Apple Watch Series 7 preorder in aluminium (middernacht en sterrenlicht).

Apple Watch Series 7 pre-order tips: zo zorg je ervoor dat je er als eerste bij bent [poll]

De pre-order van de Apple Watch Series 7 start vandaag! Wil je dit model meteen bij de release om je pols hebben, dan zul je er snel bij moeten zijn. Met deze tips voor de Apple Watch Series 7 pre-order moet het je gaan lukken. Ook beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de pre-order.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Alles over de Apple Watch Series 7 pre-order

De Apple Watch Series 7 is het nieuwste model van de Apple Watch. Met een groter scherm, sneller opladen en een sterker display heeft Apple een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Je kan bij de Apple Watch Series 7 kiezen uit twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm. Apple brengt de aluminium versie uit in vijf verschillende kleuren. Daarnaast komt er ook nog een Apple Watch Nike+ editie. Van tevoren is het dus verstandig om goed na te denken welke uitvoering je wil en met deze tips gaat je dat zeker lukken.

Twijfel je nog wat je moet kiezen? Lees dan onze vergelijkingen:

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 7:

Bekijk bij andere winkels:

Apple Watch Series 7 in 41mm

Apple Watch Series 7 in 45mm

Wanneer is de pre-order van de Apple Watch Series 7?

De pre-order van de Apple Watch Series 7 start vandaag, op vrijdag 8 oktober 2021 om 14:00 Nederlandse tijd. Vanaf dat moment opent Apple de virtuele deuren van haar online winkel, zodat jij als eerste je bestelling kan plaatsen. Behalve bij Apple, start de pre-order naar verwachting ook bij andere winkels zoals Amac, Coolblue en MediaMarkt.

Bekijk alvast bij andere winkels:

We verwachten dat de webshops vrijdag vanaf 14:00 bijgewerkt zijn.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Vanaf wanneer is de Apple Watch Series 7 verkrijgbaar?

De release van de Apple Watch Series 7 is een week na de pre-order, op vrijdag 15 oktober 2021. Vanaf dat moment worden de eerste bestellingen afgeleverd bij kopers die op 8 oktober vooruitbesteld hebben. We verwachten ook dat het horloge vanaf die datum in beperkte mate beschikbaar zal zijn bij fysieke winkels, zoals de Apple Store, MediaMarkt en Amac.

Wat kost de Apple Watch Series 7?

De adviesprijs van de Apple Watch Series 7 in Nederland en België is als volgt:

De prijs bij de Apple Store is ook afhankelijk van het bandje dat je erbij kiest. Sommige bandjes zijn duurder, waardoor het totaalbedrag ook iets hoger uit kan vallen. Bij andere winkels worden alleen standaardbandjes geleverd, waardoor de prijs vastligt op €429,- en €459,- voor respectievelijk de 41mm en 45mm versies.

Apple Watch Series 7 preorder in aluminium (middernacht en sterrenlicht).

Welke standaard modellen zijn verkrijgbaar?
Bij Apple kun je zelf een horlogekast met een bandje combineren, zodat honderden combinaties mogelijk zijn. Bij andere winkels is vaak keuze uit een beperkt aantal kleurcombinaties. Welke dat zijn, is inmiddels uitgelekt via Amazon:

 • Groen – Klaver (41/45mm)
 • Blauw – Abyss Blue (41/45mm)
 • Product(RED) – Product(RED) (41/45mm)
 • Sterrenlicht – Sterrenlicht (41/45mm)
 • Middernacht – Middernacht (41/45mm)

Apple Watch Series 7 standaard configuraties

Deze kleurcombinaties zijn op zich niet verrassend, want Apple kiest meestal een horlogekast met een sportbandje in ongeveer dezelfde tint. Bij de roestvrijstalen modellen (niet in Nederland) kun je kiezen uit:

 • Goud met Donkere Kers sportbandje of goudkleurige Milanese Loop
 • Zilver met Sterrenlicht sportbandje of zilveren Milanese Loop
 • Grafiet met Abyss Blue sportbandje of grafiet Milanese Loop

Deze bandjes zijn ook los verkrijgbaar als onderdeel van de najaarscollectie 2021.

Passen mijn huidige bandjes op de Apple Watch Series 7?

