App Store Vandaag-tabblad met reclame

Reacties voor: App Store-advertenties in Vandaag-tabblad vanaf nu minder opvallend

Op het Vandaag-tabblad in de App Store zijn sinds oktober 2022 reclames te zien en ook op de productpagina's verschijnen advertenties. Vanaf vandaag zijn de advertenties op het Vandaag-tabblad een stuk minder prominent dankzij een kleiner formaat.

Reacties: 18 reacties

  1. Hoewel ik zoveel als mogelijk is alles met reclame verwijder op mijn toestel en daarom ook bijzonder weinig gratis apps gebruik, vind ik reclame voor apps in de app store toch zeker wel een ander verhaal en niet echt storend. Het zou anders zijn als je opeens een reclame van AH zou tegen komen of andere niet gerelateerde producten.

  2. Ik blijf het afgrijselijk vinden dat Apple bij het zoeken naar apps het eerste zoekresultaat verpatst aan de hoogste bieder. Het zijn altijd k-apps met een wanstaltig business model en het staat haaks op de user friendliness en privacy first filosofie van Apple.

  3. Ik kom al jaren niet meer in de App Store… waarom zou je? Dezelfde apps in de top 10. Stel je een top40 voor met al jarenlang dezelfde nummers 😅

  4. Trieste zaak.
    In de ‘oude’ AppStore hadden ze verzamelingen en aanraders. Toen verkochten we nog een leuk aantal digitale prentenboeken waardoor we net quit speelden. Dat is sinds de nieuwe AppStore wel anders, mensen vinden je apps niet meer. Maar van Apple mag je wel geld gaan uitgeven aan reclame. Mooi niet… dan gaan de apps maar de AppStore uit!

  5. De ontwikkelaar van de app AllTrails zegt dat de appadvertenties hen geholpen heeft om nieuwe gebruikers aan te trekken.

    Ze zijn er nog niet?

  6. @René: Ik begrijp je reactie wel, maar ik denk dat het niet lang zal duren of er “onafhankelijke” websites/zoekmachines komen die je een wat breder app-aanbod tonen. Maar wellicht is de wens de vader van de gedachte hier…

  7. en dan straks zeker een abonnement vorm verzinnen waarbij je een reclamevrije appstore hebt…

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt met releasetiming voor de nieuwe reclames.

  9. Origineel geplaatst door hans
    Hoewel ik zoveel als mogelijk is alles met reclame verwijder op mijn toestel en daarom ook bijzonder weinig gratis apps gebruik, vind ik reclame voor apps in de app store toch zeker wel een ander verhaal en niet echt storend. Het zou anders zijn als je opeens een reclame van AH zou tegen komen of andere niet gerelateerde producten.

    Ik heb een broertje dood aan reclame maar inderdaad is het de bedoeling niet dat de AH of wat voor irritante reclames dan ook te zien gaan worden maar echt voor bepaalde apps en ook dat maakt het voor mij al een ander verhaal en lijkt me een stuk minder irritant. Doet me eraan denken dat ik voor de iCulture app nog moet gaan zorgen dat de reclames weg zijn. Dus maar even een donatie doen en er een jaartje vanaf zijn😉.

  10. Het wordt tijd dat er weer een visionair aan het roer komt bij Apple. En geen persoon die voor winstmaximalisatie gaat. Ieder jaar een nieuwe smartphone met nauwelijks verbeteringen, talloze issues bij de andere Apple apparaten, hardware leasen, software abonnementen en nu ook reclame in de store. Jammer.

  11. Nu Apple het in de AppStore gaat doen verwacht ik dat het zal uitbreiden.
    Reclame is ook niet bedoeld om iets aan te prijzen, tegenwoordig is reclame het vehikel waarmee het geld naar de verkeerde kant rolt. Voor de gebruiker gezien dan.
    Maar voor die 10x per jaar dat ik de Appstore gebruik zal het mij voorlopig ‘roesten’ (voorlopig)

  12. Ik snap dat Apple een andere weg strategisch in wil slaan maar het gaat steeds meer op Android lijken wat ik heel erg jammer vind. Reclame in de store-app tot daar aan toe maar als ik lees dat Apple dat op meer plekken (apps) wilt gaan doen wat heel erg jammer zijn.

  13. ALLES in de App Store is reclame. Het zijn allemaal apps die kunt kopen

  14. Reclame sucks! Dat ik lang geleden voor Apple koos, was mede omdat ze min of meer reclamevrij beloofden te blijven. Dat was in de tijd dat Apple zich nog tegendraads profileerde. Dat die verrotte reclames nu ook in Apple’s eigen producten doordringen, zonder dat ik de mogelijkheid heb die uit te zetten of af te kopen vind ik echt teleurstellend. Mijn belang wordt hier op geen enkele wijze mee gediend, ik heb het maar te slikken.

    Ik maak me zorgen over wat hierna gaat volgen.

  15. Mark Gurman van Bloomberg zegt dat Apple overweegt om bij meer van zijn iPhone-apps reclames weer te geven. Het gaat om de apps Kaarten, Boeken en Podcast.

    Mijn idee is dat Apple gewend is aan een bepaalde cashflow. Die 30% commissie in de App Store komt straks te vervallen let maar op! App makers blij maar ik, als iPhone gebruiker, ben straks de klos met de ongevraagde reclames.

    Mocht het allemaal waarheid worden dan stap ik over op een Android device. Dan weet ik dat ik met reclame te maken krijg maar dan wel voor de helft van de prijs.

  16. (Red.) Artikel bijgewerkt na aankondiging dat de reclames op het Vandaag-tabblad kleiner worden.

  17. (Red.) Artikel bijgewerkt na uitrol van vernieuwde kleinere advertenties op Vandaag-tabblad in de App Store.

  18. Origineel geplaatst door Chris
    Ik kom al jaren niet meer in de App Store… waarom zou je? Dezelfde apps in de top 10. Stel je een top40 voor met al jarenlang dezelfde nummers 😅

    Volledig met je eens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.