Teaser Apple Music video lossless.

Apple deelt teaser Apple Music: “Muziek op het punt om voorgoed te veranderen”

Ook verwijzing naar lossless in webversie

Apple deelt een opmerkelijke teaser voor Apple Music. In een korte video van het logo lijkt het erop dat Apple voorsorteert op de aankondiging van Apple Music HiFi. Ook in de webversie zijn inmiddels verwijzingen daarnaar gevonden.

Update 15:00: Apple heeft de Apple Music met lossless audio en Dolby Atmos officieel aangekondigd. Lees voor meer informatie ook onze FAQ over lossless audio bij Apple Music.

Update 10:45: Er is inmiddels ook al een mogelijk logo van lossless audio in Apple Music opgedoken. Zie daarvoor de update onderaan dit artikel.

Eerder deze maand doken er verwijzingen op naar Apple Music HiFi. Een bron beweerde dat Apple binnenkort met een lossless variant van Apple Music komt en ook in de beta van iOS 14.6 zijn hiernaar verwijzingen ontdekt. Nu doet Apple zelf nog wat olie op het vuur, door een opmerkelijke teaser voor een Apple Music aankondiging te delen in de Muziek-app.

Teaser Apple Music aankondiging: lossless audio op komst?

De teaser is te vinden in het Ontdekken-tabblad van de Muziek-app en te bekijken via deze link. De teaser is een video met als “Muziek staat op het punt om voorgoed om te veranderen” (in het Engels: “Get ready-music is about to change forever”). De teaservideo is gepost door het account “Apple Music presenteert”. In de video zien we het Apple Music-logo tegen een zwarte en witte achtergrond, waarbij het logo als het ware in 3D ronddraait.

Apple Music-teaser video: mogelijk voor lossless hifi.

Er zit geen audio in de teaser, maar de animatie op zich lijkt al genoeg te verklappen. Mogelijk teast Apple dan ook naar de introductie van 3D-audio of Spatial Audio voor Apple Music, precies zoals het gerucht eerder al verklapte. Je zou dan bijvoorbeeld via AirPods Pro en AirPods Max Apple Music kunnen luisteren in een hogere lossless audiokwaliteit.

Apple Music aankondiging teaser in een video.

Ook verwijzing Apple Music lossless in webversie

Tegelijkertijd zijn er in de webversie ook verwijzingen ontdekt naar lossless audio in Apple Music. In de broncode van de webversie wordt gesproken over Lossless en Hi Res Lossless en er zijn vermeldingen gevonden naar Dolby Atmos en Dolby Audio. Mogelijk krijgen niet alle nummers meteen ondersteuning voor deze verbeterde audiokwaliteit. Inmiddels lijken dus alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen, maar de vraag is alleen nog wanneer Apple de lossless-versie van Apple Music gaat aankondigen.

In de webversie van Apple Music is inmiddels ook een mogelijk logo van lossless audio ontdekt. Dit logo zie je mogelijk bij nummers die geschikt zijn voor deze hoge geluidskwaliteit.

Apple Music Lossless logo.

Mogelijk hoeven we er niet al te lang op te wachten. Volgens een bron kondigt Apple dit al op 18 mei aan, samen met de AirPods 3. De eerdere bron beweerde dat Apple geen meerprijs gaat rekenen voor de hogere geluidskwaliteit, dus iedere abonnee zou ervan kunnen profiteren. Hou de komende dagen iCulture nauwlettend in de gaten voor het laatste nieuws over een mogelijke Apple Music-aankondiging.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 17 mei: Mogelijk logo van lossless audio toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2021, 14:10
Categorie Diensten
Onderwerp apple music
29 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.