iPhone wifi-wachtwoord achterhalen

Zo vind je het wifi wachtwoord van je iPhone

Wil je het wifi-wachtwoord van je iPhone achterhalen? Met de stappen uit deze tip gaat het lukken. Het kan op meerdere manieren, als je het wifi-wachtwoord vergeten bent of met iemand anders wilt delen.

Wifi-wachtwoord zichtbaar maken

Stel je krijgt iemand op bezoek en wilt toegang geven tot je wifi-netwerk. Heb je het wachtwoord niet opgeschreven, dan is het lastig om dit te achterhalen. Je kunt eventueel gebruik maken van de functie om wifi te delen zonder het wachtwoord bekend te maken, door het toestel van een vriend vlakbij jouw iPhone of iPad te houden. Wil je echter weten wat het wachtwoord ook alweer is, dan zul je wat meer moeite moeten doen. Op de iPhone kun je het namelijk niet zomaar terugvinden.

Wifi-wachtwoord zichtbaar maken via Sleutelhanger

Heb je een Mac, dan kun je op een gemakkelijke manier de wachtwoorden achterhalen van wifi-netwerken waar je ooit mee verbonden bent geweest. Ook het wachtwoord van dat koffietentje waar je vorig jaar hebt zitten werken. Dit werkt als volgt: als je met je iPhone verbinding maakt met een wifi-netwerk en daarbij een wachtwoord invult, dan wordt dat wachtwoord opgeslagen in de Sleutelhanger.

Wifi wachtwoord opvragen

Op de Mac kun je deze bewaarde wifi-wachtwoorden terugvinden:

 1. Start de app Sleutelhangertoegang, bijvoorbeeld via Spotlight.
 2. Tik de naam van het wifi-netwerk.
 3. Dubbelklik op het gewenste netwerk.
 4. Zet een vinkje bij Toon wachtwoord.
 5. Voer de inloggegevens van je Mac in.
 6. Je krijgt nu het wachtwoord te zien.

Wachtwoord achterhalen op Mac

Het mooie van deze oplossing is dat je niet verbonden hoeft te zijn met het betreffende netwerk. Het kan dus ook gaan om een draadloos netwerk waar je jaren geleden gebruik van hebt gemaakt, bijvoorbeeld in een restaurant. Je moet wel op de iPhone en Mac met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd, want de wachtwoorden in de Sleutelhanger worden gesynchroniseerd via iCloud, maar uiteraard gebeurt dit alleen met jouw eigen account.

Wifi-wachtwoord achterhalen op je iPhone via de router

Heb je geen Mac bij de hand, dan kun je ook het wifi-wachtwoord achterhalen via de router. Bij alle wifi-routers kun je inloggen om instellingen te bekijken en te wijzigen, zoals het wachtwoord. Je moet dan wel beschikken over de gebruikersnaam en het wachtwoord van je router. Deze vind je vaak op een sticker op het apparaat.

 1. Verbind je iPhone met het wifi-netwerk waarvan je het wachtwoord wilt weten.
 2. Ga naar Instellingen > Wifi.
 3. Tik op de i achter het netwerk waarmee je verbonden bent.
 4. Noteer het getal achter Router, in dit geval 10.0.0.1.

Wifi-wachtwoord van iPhone opvragen via router

 1. Ga in de Safari-router naar dit IP-adres.
 2. Log in op je router met gebruikersnaam en wachtwoord. Je vindt deze gegevens op de router of in de wachtwoorden-app die je gebruikt.
 3. De webinterface van elke router is anders, maar je ziet vaak wel het naam van je wifi-netwerk en de mogelijkheid om het wachtwoord te bekijken en te wijzigen.

Inloggen op router

Wifi-wachtwoord achterhalen van persoonlijke hotspot

Wil je gebruik maken van de persoonlijke hotspot op je iPhone, bijvoorbeeld om je internetverbinding te delen met je MacBook of met een vriend, dan kan dat ook. Je kunt dit op een gemakkelijke manier achterhalen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar Persoonlijke hotspot.
 3. Je ziet nu meteen al het wachtwoord.
 4. Wijzig je wachtwoord eventueel in iets gemakkelijkers.

Wifi wachtwoord van persoonlijke hotspot

Zoals eerder gezegd kun je ook heel gemakkelijk je wifi-wachtwoord delen met een vriend, zonder dat je het daadwerkelijke wachtwoord hoeft prijs te geven. Dit werkt sinds iOS 11 en op de Mac.

Het terugvinden van je wachtwoord gaat het gemakkelijkst als je iCloud Sleutelhanger geactiveerd hebt. Dit doe je via Instellingen-app. Tik op je accountnaam en vervolgens op iCloud > Sleutelhanger.

Wil je het wifi-wachtwoord achterhalen omdat je problemen hebt met wifi op de iPhone in het algemeen, bekijk dan eens onze tip hierover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!