Apple 18 oktober 2021 event graphic.

Vooruitblik: dit kun je verwachten van Apple’s oktober 2021-event

Apple gaat vandaag weer een nieuw event houden. Wat zijn de verwachtingen van Apple's oktober 2021-event? Welke producten gaan daar onthuld worden? Je leest het in deze vooruitblik van Apple's oktober 2021-event!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooruitblik: verwachtingen van oktober 2021-event

Na de vele aankondigingen van Apple’s september 2021-event, zou je misschien denken dat alle aankondigingen er wel op zitten. Maar niets is minder waar. Apple heeft voor dit najaar nog meer nieuwe producten op de planning staan, die tijdens een event op 18 oktober aangekondigd worden. Het oktober 2021-event zal naar verwachting vooral om de Mac draaien. In deze vooruitblik lees je over onze verwachtingen van het oktober 2021-event van Apple, zodat jij weet wat eraan zit te komen.


Datum Apple’s oktober-event
De afgelopen maanden is er vanuit betrouwbare bronnen al meermaals gehint op een apart event in oktober. Op 12 oktober gaf Apple het verlossende woord: de datum van het oktober 2021-event is bekend! Op maandag 18 oktober 2021, om 19:00 Nederlandse tijd kondigt Apple de nieuwe producten aan. Je leest er meer over in ons eerdere artikel. Je leest daar ook hoe je de uitnodiging zelf in augmented reality kan bekijken.

Bekijk ook

Officieel: Apple kondigt oktober 2021-event aan en dit is de datum

Apple heeft de datum van het oktober 2021-event officieel aangekondigd. Tijdens dit oktober 2021-event gaat Apple weer nieuwe producten aankondigen, zoals mogelijk de nieuwe MacBook.

Verwachtingen oktober 2021-event in het kort

Dit zijn de verwachtingen voor Apple’s oktober 2021-event in het kort:

  • Nieuw MacBooks: twee nieuwe modellen, met 14- en 16-inch
  • Nieuwe high-end Mac mini: snellere M1X-chip en nieuw design
  • macOS Monterey: aankondiging van releasedatum van de nieuwe update
  • Mogelijk AirPods 3: nieuwe oordopjes met design van AirPods Pro

Bekijk ook

Roundup: samenvatting met alle aankondigingen van Apple's oktober-event van 2021

Apple's oktober 2021-event is achter de rug! In deze samenvatting van het oktober Mac-event van 2021 lees je wat er zoal aangekondigd is, bekijk je de video en lees je wat Apple nog níet onthuld is.

Nieuwe MacBooks: vrijwel zeker

De hoofdrolspelers van het event zijn zeer waarschijnlijk de nieuwe 2021 MacBook Pro’s. Apple heeft twee nieuwe high-end modellen van de MacBook Pro in ontwikkeling, met behoorlijk wat grote veranderingen. Zo komen er meer oude poorten terug, zit er mogelijk een nieuw scherm in en zijn ze voorzien van een extra krachtige Apple Silicon-chip. Waarschijnlijk gaat het om de M1X-chip.

14-inch MacBook Pro

Het eerste volledig nieuwe model is de 14-inch MacBook Pro. Dit wordt de opvolger van de huidige high-end Intel-versie van de 13-inch MacBook Pro die Apple nog steeds verkoopt. Het scherm van deze nieuwe MacBook wordt dus een fractie groter, nadat Apple in 2019 al de 15-inch liet groeien naar 16-inch. Naast het grotere scherm vind je hier dus ook betere specificaties dankzij de M1X-chip. Dat levert ook een aanzienlijk langere accuduur op, zoals we vorig jaar al zagen bij de eerste Apple Silicon-modellen.

16-inch MacBook Pro

Naast de nieuwe 14-inch, komt er zeer waarschijnlijk ook nog een nieuwe 16-inch versie. Dit is de opvolger van het Intel-model dat Apple in 2019 geïntroduceerd heeft. We verwachten dat het model identiek zal zijn aan de 14-inch MacBook Pro, maar dan dus met een iets groter scherm en grotere afmetingen. Ook hier komt een M1X-chip in, met meer poorten en een aangepast ontwerp. Het display is van mini-LED met misschien wel een notch voor de camera en enkele sensoren.

Lees ook onze verwachtingen van de 2021 MacBook Pro.

Bekijk ook

De 9 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe MacBook Pro's in 2021

Apple gaat binnenkort weer meerdere nieuwe MacBook Pro's uitbrengen, waarbij er veel lijkt te gaan veranderen. We zetten de negen belangrijkste verwachtingen voor de MacBook Pro in 2021 op een rij.

Nieuwe Mac mini: grote kans

Er gaan ook al tijden geruchten over een nieuwe Mac mini. Net als bij de MacBooks zou deze de huidige high-end Intel-versie vervangen. Er is ook al gespeculeerd over het design. De bovenkant zou gemaakt zijn van plexiglas-achtig materiaal. Aan de achterkant zitten meer poorten. Apple zou ook de magnetische stroomaansluiting van de iMac 2021 naar het nieuwe model brengen. Je leest er meer over in ons artikel met verwachtingen voor de Mac mini 2021.

https://www.iculture.nl/nieuws/mac-mini-2021-verwachtingen/

Tijdens het event verwachten we geen verdere aankondigingen voor andere Macs. Apple zou nog werken aan een nieuwe grote iMac, maar die komt waarschijnlijk pas volgend jaar. Ook de MacBook Air krijgt in 2022 een update, dus die wordt nog niet tijdens het oktober-event verwacht.

macOS Monterey datum: vrijwel zeker

Apple zal hoogstwaarschijnlijk ook macOS Monterey nog onder de aandacht brengen. Apple is deze update sinds juni aan het testen met diverse beta’s. Apple heeft nog niet laten weten wanneer de update beschikbaar komt, maar dat zal waarschijnlijk in de week na het event gebeuren. Daarnaast denken we dat Apple tegelijkertijd ook iOS 15.1, watchOS 8.1 en tvOS 15.1 zal uitbrengen.

Live Text macOS Monterey

AirPods 3: kan, maar waarschijnlijk niet

Dat Apple nog AirPods 3 op de planning heeft, hoeft geen geheim meer te zijn. Maar we denken niet dat Apple deze tijdens het event gaat aankondigen. Waarschijnlijk kiest Apple ervoor om de AirPods 2021 via een persbericht aan te kondigen, zoals ze ook met de AirPods 2, AirPods Pro en AirPods Max gedaan hebben. We verwachten deze nog wel ergens de komende maanden, maar tijdens het event denken we dat hier geen aandacht naar uit gaat.

Toch zijn er bronnen die beweren dat Apple de AirPods 3 wel degelijk vandaag gaat aankondigen. Dat zou redelijk uniek zijn, aangezien het event vooral om de Mac draait. Hou dus een flinke slag om de arm. Als de AirPods 3 vandaag niet komen, kan het gelukkig niet lang meer duren voordat ze wél onthuld worden. Lees ook ons overzicht met AirPods 3 geruchten.

Bekijk ook

AirPods 3 geruchten: de 8 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe AirPods

In dit artikel zetten we de recente AirPods 3 geruchten op een rij. Wat kun je verwachten op het gebied van design, functies en release? Dit zijn onze acht verwachtingen van de AirPods 3.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe MacBooks en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de mogelijke presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. In onze tip lees je waar je de livestream van Apple’s oktober 2021-event kan volgen.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2021.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.