Rode Apple Watch Series 6

Apple gaat batterijconditie van Apple Watch Series 6 nauwkeuriger maken (en dit heb je eraan)

In watchOS 9.4 gaat Apple de accu van de Apple Watch Series 6 opnieuw kalibreren. Daarmee wordt de weergave van de batterijconditie een stukje nauwkeuriger. Wat betekent dat voor jou?

Alle batterijen in Apple-apparaten zijn onderhevig aan slijtage door gebruik. Hoe vaker een batterij opgeladen wordt, hoe minder hij van zijn oorspronkelijke capaciteit kan vasthouden. Dat is dan ook de voornaamste reden dat een batterij in de loop der jaren steeds korter mee gaat. Op de iPhone en Apple Watch kun je die zogenaamde batterijconditie eenvoudig achterhalen in de instellingen. Maar op de Apple Watch Series 6 van 44mm blijkt deze berekening minder nauwkeurig te zijn. En daar gaat Apple met watchOS 9.4 iets aan doen.

Batterijconditie Apple Watch Series 6 gekalibreerd met watchOS 9.4

In een supportartikel over de batterijen van de Apple Watch, schrijft Apple dat de accu in de 44mm Apple Watch Series 6 opnieuw gekalibreerd wordt na het updaten naar watchOS 9.4. Dat betekent dat de getoonde batterijconditie opnieuw en volgens Apple nauwkeuriger berekend wordt. In het geval van de Apple Watch Series 6 geldt het dus alleen voor het grote model en niet voor de 40mm-versie. Eerder deed Apple hetzelfde voor alle modellen van de Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 5, bij de update naar watchOS 9.

Bekijk ook

Apple gaat batterijconditie van Apple Watch Series 4 en 5 opnieuw berekenen

Er is een nieuwe feature ontdekt in watchOS 9, speciaal voor de Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 5. De maximale batterijcapaciteit zal bij deze modellen nu nog beter worden ingeschat.

Dat betekent dat na het updaten naar watchOS 9.4 je mogelijk een betere of slechtere batterijconditie ziet dan nu het geval is. watchOS 9.4 is nu nog als beta beschikbaar, maar wordt later dit voorjaar (ergens in maart of april) voor iedereen uitgebracht. Een opnieuw berekende batterijconditie kan een groot verschil maken als je plannen had om de Apple Watch-batterij te laten vervangen.

De batterijconditie is niet alleen voor jezelf een graadmeter om te bepalen hoeveel van zijn oorspronkelijke capaciteit nog beschikbaar is. Apple gebruikt deze meting namelijk ook om te bepalen of je in aanmerking komt voor een batterijvervanging of niet. Doorgaans kom je alleen in aanmerking voor betaalde vervanging als de batterijconditie onder de 80% uit komt. Boven dit percentage zal Apple je verzoek niet inwilligen. Hoewel er gesproken wordt over batterijvervanging, wordt in het geval van de Apple Watch het gehele model omgeruild, voor de prijs van €99,- die geldt voor accuvervanging. Het opnieuw kalibreren van de batterijconditie kan dus het verschil maken of je wel of niet in aanmerking komt.

Je kunt de huidige batterijconditie bekijken via Instellingen > Batterij > Batterijconditie.

Bekijk ook

Batterij van je Apple Watch snel leeg? Laat 'm vervangen!

Gaat de accu van je Apple Watch steeds korter mee? Heb je een wat oudere Apple Watch en krijg je te maken met een steeds kortere batterijduur? Laat de Apple Watch-batterij vervangen en je hebt er weer lang plezier van!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch in 2022. Er zitten heel wat nieuwe watchOS 9 functies in deze update, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Check snel of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is, zodat je weet of je kunt updaten. De officiële release van watchOS 9 is 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden.

watchOS 9
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.