Apple Watch Series 7 in aluminium vanaf de zijkant.

T-Mobile start nú al met multisim voor Apple Watch 4G [screenshots + stappenplan]

T-Mobile heeft aangekondigd dat vanaf 5 november de multisim voor de 4G Apple Watch beschikbaar is. Een week eerder is de multisim al te bestellen in combinatie met een Apple Watch Series 7 met Cellular. Maar gelukkige eigenaren kunnen er nú al gebruik van maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 25 oktober 2021: Ben je al bezitter van een 4G Apple Watch (bijvoorbeeld uit het buitenland), zit je bij T-Mobile én heb je watchOS 8.1 en iOS 15.1 geïnstalleerd? Dan heb je mazzel, want het lijkt erop dat je nú al de 4G-functie kan activeren, zo heeft iCulture ontdekt. Wij hebben het al actief gekregen op een Apple Watch Series 7 GPS + Cellular, in combinatie met T-Mobile.

T-Mobile multisim bestellen en activeren voor Apple Watch.

Na het installeren van watchOS 8.1 en iOS 15.1, hoef je alleen maar naar de Watch-app te gaan om het abonnement actief te maken. Je hoeft alleen maar deze stappen te volgen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone. Zorg dat je Apple Watch ontgrendeld is en bijgewerkt is naar watchOS 8.1.
 2. Ga naar Mobiel netwerk.
 3. Er verschijnt een melding over een aanbiederupdate. Tik op Werk bij.
 4. De knop Configureer mobiel netwerk wordt actief. Tik hierop.
 5. Je komt op een bestelpagina van T-Mobile voor de Multisim.
 6. Lees de informatie en tik op Bestel, gevolgd door Bevestig aankoop. Vink het vakje bij de voorwaarden aan.
 7. Je ziet een bevestiging dat de aankoop gelukt is. Je Apple Watch wordt nu klaargemaakt voor gebruik.

T-Mobile multisim activeren voor 4G Apple Watch.

Je kunt het checken of het werkt door de verbinding met je iPhone te verbreken en ook wifi uit te schakelen op je Apple Watch. In het Bedieningspaneel zie je vervolgens dat de verbinding met het netwerk actief is.

4G Apple Watch met T-Mobile actief.

Het is niet duidelijk of dit een foutje van T-Mobile is of dat ze vroegtijdig al gestart zijn met de uitrol. Officieel zou de verkoop van de losse multisim voor 4G op de Apple Watch pas op 5 november van start gaan, op de dag dat de functie live zou gaan.

Screenshots met dank aan @Basvanderploeg

Oorspronkelijk artikel 22 oktober 2021
Eerder deze maand werd bekend dat de release van de 4G Apple Watch in Nederland binnenkort gepland staat, maar het was onduidelijk wanneer ‘binnenkort’ precies is. Vandaag maakt T-Mobile bekend wanneer de provider begint met het aanbieden van 4G op de Apple Watch. In een persbericht zegt T-Mobile dat de multisim voor de 4G Apple Watch vanaf 5 november beschikbaar is.

T-Mobile start 5 november met 4G Apple Watch via multisim

Met de nieuwe Multisim kun je het telefoonnummer van je T-Mobile-abonnement op de iPhone ook gebruiken voor een Apple Watch + Cellular-model. Je kunt daarmee 4G op de Apple Watch gebruiken, waarmee je ook online bent als je je iPhone thuis laat. T-Mobile zegt dat de Multisim vanaf 29 oktober te bestellen is, samen met het 4G model van de Apple Watch 4G. Dat betekent dat T-Mobile ook zelf de Apple Watch gaat verkopen. Exacte prijzen van de 4G Apple Watch zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk is het model beschikbaar vanaf €529,-.

T-Mobile zegt de eerste telecomprovider in Nederland te zijn die deze functie aan gaat bieden. Eerder zei KPN het al te gaan ondersteunen, maar het is nog altijd onduidelijk wanneer de provider daarmee start. Vodafone lijkt vooralsnog geen plannen op korte termijn te hebben.

Bekijk ook

FAQ Apple Watch 4G: antwoorden op al je veelgestelde vragen over de Apple Watch met Cellular

Heb je vragen over de Apple Watch 4G? Wil je weten wat het kost en waar het beschikbaar is? Ook geven we in deze Apple Watch 4G FAQ antwoorden op vragen als "Wat heb ik aan een Apple Watch Cellular?" en "Bij welke provider werkt de 4G Apple Watch?".

De extra Multisim-optie voor gebruik van 4G op de Apple Watch, kost bij T-Mobile €5,- per maand. Dit komt dus bovenop de prijs die je al voor je T-Mobile abonnement betaalt. De Multisim is een add-on voor klanten met een Go-abonnement. Als je al een eerdere generatie van een 4G Apple Watch hebt, kun je voor €5,- per maand los de Multisim-aanvulling kopen. De combinatie 4G Apple Watch Series 7 met Multisim is vanaf 29 oktober te bestellen. Of T-Mobile zowel de aluminium als de roestvrij stalen en titanium versie gaat verkopen, is ook nog niet duidelijk.

De losse multisim add-on voor gebruikers die al een 4G Apple Watch hebben, is vanaf 5 november te bestellen. Op 5 november gaat de functie ook live en is het daadwerkelijk te gebruiken. Je hebt wel de nieuwste updates van iOS en watchOS nodig. Vermoedelijk gaat het om iOS 15.1 en watchOS 8.1, die vanaf aanstaande maandag beschikbaar zijn.

 • 29 oktober: Pre-order Apple Watch Series 7 Cellular + multisim
 • 5 november: bestellingen losse multisim (voor als je al Apple Watch Cellular hebt)
 • 5 november: 4G Apple Watch bij T-Mobile te gebruiken

Bestellingen starten 29 oktober om 18:00

T-Mobile zegt dat de pre-orders voor de Apple Watch Series 7 op vrijdag 29 oktober starten om 18:00 Nederlandse tijd. Of T-Mobile ook de Apple Watch SE met Cellular gaat verkopen, is niet helemaal duidelijk.

Ook Apple start op 29 oktober met de verkoop van de 4G Apple Watch in haar eigen online Apple Store. Lees ook ons artikel over de voordelen van een 4G Apple Watch. Heb je nog vragen, check dan ook onze FAQ over de 4G Apple Watch.

Bekijk ook

6 voordelen van een Apple Watch met 4G: waarom het handig is

De Apple Watch met 4G komt eraan, dus je vraagt je misschien af wat nou de voordelen van een Apple Watch met 4G zijn. In dit artikel beantwoorden we die vraag.

Revisiegeschiedenis:

 • 2021 - 25 oktober: T-Mobile is al gestart met het aanbieden van de multisim als je al een 4G Apple Watch met watchOS 8.1 hebt. Zie het stappenplan voor instructies.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7

Reacties: 63 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.