Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Music logo met muzieknoot met bolletjes.

Apple Music nu ook op Xbox-spelcomputers

Apple Music is vanaf nu beschikbaar op de Xbox One en Xbox Series X en Series S. Eerder kwam Apple Music al beschikbaar op de PlayStation 5.

Er zijn al talloze manieren waarop je naar Apple Music kan luisteren. Op Apple’s eigen apparaten zoals de iPhone, Apple Watch en Mac, maar ook in CarPlay, op smart-tv’s en speakers en sinds oktober vorig jaar ook op spelcomputers. De primeur was voor de PlayStation 5, maar nu is er voor de Xbox-spelcomputers van Microsoft ook een Apple Music-app beschikbaar.

Apple Music op Xbox

De Xbox-versie van Apple Music lijkt, net als de Apple Music-apps op smart-tv’s, erg op de Apple TV-versie. Je kunt bladeren door het Luister nu- en Ontdekken-tabblad, maar ook je eigen bibliotheek raadplegen. Na het downloaden log je in met je Apple ID, waarna je complete muziekbibliotheek beschikbaar is. Dit werkt alleen als je abonnee bent van Apple Music. Functies als meescrollende songteksten zijn ook beschikbaar.

Apple Music app op Xbox met hoofdmenu

Net als op de PlayStation 5 kun je Apple Music op Xbox ook gebruiken terwijl je aan het gamen bent. Je kunt dus je favoriete muziek afspelen op de Xbox zelf tijdens je favoriete game. Je kunt ook afspeellijsten maken en speciaal voor gaming gemaakte afspeellijsten beluisteren. De Apple Music-app op Xbox kan gebruikt worden op de Xbox One en Xbox Series X|S.

Songtekst van nummer in Apple Music op Xbox

Je vindt de Apple Music-app in de Microsoft Store op de Xbox zelf. De app is gratis te downloaden, maar om hem te gebruiken moet je dus wel abonnee zijn. Heb je je nog niet eerder geabonneerd op Apple Music, dan kun je je abonneren met één maand gratis via de Xbox-versie van Apple Music.

Bekijk ook

Je kan nu op de PlayStation 5 tijdens het gamen luisteren naar Apple Music

Sony heeft een primeur: de PlayStation 5 is de eerste spelcomputer waar Apple Music voor beschikbaar is. Je kan daardoor ook tijdens het gamen muziek luisteren.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.