Apple Watch Series 7 zijkant

Eindelijk: Apple Watch 4G komt naar Nederland en deze provider doet mee [Update]

Of heeft Apple zich nu toch bedacht?

Goed nieuws voor liefhebbers van de Apple Watch: ook in Nederland lijkt de 4G Apple Watch eraan te komen! We weten ook al welke provider als eerste mee gaat doen. Of heeft Apple zich nu toch bedacht?

Heeft Apple zich bedacht?
Update 16 september: Er is een opvallende wijziging op de Nederlandse pagina van de Apple Series 7 én de vernieuwde pagina van de Apple Watch SE te zien. Apple heeft alle verwijzingen naar de Cellular (4G) modellen van de Apple Watch verwijderd. Alle modellen hebben geen rode ring meer, het woordje “Series 7” en “SE” is niet meer in het rood en ook de omschrijvingen met wat er mogelijk is met een Apple Watch 4G zijn uit de pagina gehaald. Ook spreekt Apple niet meer over de komst van de roestvrij stalen Apple Watch, die alleen met 4G verkrijgbaar is. Sinds het event had Apple ook de Apple Watch SE-pagina een update gegeven met verwijzingen naar de Cellular-versie, maar ook dat is nu teruggedraaid. Ook de Cellular-pagina met lijst met providers (waar Nederland nog niet op stond), verwijst nu simpelweg door naar Apple’s startpagina. Kortom: er is geen enkele verwijzing meer naar de Apple Watch 4G op de Nederlandse Apple-website te vinden.

Het is onduidelijk wat dit precies betekent. Was de informatie op de pagina onjuist of had Apple simpelweg te vroeg de informatie online gezet? Vanuit Apple is het nog altijd stil. Mocht er meer duidelijkheid zijn, dan werken we dit artikel weer bij. Hieronder lees je ons eerder artikel over de aankondiging van 15 september.

Hoewel Apple al sinds 2017 de 4G Apple Watch biedt, zit Nederland al sindsdien met lege handen. De providers bieden geen 4G Apple Watch in Nederland, omdat de eSIM lange tijd niet ondersteund werd. Intussen zagen we landen om ons heen wel de 4G Apple Watch krijgen: sinds oktober vorig jaar heeft België al de Apple Watch 4G. Maar nu is eindelijk het hoge woord eruit, want na het september 2021-event is duidelijk geworden dat ook Nederland de 4G Apple Watch krijgt.

Release Apple Watch 4G in Nederland is nabij

Met ingang van de net aangekondigde Apple Watch Series 7 brengt Apple ook de 4G-versie naar Nederland. Apple heeft een speciale pagina over de Apple Watch Series 7 gepubliceerd. Ook in Nederland is deze pagina beschikbaar. Wat daarbij direct opvalt is dat in de afbeeldingen de Digital Crown een rode ring heeft. Ook het woordje Series 7 is met rode letters geschreven. In beide gevallen doet Apple dit alleen als in dat land sprake is van de 4G-versie. Bovendien legt Apple op deze pagina, ook in het Nederlands, uit dat je de Apple Watch kan gebruiken om mee te bellen als je niet binnen het bereik van je iPhone bent. Hiermee is het zo goed als zeker dat de 4G Apple Watch naar Nederland komt. We hebben Apple al om een reactie gevraagd, maar daar is nog geen antwoord op gekomen.

KPN is aan boord

Tegenover RTL Nieuws zegt KPN dat de provider de 4G Apple Watch gaat ondersteunen. Eerder gaf de provider tegenover iCulture al aan dat ze de 4G Apple Watch willen gaan ondersteunen. Nu zegt de provider dus dat ze de 4G Apple Watch inderdaad gaan aanbieden. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet zeker. Mogelijk wordt dit aangeboden bij de komst van de Apple Watch Series 7, maar ook van dat model weten we nog niet wanneer deze beschikbaar komt. Apple spreekt zelf van een release later dit najaar.

Hoeveel extra kosten KPN gaat rekenen voor het gebruik van de 4G-verbinding op de Apple Watch, is nog niet bekend. In andere landen gaat het om zo’n €5 tot €10 per maand extra, maar in België is het bij Telenet meegerekend in je normale bundel. Bovendien is het vaak gekoppeld aan het abonnement dat op je iPhone staat. Of ook andere providers definitief mee gaan doen, is nog niet bekend. Wij hebben hierover navraag gedaan bij de providers. Tegenover RTL zegt T-Mobile de 4G Apple Watch ‘niet in de nabije toekomst te ondersteunen’.

In een reactie tegen iCulture zegt T-Mobile het volgende:

We doen hier op dit moment geen uitspraken over. Wij voeren de Watch cellular niet want deze is in Nederland nog niet geïntroduceerd.

Vodafone heeft tegenover iCulture bevestigd dat er aan de situatie bij de provider wat betreft de 4G Apple Watch niets veranderd is. De reactie van Vodafone is als volgt:

De status van dit onderwerp is onveranderd. Voorlopig zal Vodafone eSIM op de Apple Watch niet aanbieden. Uiteraard volgen wij ontwikkelingen in de markt en kijken daarbij naar de wensen van de klant.

Ook goed nieuws voor huidige bezitters van 4G-model
Heb jij in de afgelopen jaren al een 4G-model uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk gehaald? Dan is er ook goed nieuws. Ook de vorige 4G-modellen van de Apple Watch zijn geschikt voor gebruik met de Nederlandse providers. Je hoeft dus niet per se een nieuw model te kopen als je al een 4G-versie hebt en niet van plan bent om een nieuwe Apple Watch te kopen.

Zodra er meer informatie is over de 4G Apple Watch in Nederland, dan werken we dit artikel bij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 16 september: Apple heeft alle verwijzingen naar de 4G Apple Watch op de Nederlandse pagina verwijderd.
  • 2021 - 15 september: Reactie Vodafone toegevoegd.
  • 2021 - 15 september: Toegevoegd dat Telenet niets extra's rekent voor de 4G eSIM Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de nieuwste betaalbare Apple Watch. Het model is gebaseerd op de Apple Watch Series 5 en heeft een modern design, maar dan zonder always-on display en ECG. De Apple Watch SE heeft wel een snelle S5-chip en biedt de belangrijkste functies voor een toegankelijke prijs. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in 40mm en 44mm-formaten. Lees ook onze Apple Watch SE review voor meer info.

Apple Watch SE
80 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.