkt Face ID niet meer.

Apple neemt vaak maatregelen om te voorkomen dat er gebruikgemaakt wordt van onofficiële onderdelen bij een iPhone-reparatie. Zo krijg je een melding in de instellingen als er een onofficiële batterij gebruikt wordt en in het verleden bleek Touch ID vaak niet meer te werken. Datzelfde lijkt nu ook het geval te zijn bij het scherm van de iPhone 13. Als je het iPhone 13-display vervangt door een niet-origineel onderdeel, Face ID niet meer functioneert.

Vervanging iPhone 13-display door niet-origineel onderdeel

Uit een video van Phone Repair Guru blijkt dat veel onderdelen uitwisselbaar zijn en je ze makkelijk kunt vervangen door niet-originele onderdelen. De microfoon, lichtsensor en sommige andere functioneren nog goed als je deze vervangt door niet-originele versies, maar bij het display is dat niet helemaal het geval.

Bij vervanging van het display door een niet-origineel Apple-scherm, verschijnt er op de iPhone een melding bij het instellen van Face ID. Dit staat er in de melding:

Important Display Message

Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display.

Het is vervolgens niet mogelijk om Face ID in te stellen. Hoewel er in het display zelf geen onderdelen voor Face ID zitten, blokkeert Apple het gebruik ervan wel bij een niet-Apple scherm. Deze schermen worden gebruikt bij niet-erkende reparateurs. Het voordeel is dat reparaties daar een stukje goedkoper zijn. Maar er kleven dus ook nadelen aan. Zo vervalt je garantie en blijkt nu dat Face ID niet meer werkt.

Er is volgens de experts wel een manier om dit probleem te omzeilen. Je kan chips vervangen, maar dit is een ingewikkelde handeling die maar door weinig reparateurs gedaan wordt.

Apple-reparaties in Nederland
Voor een goedgekeurde iPhone-reparatie in Nederland kan je terecht bij de Apple Store, Apple Authorised Service Providers (AASP) of bij onafhankelijke reparateurs die werken met officiële onderdelen (IRP).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 13 deals

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.