Als je al een Apple Watch hebt, vraag je je misschien af of je huidige bandjes passen op de Apple Watch Series 7. Omdat het formaat van de kast iets anders geworden is, hebben nieuwe bandjes ook iets andere afmeting gekregen. Maar geen nood, de bandjes zijn onderling uitwisselbaar:

 • 38/40mm bandjes passen op de Apple Watch Series 7 van 41mm
 • 42/44mm bandjes passen op de Apple Watch Series 7 van 45mm

Andersom geldt het ook: de nieuwe bandjes van 45mm passen op de Apple Watches van 42mm en 44mm.

Bekijk ook

Passen mijn bandjes op de nieuwe Apple Watch?

Als je een Apple Watch hebt, wil je dat het horlogebandje goed past. Hoe zit dat met Apple Watch Ultra, die volgens geruchten een stuk groter wordt? Passen je bestaande bandjes nog op het nieuwe model?

Komt het het 4G model ook meteen beschikbaar?

Vooralsnog lijkt het er niet op dat het 4G-model van de Apple Watch Series 7 in Nederland beschikbaar komt. Eerst werd door Apple de suggestie gewekt dat het 4G-model in Nederland te verkrijgen is, maar sindsdien heeft Apple haar pagina aangepast en zijn alle verwijzingen naar de 4G-versie verdwenen. KPN zegt wel de 4G Apple Watch te willen ondersteunen, maar wanneer is nog niet bekend. Dat kan dus nog wel maanden (of misschien zelfs jaren) duren.

In België is de Apple Watch met 4G wel beschikbaar, met Telenet als enige provider.

Waar is het roestvrij stalen model?

Apple brengt de Apple Watch Series 7 in Nederland alleen uit in aluminium. De roestvrij stalen modellen zijn er alleen met 4G en omdat dit nog niet in Nederland ondersteund wordt, verschijnt dit model dus ook niet op de Nederlandse markt. In België is dit roestvrij stalen model wel te koop. Wil je liever toch de RVS-versie, dan moet je een Apple Watch uit het buitenland kopen.

Bekijk ook

Apple Watch 4G kopen? Dit zijn de prijzen en uitvoeringen van de nieuwste Cellular-modellen

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dat kan! Je hebt bij een Apple Watch Cellular ruim de keus tussen veel verschillende modellen, waaronder de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model verkrijgbaar is.

Apple Watch Series 7 pre-order tips

Ben je van plan om de Apple Watch Series 7 te reserveren? Let dan goed op deze tips.

#1 Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt

Belangrijk bij de Apple Watch Series 7 is dat de voorraad waarschijnlijk beperkt zal zijn. Al in september kwamen er berichten dat Apple last had van productieproblemen. Dat is dan ook mogelijk één van de redenen dat de nieuwe Apple Watch niet in september, maar dus nu pas in oktober te bestellen is. Als je de nieuwe Apple Watch Series 7 als eerste wil hebben, is het dus verstandig om van tevoren al te bepalen welk model je wil en klaar te zitten op het moment dat de pre-orders starten. Dat is om 14:00 ’s middags op 8 oktober 2021.

#2 Kies alvast de juiste maat, kleur en bandje

Wat bij het bestellen een hoop tijd bespaart, is het kiezen van de juiste Apple Watch-maat, kleur en het bandje. Had je voorheen een 38/40mm model, kies dan nu de 41mm Apple Watch. Had je eerder de uitvoering van 42/44mm, dan past de 45mm versie nu beter bij je. Je zorgt er dan niet alleen voor dat al je huidige bandjes passen, maar ook dat het scherm in verhouding net zo groot is als je huidige model. Is dit je eerste Apple Watch? Lees dan ook onze tips over het kiezen van de beste maat van je Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Watch-formaten: moet je maat 41mm, 45mm of 49mm kiezen?

De Apple Watch is verkrijgbaar in meerdere maten. Welk formaat Apple Watch is voor jou het prettigste? En hoe zit het met de voorgaande maten? In deze gids helpt we met het kiezen van een passende maat.

Qua kleur kun je kiezen tussen middernacht (een soort spacegrijs), sterrenlicht (een soort zilver), donkergroen, blauw en rood. Hou er rekening mee dat de rode en blauwe niet altijd lekker te combineren zijn met alle bandjes. Middernacht en sterrenlicht zijn wat neutraler. En over bandjes gesproken: je kunt bij Apple de Apple Watch Series 7 combineren met alle soorten bandjes. Kijk nu alvast naar het aanbod van Apple Watch-bandjes en welke kleuren er zijn. Hoe eerder je kiest, hoe minder je hoeft te beslissen op het moment zelf. Sneller bestellen = eerder geleverd krijgen! Het is ook slim om een alternatieve combinatie te kiezen, mocht jouw favoriet niet meer beschikbaar zijn.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Het is deze keer niet mogelijk om van tevoren alvast jouw ideale combinatie samen te stellen. Dat kan dus pas vanaf 14:00, zodra de pre-orders live gaan. Kies dus alvast zelf welke uitvoering je wil om tijd te besparen.

