apple-tv-hand-groot

Zo kun je WiFi-problemen met de Apple TV oplossen

Zonder WiFi kan de Apple TV bijna niets. Heb je problemen met de WiFi-verbinding van je Apple TV? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor je om de problemen op te lossen.

Apple TV WiFi problemen

De Apple TV heeft nauwelijks opslagruimte en is daarom voor films, muziek en series vaak afhankelijk van een internetverbinding. De meeste content wordt via WiFi gestreamd. Daarom kan de Apple TV een klein apparaatje blijven dat niet veel kost.

Deze WiFi-problemen kun je krijgen met je Apple TV:

Het WiFi-netwerk is onzichtbaar

Als je problemen hebt met de internetverbinding van je Apple TV, dan loont het in ieder geval om naar Instellingen > Algemeen > Wi-Fi te gaan. Controleer of je daar je eigen WiFi-netwerk kunt zien. Als je andere netwerken kunt zien, maar niet je eigen, dan heeft waarschijnlijk je router een probleem en niet de Apple TV. Controleer de volgende dingen:

 • Heb je het WiFi-netwerk geconfigureerd als gesloten of privé? Dan moet je op een andere manier verbinding maken, omdat de router in dat geval niet zomaar te zien is. Ga naar Instellingen > Algemeen > Netwerk > Wi-Fi > Anders en vul de naam, het beveiligingstype en het wachtwoord van je gesloten WiFi-netwerk in om deze verbinding toe te voegen.
 • Probeer de router te herstarten door hem even uit te zetten en daarna opnieuw aan te doen. Werk eventueel de firmware van de router bij.
 • Controleer of er geen storingsbronnen voor het WiFi-netwerk tussen de router en je Apple TV staan. Een aantal veel voorkomende storingsbronnen: magnetrons en draadloze apparaten. Ook komt WiFi maar moeilijk door materialen zoals pleisterwerk en beton heen en heeft het erg veel moeite met metaal. Heb je een router in de meterkast staan? Haal hem er dan eens uit en kijk of dit het probleem oplost.

HomeKit op Apple TV met Siri.

Je kan geen verbinding maken met het WiFi-netwerk

Zie je de WiFi-verbinding wel, maar kun je er geen verbinding mee maken? Controleer dan de volgende dingen:

 • Controleer of er in je huis geen storingsbronnen tussen de router en je Apple TV staan. WiFi gaat moeilijk door muren heen en werkt slechter naarmate er meer draadloze elektronische apparaten in de ruimte staan.
 • Maak je bij de router gebruik van WEP-beveiliging? Dan werkt die waarschijnlijk niet lekker samen met je Apple TV. Overweeg WPA of WPA2-beveiliging als alternatief.
 • Gebruik je draadloze codering van de router? Overweeg dan om deze optie uit te schakelen.
 • Maak je op de router gebruik van MAC-adresfiltering of andere beveiliging die het aantal apparaten of het type ervan beperkt waarmee verbinding kan worden gemaakt? Dan zou dit je probleem kunnen veroorzaken. Schakel deze optie van je router uit om het probleem op te lossen.
 • Probeer de router te herstarten door hem even uit te zetten en daarna opnieuw aan te doen. Werk de firmware van de router bij.
 • Heb je nog steeds problemen? Herstart dan de Apple TV. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Herstart.
 • Controleer vervolgens of je de meest recente versie van de Apple TV-software hebt. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Installeer eventueel de update en kijk of je probleem hiermee is opgelost.

De verbinding wordt onverwacht verbroken

Kun je wel verbinding maken met het WiFi-netwerk maar je ervaar je toch steeds problemen, omdat de verbinding wegvalt? Dat kan maar aan aeen paar oorzaken liggen. Controleer de volgende zaken:

 • Controleer of geen storingsbronnen tussen de router en je Apple TV staan.
 • Heb je nog steeds problemen? Herstart dan de Apple TV. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Herstart.
 • Control of je de meest recente versie van de Apple TV-software hebt. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Installeer eventueel de update en kijk of je probleem hiermee is opgelost.

Lukt het nog steeds niet om je Apple TV met het internet te verbinden? Probeer de Apple TV dan via een Ethernet-kabel aan te sluiten. Lukt dat wel, controleer dan of er een software-update is. Je kan de Apple TV ook gebruiken terwijl deze bedraag op je netwerk aangesloten is. De Apple TV geeft automatisch voorrang aan deze verbindingsmethode. Qua functies en mogelijkheden is er geen verschil tussen WiFi en Ethernet.