AirPods Studio

Gerucht: ‘AirPods Studio komt op 16 maart 2021’

Aankondiging tijdens speciaal event

Apple gaat in maart 2021 een speciaal event organiseren om de AirPods Studio aan te kondigen. Dat zegt Twitter-lekker Jon Prosser.

Prosser beweert ook dat Apple eerst nog een november-event voor de Mac gaat organiseren, waar de eerste modellen met Apple Silicon worden aangekondigd. Mogelijk krijgen we daar ook de AirTags officieel te zien. Maar op Apple’s geruchtmakende hoofdtelefoon met ruisonderdrukking zullen we nog een paar maanden moeten wachten.

Prosser weet zelfs al een concrete datum te noemen: op 16 maart 2020 zou Apple een nieuw event willen organiseren. Dat is over bijna een halfjaar, maar toch zou Apple al een datum geprikt hebben. Het event draait daarbij vooral om de AirPods Studio, naast andere producten. Op basis van de huidige omstandigheden zal het weer een virtueel event zijn, dat vooraf is opgenomen. Volgens een interne bron bij Apple neemt Apple dergelijke filmpjes al een maand van tevoren op. Ruim een week voor het event wordt op topniveau goedkeuring gegeven voor de event-video. Er kan dus niets misgaan en versprekingen of per ongeluk gelekte details hoeven we ook niet te verwachten.

AirPods Studio

Eigenlijk zou de AirPods Studio al dit najaar worden aangekondigd, samen met de iPhone 12. Maar dat ging niet door. Er zijn meerdere aanwijzingen dat de introductie eigenlijk al eerder gepland was, bijvoorbeeld het feit dat Apple alle concurrerende producten van Bose, Sonos en andere merken uit de eigen winkels heeft gehaald. Meestal gebeurt dit om alle aandacht te kunnen richten op het nieuwe, eigen product. Hetzelfde gebeurde bij de Apple Watch, toen alle concurrerende fitnesstrackers en sporthorloges uit de Apple Store werden gehaald.

Het is Apple’s eerste eigen over-the-ear hoofdtelefoon en het is gericht op het hogere segment. Er zit ruisonderdrukking in en allerlei sensoren die bijvoorbeeld automatische oordetectie bieden. De U1-chip moet het mogelijk maken om locatie en richting te meten, zodat je bijvoorbeeld niet hoeft na te denken wat links en rechts is.

Qua uiterlijk moet je rekenen op een duur design met leer en metaal. Er komt ook een betaalbaarder sportmodel, van goedkopere materialen. Apple zou tegen productieproblemen met de AirPods Studio zijn aangelopen met enkele belangrijke functies, waardoor nu voor uitstel is gekozen. De HomePod mini werd wel aangekondigd: dit is een kleinere en meer betaalbare versie van de slimme speaker. Hij gaat vanaf 6 november in pre-order in verschillende landen, waaronder Duitsland en de VS, maar niet in Nederland en België. Plannen voor een introductie in de Benelux zijn er nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2020, 9:12
Bron Bron Jon Prosser
Categorie Geruchten
Onderwerpen airpods studio, apple event

AirPods Studio

De AirPods Studio is Apple's aankomende high-end hoofdtelefoon. De geruchten dat deze hoofdtelefoon eraan zit te komen, gaan al een hele tijd. Naast ruisonderdrukking, krijgt de AirPods Studio, zoals deze vermoedelijk gaat heten, verwisselbare onderdelen en nek- en hoofddetectie.

AirPods Studio

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.