#3 Toch uitverkocht? Kijk eens naar de Nike-versie!

Ondanks dat je snel bent, kan het gebeuren dat jouw favoriete combinatie al uitverkocht is en een langere levertijd krijgt. Je zou dan ook nog kunnen kijken bij de Apple Watch Nike in de Series 7-uitvoering. Dit model is nagenoeg identiek aan de gewone Series 7, maar dan met extra Nike-exclusieve wijzerplaten. Je hebt precies dezelfde functies en mogelijkheden als de gewone versie. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je dit model bij aankoop alleen kan combineren met de Nike-bandjes. Alle andere bandjes passen wel, maar kan je dus niet kiezen bij het bestellen.

Bekijk ook

Apple Watch en Nike: alles over de Nike-bandjes, wijzerplaten en meer

Apple en Nike hebben al vanaf het begin nauw samengewerkt met de Apple Watch. Aanvankelijk waren er speciale Nike+ edities van de Apple Watch, terwijl je sinds 2022 alleen nog losse bandjes kunt aanschaffen om zelf een sportieve combinatie te maken. Alles wat je moet weten over Apple en de verschillende Nike-bandjes lees je hier!

#4 Kies een rustige plek voor je pre-order

Op vrijdagmiddag heb je de belangrijkste werkzaamheden van de week wel achter de rug, dus zet even je telefoon of laptop op Niet storen en ga er rustig voor zitten. Je hebt nog wel even een rustig momentje voordat de vrijdagmiddagborrel los gaat. Een ideaal moment om je even op de Apple Watch Series pre-order te concentreren. Zoek een rustige ruimte en zorg dat je geen gezeur van huisgenoten of collega’s hebt.

#5 Betaal niet met iDEAL

Betalingen via iDEAL kunnen soms wat meer tijd kosten. Daardoor zit je langere tijd in onzekerheid of de bestelling wel goed is doorgekomen. Kies liever voor betalen met creditcard, als je daar de mogelijkheid toe hebt. Wat ook goed is om te weten: de Apple Store accepteert ook Apple Pay, maar alleen met creditcards. Bovendien kun je geen giftcard gebruiken als je met Apple Pay afrekent, dus kies in dat geval liever voor betalen met een creditcard op de gewone manier.

Apple Watch Series 7 Nike

#6 Ga ruim voor 14:00 uur klaarzitten

Wacht niet tot 13:59 uur om aan de pre-order te beginnen. Het is handig om een kwartier van tevoren de website van je favoriete winkel open te zetten en alvast dingen klaar te leggen, zoals je creditcard. Nog een goede tip voor de Apple Store: maak gebruik van de Apple Store-app, want die gaat vaak eerder weer online dan de website.

#7 Plaats je reservering

Heb je alle tips opgevolgd en heb je je keuze voor jouw model gemaakt? Dan is het vanaf 14:00 op 8 oktober 2021 tijd om je pre-order te plaatsen. Dat werkt zo:

 1. Zorg dat je op vrijdag 8 oktober rond 14:00 uur klaar zit.
 2. Vaak gaat de Apple Store een paar uur van tevoren offline. Zodra de website weer online komt kun je beginnen met je bestelling.
 3. Ga naar Apple.nl op je computer of gebruik de app. Dat laatste gaat vaak sneller.
 4. Zorg dat je je Apple ID, leveradres en betaalinformatie bij de hand hebt.
 5. Zorg dat je weet welke Apple Watch Series 7 jij wilt hebben. Je kunt kiezen uit meerdere formaten, kleuren en bandjes.

Bekijk alvast bij andere winkels:

We verwachten dat de webshops vrijdag om 14:00 bijgewerkt zijn.

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Series 7 met groter scherm

De Apple Watch Series 7 was het topmodel van 2021. Deze smartwatch kreeg en groter scherm en werd in twee nieuwe formaten verkocht: 41mm en 45mm. Lees verder om te ontdekken welke functies nieuw waren bij de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.