App Store

Dit is er nieuw in de App Store in iOS 15: app-events, widget en meer

De App Store heeft in iOS 15 een aantal nieuwe functies en mogelijkheden gekregen. Eén van die verbeteringen zijn de nieuwe app-events. We laten je zien welke vier verbeteringen de App Store in iOS 15 kent.

App Store in iOS 15

De App Store ligt al een tijdje onder een vergrootglas. Er is de laatste tijd veel kritiek op Apple’s positie met de App Store en de regels die voor ontwikkelaars gehandhaafd worden. Is er sprake van machtsmisbruik? Daar lopen nog altijd diverse onderzoeken voor, al heeft Europa al geconcludeerd dat Apple de Europese concurrentieregels overtreedt. Wat daar de gevolgen van zijn is nog niet duidelijk. Ondertussen gaat Apple verder met het toevoegen van nieuwe functies en mogelijkheden, die het downloaden van apps makkelijker maakt en apps van ontwikkelaars onder de aandacht brengt.

#1 App-events in de App Store in iOS 15

De belangrijkste nieuwe functie is het onder de aandacht brengen van events binnen apps in de App Store. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw seizoen in een game of een nieuwe film in een streamingapp. Apple kan op de Vandaag-pagina, in zoekresultaten en op de apppagina’s dergelijke evenementen onder de aandacht brengen. Een voorbeeld zijn de films met vip-toegang in Disney+. Ook app-events die meer tijdgebonden zijn, worden in de App Store in iOS 15 en iPadOS 15 uitgelicht.

App-events in de App Store in iOS 15.

Deze functie werd aangekondigd als deel van iOS 15, maar was niet direct beschikbaar. Apple heeft aangekondigd dat de functie vanaf 27 oktober beschikbaar is in de App Store en nodigt ontwikkelaars uit om de functie te gebruiken.

#2 Widgets op je beginscherm
De App Store heeft ook zijn eigen set widgets gekregen. Er zijn drie formaten: een kleine, een middelgrote en een grote widget. Elke widget licht één of meerdere App Store-verhalen uit. Als je graag inspiratie op wil doen voor nieuwe apps, dan zijn deze widgets iets voor jou. Je krijgt tips voor bekende apps, maar kunt ze ook nog wat nieuwe apps ontdekken zonder dat je zelf de App Store hoeft te openen.

App Store widgets in iOS 15.

#3 Webextensies via de App Store
Apple heeft voor Safari in iOS 15 en iPadOS 15 enkele nieuwe functies toegevoegd. Eén van de nieuwe functies zijn webextensies die nu ook naar iPhone en iPad komen. Deze Safari-extensies zijn een soort mini-apps voor de browser. Denk aan een wachtwoordenapp die via een extensie je snel wachtwoorden in laat voeren. Deze Safari-extensies vind je straks in de App Store, waar je ze kunt downloaden.

Bekijk ook

Veel vernieuwingen in Safari in iOS 15: dit zijn de 10 beste

Er is één app die in 2021 het meest radicaal is aangepakt door Apple en dat is Safari. De browser heeft een nieuw design gekregen, werkt nu met tabgroepen en werkt anders qua bediening. Wij lopen de belangrijkste veranderingen langs.

#4 Verbeterd zoeken via Spotlight
Spotlight werkt nu beter met de App Store. Als je nu een nieuwe app wil installeren, kun je de naam ervan gewoon intikken in Spotlight. Je moet de naam dan wel weten, natuurlijk. Dat maakt het zoeken en downloaden van nieuwe apps een stuk makkelijker. Lees ook wat er nog meer nieuw is in Spotlight in iOS 15.

Bekijk ook

Spotlight in iOS 15: deze 12 nieuwe zoekacties kun je nu gebruiken

In iOS 15 is zoeken met Spotlight nog makkelijker geworden. Ontdek hoe je met Spotlight zoekt naar dieren, filminformatie en zelfs apps installeert!

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. iOS 15 nog niet geïnstalleerd? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Of lees onze uitgebreide iOS 15 review. De meest recente iOS-versie is iOS 17.4.1.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en is sinds 20 september 2021 voor iedereen te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16, maar voor sommige oudere modellen heeft Apple daarna nog beveiligingsupdates voor iOS 15 uitgebracht.

iOS 15

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.