Apple Watch Series 7

Ook Apple start op 29 oktober met verkoop van Apple Watch 4G

In aluminium en roestvrij staal
Ook Apple gaat de 4G Apple Watch in Nederland verkopen. Vanaf 29 oktober is het model beschikbaar. Van de Apple Watch Series 7 komt zowel de aluminium als de roestvrij stalen versie te koop.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 22 oktober 2021: T-Mobile heeft aangekondigd dat de pre-orders van de 4G Apple Watch Series 7 start op 29 oktober en dat de 4G-functie vanaf 5 november 2021 actief is bij de provider. Gebruikers die al een Cellular Apple Watch hebben, kunnen vanaf 5 november de Multisim voor de 4G-functie bestellen en activeren.

Bekijk ook

T-Mobile start nú al met multisim voor Apple Watch 4G [screenshots + stappenplan]

T-Mobile heeft aangekondigd dat vanaf 5 november de multisim voor de 4G Apple Watch beschikbaar is. Een week eerder is de multisim al te bestellen in combinatie met een Apple Watch Series 7 met Cellular. Maar gelukkige eigenaren kunnen er nú al gebruik van maken.

Inmiddels heeft ook Apple op haar pagina laten weten dat ze op 29 oktober om 18:00 starten met de bestellingen voor de Apple Watch Series 7 met Cellular. Ook de Apple Watch SE met Cellular is vanaf dat moment verkrijgbaar.

Update 8 oktober 2021: Bij de start van de pre-order van de Apple Watch Series 7 heeft Apple bevestigd dat de Cellular-modellen binnenkort naar Nederland komen. Op de bestelpagina is het volgende te lezen:

Bestel nu. Apple Watch Series 7 is verkrijgbaar vanaf 15-10. Cellular-modellen zijn binnenkort verkrijgbaar.

Het is nog onduidelijk op welke termijn dit is. In België verschenen de 4G-modellen vorig jaar een maand na de release van de Apple Watch Series 6. Mogelijk gaat het dus niet lang meer duren.

Innmiddels heeft T-Mobile in een tweet laten weten dat zij de 4G Apple Watch gaan ondersteunen. KPN heeft nog officieel niets laten weten, behalve een eerder statement dat ze ‘de 4G Apple Watch willen gaan ondersteunen’.

Hoewel Apple al sinds 2017 de 4G Apple Watch biedt, zit Nederland al sindsdien met lege handen. De providers bieden geen 4G Apple Watch in Nederland, omdat de eSIM lange tijd niet ondersteund werd. Intussen zagen we landen om ons heen wel de 4G Apple Watch krijgen: sinds oktober vorig jaar heeft België al de Apple Watch 4G. Maar nu is eindelijk het hoge woord eruit, want na het de pre-order van de Apple Watch Series 7 is duidelijk geworden dat ook Nederland de 4G Apple Watch krijgt. Inmiddels hebben we ook een datum voor de release van de 4G Apple Watch in Nederland.

Release Apple Watch 4G in Nederland is nabij

Met ingang van de Apple Watch Series 7 brengt Apple ook de 4G-versie naar Nederland. Vanaf 29 oktober 2021 om 18:00 is de Apple Watch Series 7 4G te bestellen bij Apple en bij T-Mobile. Vanaf 5 november zijn deze modellen dan beschikbaar en worden de eerste bestellingen geleverd. Apple gaat zowel de roestvrij stalen als de aluminium versie van de 4G Apple Watch Series 7 verkopen. De titanium versie wordt (nog) niet verwacht. Apple gaat daarnaast ook de Apple Watch SE met Cellular (in aluminium) vanaf 29 oktober verkopen.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar dit is wat we verwachten:

Prijzen Apple Watch GPS + Cellular

40/41mm 44/45mm
SE GPS, aluminium €299,- €329,-
SE GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Series 7 GPS, aluminium €429,- €459,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €729,- €779,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), titanium (niet in NL) €829,- €879,-

Vlak na de aankondiging van de Apple Watch Series 7 leek het er al even op dat de 4G Apple Watch naar Nederland kwam. Op Apple’s pagina stonden duidelijke verwijzingen naar de Cellular-versies. Maar nog geen dag later besloot Apple dit allemaal weer weg te halen. De afgelopen maand zaten Apple-fans dan ook in flink wat onzekerheid. Is de release van de 4G Apple Watch in Nederland nu wel of niet aanstaande? Apple heeft eerder deze maand eindelijk officieel bevestigd dat het model eraan zit te komen en nu weten we dus ook wanneer: vanaf 29 oktober te bestellen, met een release op 5 november.

