App Store

Dit is er nieuw in de App Store in iOS 15: app-events, widget en meer

De App Store krijgt in iOS 15 een aantal nieuwe functies en mogelijkheden. Eén van die verbeteringen zijn de nieuwe app-events. We laten je zien welke vier verbeteringen de App Store in iOS 15 krijgt.

App Store in iOS 15

De App Store ligt al een tijdje onder een vergrootglas. Er is de laatste tijd veel kritiek op Apple’s positie met de App Store en de regels die voor ontwikkelaars gehandhaafd worden. Is er sprake van machtsmisbruik? Daar lopen nog altijd diverse onderzoeken voor, al heeft Europa al geconcludeerd dat Apple de Europese concurrentieregels overtreedt. Wat daar de gevolgen van zijn is nog niet duidelijk. Ondertussen gaat Apple verder met het toevoegen van nieuwe functies en mogelijkheden, die het downloaden van apps makkelijker maakt en apps van ontwikkelaars onder de aandacht brengt.

#1 App-events in de App Store in iOS 15

De belangrijkste nieuwe functie is het onder de aandacht brengen van events binnen apps in de App Store. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw seizoen in een game of een nieuwe film in een streamingapp. Apple kan nu op de Vandaag-pagina, in zoekresultaten en op de apppagina’s dergelijke evenementen onder de aandacht brengen. Een voorbeeld zijn de films met vip-toegang in Disney+, zoals momenteel Jungle Cruise. Ook app-events die meer tijdgebonden zijn, worden in de App Store in iOS 15 en iPadOS 15 uitgelicht.

App-events in de App Store in iOS 15.

#2 Widgets op je beginscherm
De App Store krijgt ook zijn eigen set widgets. Er zijn drie formaten: een kleine, een middelgrote en een grote widget. Elke widget ligt één of meerdere App Store-verhalen uit. Als je graag inspiratie op wil doen voor nieuwe apps, dan zijn de widgets wat voor jou. Je krijgt er tips voor bekende apps, maar kunt ze ook nog wat nieuwe apps ontdekken zonder dat je zelf de App Store hoeft te openen.

App Store widgets in iOS 15.

#3 Webextensies via de App Store
Eén van de meest omstreden vernieuwingen zijn die in Safari in iOS 15 en iPadOS 15. Het nieuwe is al veel door Apple getweakt gedurende de beta’s (en daar zijn ze waarschijnlijk nog lang niet mee klaar). Een welkome nieuwe toevoeging is dat webextensies ook naar iPhone en iPad komen. Deze Safari-extensies zijn een soort mini-apps voor de browser. Denk aan een wachtwoordenapp die via een extensie je snel wachtwoorden in laat voeren. Deze Safari-extensies vind je straks in de App Store, waar je ze kunt downloaden.

#4 Verbeterd zoeken via Spotlight
Spotlight werkt nu beter met de App Store. Als je nu een nieuwe app wil installeren en hem via de zoekfunctie wil opzoeken, kun je dat doen via het Zoek-tabblad in de App Store. Als je via Spotlight zoekt, moet je eerst het detailscherm openen om de app te kunnen downloaden. In iOS 15 is dat niet meer nodig. Je kan een app direct via Spotlight vanuit de App Store downloaden. Dat maakt het zoeken en downloaden van nieuwe apps een stuk makkelijker. Lees ook wat er nog meer nieuw is in Spotlight in iOS 15.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. De officiële iOS 15 release is 20 september 2021. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. Ben je er klaar voor? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.