Vrouw op bank met MacBook gebruikt personal hotspot

De hotspotverbinding op je iPhone werkt vanaf iOS 15 met WPA3

In iOS 15 zullen hotspotverbindingen voortaan gebruik maken van het WPA3 beveiligingsprotocol, zo heeft een ontwikkelaar ontdekt. Daarmee wordt internetten een stuk veiliger.

De ontdekking werd gedaan in de beta van iOS 15, waar ontwikkelaars momenteel al in kunnen rondneuzen. Zo stuitte ontwikkelaar Noah Evans op het feit dat Apple het WPA3-protocol gaat gebruiken voor hotspotverbindingen. Tot op heden maken ze gebruik van het oudere WPA2-protocol. Je krijgt ermee te maken als je de persoonlijke hotspot van je iPhone gebruikt, of mensen met een ander device gebruik laat maken van jouw internetverbinding via de hotspotfunctie.


Apple-devices kunnen al langer verbinding maken van bestaande WPA3-netwerken, maar de hotspotfunctie bood die mogelijkheid niet. Aan de buitenkant blijft alles bij hetzelfde: je kunt vanaf je MacBook bijvoorbeeld je iPhone als WiFi-hotspot selecteren en vervolgens internetten zonder dat je een extra databundel nodig hebt.

WPA3-Personal werd in juni 2018 aangekondigd door de Wi-Fi Alliance en maakt gebruik van zogenaamde Simultaneous Authentications of Equals (SAE), een beter beveiligd protocol om de verbinding tot stand te brengen en om de authenticiteit vast te stellen. Dit verkleint de kans dat iemand je wachtwoord raadt, zelfs als je een heel zwak wachtwoord had gekozen. Verder levert WPA3 betere encryptie en meer veiligheid voor je smart home. Daarnaast is er WPA3-Enterprise, dat met 192-bit encryptie werkt en de verbinding nog veiliger maakt.

iPhone 12 persoonlijke hotspot

iOS 15 en iPadOS 15 worden dit najaar verwacht voor de iPhone en iPad. Je hoeft niets te doen om gebruik te maken van de verbeterde WPA3-beveiliging, al is het natuurlijk altijd aan te raden om een sterk wachtwoord te kiezen in plaats van een simpele ‘123456’ of ‘qwerty’.

Wil je meer kleine ontdekkingen in iOS 15 en iPadOS 15 bekijken? We hebben een uitgebreid overzicht met meer dan 40 nuttige verbeteringen die eraan zitten te komen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2021, 9:35
Bron Bron MacRumors
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, hotspot, ios 15, iPadOS 15, wifi
Software iOS 15, iPadOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.