T-Mobile is aan boord

T-Mobile heeft nu als enige provider officieel laten weten dat zijd e 4G Apple Watch gaan introduceren in Nederland. Het is niet ondenkbaar dat T-Mobile bij de release de enige provider is die het gaat ondersteunen. T-Mobile spreekt net als Apple over een release ‘binnenkort’, dus op welke termijn dit gaat gebeuren is nog de vraag.

https://twitter.com/TMobile_NL/status/1446446393766338566

T-Mobile gaat €5,- per maand rekenen voor het gebruik van de 4G-verbinding op de Apple Watch via een Multisim add-on. Dit ligt in lijn met de prijzen bij providers in andere landen. Het is gekoppeld aan het abonnement dat op je iPhone staat.

Vodafone gaf eerder tegenover iCulture aan dat er aan de situatie bij de provider wat betreft de 4G Apple Watch niets veranderd is. Ook in de nieuwste reactie van 8 oktober zegt Vodafone dat de status ongewijzigd is, hoewel de reactie ietwat anders is. De reactie van Vodafone van 8 oktober is als volgt:

De status van dit onderwerp is onveranderd. Wij blijven ontwikkelingen in de markt volgen en kijken daarbij naar de wensen van de klant. Indien wij ons aanbod hierop aanpassen zullen wij onze klanten hierover informeren.

Op 15 september liet Vodafone ons het volgende weten:

De status van dit onderwerp is onveranderd. Voorlopig zal Vodafone eSIM op de Apple Watch niet aanbieden. Uiteraard volgen wij ontwikkelingen in de markt en kijken daarbij naar de wensen van de klant.

KPN gaat 4G Apple Watch ook ondersteunen

We hebben opnieuw navraag gedaan bij KPN hoe het zit met ondersteuning van de Apple Watch. Net zoals de provider eerder al aangaf, zal de eSIM voor de Apple Watch worden ondersteund zodra dit mogelijk is. Tegenover iCulture zegt de woordvoerder dat “zodra de Apple Watch (Cellular, red.) er is, gaan wij hem ook verkopen”. Of dat betekent dat KPN vanaf 29 oktober of 5 november ook mee gaat doen, is nog onduidelijk.

Vorige maand gaf de provider tegenover RTL Nieuws ook aan dat ze de 4G Apple Watch gaan ondersteunen, net zoals eerder tegenover iCulture. Maar sinds dit statement is het stil. We hebben opnieuw nagevraagd bij KPN hoe dit nu zit. KPN zegt dat de situatie op dit moment onveranderd is gebleven.

Ook goed nieuws voor huidige bezitters van 4G-model
Heb jij in de afgelopen jaren al een 4G-model uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk gehaald? Dan is er ook goed nieuws. Ook de vorige 4G-modellen van de Apple Watch zijn geschikt voor gebruik met de Nederlandse providers. Je hoeft dus niet per se een nieuw model te kopen als je al een 4G-versie hebt en niet van plan bent om een nieuwe Apple Watch te kopen.

Zodra er meer informatie is over de 4G Apple Watch in Nederland, dan werken we dit artikel bij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 22 oktober: Artikel bijgewerkt na bekendmaking verkoopdatum bij Apple.
  • 2021 - 08 oktober: Nieuwe reactie van Vodafone toegevoegd.
  • 2021 - 08 oktober: Artikel bijgewerkt na bevestiging van komst van 4G-versie in Nederland.
  • 2021 - 16 september: Apple heeft alle verwijzingen naar de 4G Apple Watch op de Nederlandse pagina verwijderd.
  • 2021 - 15 september: Reactie Vodafone toegevoegd.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de betaalbare Apple Watch. Er zijn twee generaties: het model uit 2020 en de Apple Watch SE 2022. Het 2020-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 5 en heeft een modern design, maar dan zonder always-on display en ECG. De Apple Watch SE heeft wel een snelle S5-chip en biedt de belangrijkste functies voor een toegankelijke prijs. Het 2022-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 8 en heeft een 20% snellere S8-chip en ondersteuning voor Crashdetectie en betere GPS. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in 40mm en 44mm-formaten. Lees ook onze Apple Watch SE 2020 review voor meer info.

Apple Watch SE

Reacties: 136 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.